Тест на новата въдица

Модератори: bobopeli, sapuna

angelarii
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Тест на новата въдица

Мнение от angelarii »

Датата е 1.9.2010 г.
След една много тъпа грешка, преди не много време, се оказах със счупен 6 метров директен телескоп, в основата.
Та тръгвам аз на обиколка по магазините и четене на форуми да избера нов риболовен инструмент и в крайна сметка, на въпросната дата се сдобивам с такъв, но 7 метра. :D Какво пък!? Шестака е пукнат в първите 20 см на основата. Ще се ремонтира.
Естествено още в магазина почват притесненията дали новият прът ще е кадемлия. На вън вятъра е 8-10 м. в секунда. Прогнозата за следващият ден е същата и риболова със седем метрова въдица е силно непрепоръчителен. Взимам и половинка бял и някои допълнения към захранките за всеки случай, ако размисля или пък вятъра вземе, че спре случайно :shock:
На втори ставам в 4.00, но уви вятърът си духа все така силно. Лягам, но няма заспиване. Честно да ви кажа до 5,30 направих всичко възможно да не счупя леглото от въртене, но пред очите ми постоянно разни риболовни дилеми за решаване. :lol:
Не издържах!
Едно бързо кафе. Избор на място с висок бряг зад мен и много дървета да пазят завет. Вятърът да духа зад тях. Това е под Крушовене.
В седем часа съм на брега и о чудо. Няма никой. Местата за нормален риболов на изтичане са малко. По-точно само две и бях сериозно притеснен, че теста на въдицата ще се превърне в полутест на влашка плувка.
Както и да е!
След половин час бъркане на манджи и разполагане на оборудването заметнах за сефте. После пак и пак. Иии нищо!! :(
Смяна на монтажа дълбочини и размери куки и ..... Първа риба, морунаш към 200 гр.
И се почна рибка след рибка и после топка захранка и все така до обяд.
Монтажа 2 гр. плувка. Групирано основно утежнение. Повод 0,12 с дължина 60 см, в средата дропер 0,4 гр. Кука 14, Дренан 611.
Рибите от 150 до 500 гр. почти всичките морунаши.
Вятъра изобщо не помагаше. Мястото беше закътано и се замяташе лесно, но воденето на линията си беше изпитание. Рибите си искаха фин подход. Стръв на 3-4 см от дъното и то със скорост доста по-бавна от скоростта на течението. Ако можеше да да взимат от самото дъно, пък аз да си търкалям основното утежнение по него щеше да е фасулска работа, но....
По обяд кълването силно се разреди. След два часа мъки реших да пробвам фидера. Пак се почна, ама сега всичко беше гол след гол.
Лових половин час и установих, че свърших всичко, за което съм дошъл.
Новото прътле е къдемлия. Рибите и този път са надхитрени.
Имаше доста местни по брега, някои от които познавам. На влашка плувка, дъно, та дори и на изтичане, но по-близо до брега, резултатите бяха равни на една голяма нула. Рибата стоеше доста на вътре и искаше стръвта да се носи по течението.
Айде! Успех на всички!!!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Тест на новата въдица

Мнение от dekata »

Ами успех и занапред :D И да не се чупи :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

angelarii написа:..... установих, че свърших всичко, за което съм дошъл.
Новото прътле е къдемлия. Рибите и този път са надхитрени.........
:smt023
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Да бе да.Тая кука 611 на Дренан да вземеш да се обадиш на чичо си Питър Дренан да я пусне в производство.
Team Milo - feel the difference
angelarii
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angelarii »

kaminero65 написа:Да бе да.Тая кука 611 на Дренан да вземеш да се обадиш на чичо си Питър Дренан да я пусне в производство.

:lol:
Десет минути се чудя, тоя пък от Русе що изкукурига така :lol:
Звънях му на чичката :D Вече се зове Камасан.

:!: Разбира се куката не е на Дренан, а на Камасан В611.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”