Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Почистване на плетено влакно.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Почистване на плетено влакно.
Днес,докато си въртях,и гледам,че брайдЪ взе да ми се замърсява,не навсякъде,а нещо от сорта на тука има,тука нема.
Та мисълта ми е как да го почистя,ако може по народен начин,иначе предполагам,че продават някакви спрейове за тази цел.

Ето и нагледно за какво иде реч.
Моля помогнете.
Миси,предварително.
Та мисълта ми е как да го почистя,ако може по народен начин,иначе предполагам,че продават някакви спрейове за тази цел.
Ето и нагледно за какво иде реч.
Моля помогнете.
Миси,предварително.

Re: Почистване на плетено влакно.
Пробвай до го прехвърлиш на друга шпула, като го пракараш през парцалче с почистваш препарат-веро или нещо подобно
Нали се сети-стискаш влакното с парцалчето и въртиш 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да ,номера с парцалчето става
Иначе , само да попитам .. това от тия макари ли е .. дето редяли добре влакното и все ги хвалиш ?
Шиману ли бяха .... ? идеално наредено влакно ми се вижда 

Ще пробвам с парцалче с веро.sandista написа:...дето редяли добре влакното и все ги хвалиш ?Шиману ли бяха .... ? идеално наредено влакно ми се вижда
Дайбите от този клас дали редят по-добре ???
П.п. - На въпроса за наредбата не ми отговаряй защото,ще заформим спор.

- danev69
- сериозен играч
Според мен има вероятност от тези препарати да се прецака конеца/да изгние по-бързо/.
Аз лично не бих рискувал.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- новобранец
да , обикновените перилни препарати съсипват полиамиди (въжета) спектри и каквато още материя се сетите ....
продават се специални препарати (пера въжетата на които вися )
ако не ти се дават пари за препарат .... давай смело и безетговорно с бебешки шампоан - 100% гаранция че няма да си прецакаш влакното
продават се специални препарати (пера въжетата на които вися )
ако не ти се дават пари за препарат .... давай смело и безетговорно с бебешки шампоан - 100% гаранция че няма да си прецакаш влакното
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
-
- новобранец
Зависи и на колко години е влакното и до колко е рязано от към върха и колко често, все пак има износване.
Както знаете освен влакното, което е във водата се мокри и цялата шпула. Ако се ползва във водоеми, които са замърсени на повърхноста с някакви промишлени отпадъци то цялото влакно е прецакано.
Прост пример.
Миналата година ходих за риба на Дунава малко преди корабастроителния комбинат. Пуснах почти нов живарник от изкуствен материал във водата. Вечерта като се прибрах имаше окло 10-на дупки в една от, които спокойно ми влизаше ръката. Всички бяхя на нивото, където повърхноста на водата е блъскала живарника.
Тази година влакното ми се заплете на няколко пъти. Рязах разплитах, рязах разплитах, но при последното заплитане напънах малко по-силно и се скъса. Със сигурност в най-скоро време ще го сменя.
Във тази връзка мисля, че по-удачния вариянт е подмяната, а не почистването, защото не се знае кога може да ни изиграе лоша шега и да изпуснем някой трофеен екземпляр.
Както знаете освен влакното, което е във водата се мокри и цялата шпула. Ако се ползва във водоеми, които са замърсени на повърхноста с някакви промишлени отпадъци то цялото влакно е прецакано.
Прост пример.
Миналата година ходих за риба на Дунава малко преди корабастроителния комбинат. Пуснах почти нов живарник от изкуствен материал във водата. Вечерта като се прибрах имаше окло 10-на дупки в една от, които спокойно ми влизаше ръката. Всички бяхя на нивото, където повърхноста на водата е блъскала живарника.
Тази година влакното ми се заплете на няколко пъти. Рязах разплитах, рязах разплитах, но при последното заплитане напънах малко по-силно и се скъса. Със сигурност в най-скоро време ще го сменя.
Във тази връзка мисля, че по-удачния вариянт е подмяната, а не почистването, защото не се знае кога може да ни изиграе лоша шега и да изпуснем някой трофеен екземпляр.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
-
- вече хвърля и на тежко
Лично аз съм почиствал 3 пъти Сасамето за двата сезона риболов с мокри кърпички. Развивам го почти докрай и навивам м/у мокра кърпичка. И не му е тук мястото да го хваля това Сасаме, ама откато г-н Павел Иванов ми го препоръча (цена-качество) съм изключително доволен. За 2 сезона само 1 път ми направи възел и се наложи да се разделя с около 15 метра, иначе пак по негова препоръка след всеки риболов премахвам по няколко санта дето са се търкали най много я в камъните я в тройките. Да е жив и здрав модератора, ама за другия сезон пак такова мисля да си взема! 

-
- вече хвърля и на тежко
Ето какво намерих у нас
Грамотна работа. Е, за монофил е ама...

-
- вече хвърля и на тежко
Можеш да навиеш подложка с издутина в средата на шпулата и да компенсираш тази вдъбнатина в средата. рядко става от първия път, но накрая се получава добре.fn1p написа:Ще пробвам с парцалче с веро.sandista написа:...дето редяли добре влакното и все ги хвалиш ?Шиману ли бяха .... ? идеално наредено влакно ми се вижда
Дайбите от този клас дали редят по-добре ???
П.п. - На въпроса за наредбата не ми отговаряй защото,ще заформим спор.