Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг излетите ми.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- сериозен играч
Спининг излетите ми.
Първо искам да благодаря на Барутчията и Павел Иванов за оказаното им съдействие и че ми оправиха проблема с акаунта така бързо.
Реших да си пусна всички тазгодишни излети в една тема.
С голяма надежда отидох на реката. Всичко си и беше наред и ниво и цвят, но рибата не беше активна. Имах за цел отново да си пробвам самоделките. Хванах една за цвят.

След, което риболова стана доста тегав, дори и удари нямаше и продължи ето така

а после и така

Почнах да ги събирам в ръка, но ми беше малка шепата

и искарах калъфа от макарата, та го напълних до полувината

По време на риболова щеше да стане сакътлък за малко не настъпих тази пепелянка. Стъпих на не повече от 5см пред нея и с периферното си зрение я мярнах и веднага отстъпих на зад, а таз седи и не помръдва. Почнах да изкарвам апарата за да я щракна и точно когато го изкарах и го насочих, тя реши да си ходи. Фанах и само опашката.

Втория излет не беше по различен. Отчетох се с 4-5 удара и само на маломерки. Не знам дали да се радвам, че има маломерки или да не се радвам щото големите пъстърви като че ли изчезнаха от реката.

Стигнах и до това място, където наши колеги(не знам кои) са направили ето това. Мястото е перфектно за нощувка.

Бяха направили и други удобства като това.

Бяха оставили и други полезни неща, ако някой закъса и трябва да нощува.

Имаше почти всичко необходимо да си приготвиш нещо за ядене, ако си хванеш разбира се
И най важния атрибут

Дано това място не се разруши и всеки да си го ползва, като оставя нещо полезно.
Повече риба не хванах и почнах да си снимам.

Третият ми излет беше по успешен. Пак започна с маломерки, но кефалчета.

Всичките ми удариха на едно и също място под едно дърво.. Мястото беше перфектно за мухарене. Просто като падне воблера изчаквах 2-3секунди без да го водя и те го налапваха. Общо 4 излезнаха за не повече от 5 минути.
Реших да продължа с обичайния си маршрут и дойде време за шарените. Първата ми удари на един бряг, който беше висок най малко 2.5м

Тъй като беше много високо и нямаше ка да слезна до реката си я метнах от там в водата.
Последваха и нови удари. Този ден нямаше празен удар. Бях сменил тройките с оънър. Всичко, което удари се закачи, само една маломерка ме направи за смях, четири пъти ми удари на едно и също място и не можа да се закачи.

И накрая излезна една 32см красавица

Намерих си и много хубава стойка за въдицата

На края на деня лястовиците ме изпратиха.

Реших да си пусна всички тазгодишни излети в една тема.
С голяма надежда отидох на реката. Всичко си и беше наред и ниво и цвят, но рибата не беше активна. Имах за цел отново да си пробвам самоделките. Хванах една за цвят.

След, което риболова стана доста тегав, дори и удари нямаше и продължи ето така

а после и така

Почнах да ги събирам в ръка, но ми беше малка шепата

и искарах калъфа от макарата, та го напълних до полувината

По време на риболова щеше да стане сакътлък за малко не настъпих тази пепелянка. Стъпих на не повече от 5см пред нея и с периферното си зрение я мярнах и веднага отстъпих на зад, а таз седи и не помръдва. Почнах да изкарвам апарата за да я щракна и точно когато го изкарах и го насочих, тя реши да си ходи. Фанах и само опашката.

Втория излет не беше по различен. Отчетох се с 4-5 удара и само на маломерки. Не знам дали да се радвам, че има маломерки или да не се радвам щото големите пъстърви като че ли изчезнаха от реката.

Стигнах и до това място, където наши колеги(не знам кои) са направили ето това. Мястото е перфектно за нощувка.

Бяха направили и други удобства като това.

Бяха оставили и други полезни неща, ако някой закъса и трябва да нощува.

Имаше почти всичко необходимо да си приготвиш нещо за ядене, ако си хванеш разбира се

И най важния атрибут

Дано това място не се разруши и всеки да си го ползва, като оставя нещо полезно.
Повече риба не хванах и почнах да си снимам.

Третият ми излет беше по успешен. Пак започна с маломерки, но кефалчета.

Всичките ми удариха на едно и също място под едно дърво.. Мястото беше перфектно за мухарене. Просто като падне воблера изчаквах 2-3секунди без да го водя и те го налапваха. Общо 4 излезнаха за не повече от 5 минути.
Реших да продължа с обичайния си маршрут и дойде време за шарените. Първата ми удари на един бряг, който беше висок най малко 2.5м

Тъй като беше много високо и нямаше ка да слезна до реката си я метнах от там в водата.
Последваха и нови удари. Този ден нямаше празен удар. Бях сменил тройките с оънър. Всичко, което удари се закачи, само една маломерка ме направи за смях, четири пъти ми удари на едно и също място и не можа да се закачи.

И накрая излезна една 32см красавица

Намерих си и много хубава стойка за въдицата

На края на деня лястовиците ме изпратиха.

-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Re: Спининг излетите ми.
На този излет започнах с една маломерка

Отново Антакса работеше отлично. Кефалите отново го взимаха с охота, като за 10на минутки изкара 3-4

А след тях и следващата шарена

Но дойде време да се разделя и с този антакс. Направих го водолаз в един дълбок бързей. Ща не ща трябва да слагам самоделките. Е и този път проработиха.

Отново Антакса работеше отлично. Кефалите отново го взимаха с охота, като за 10на минутки изкара 3-4

А след тях и следващата шарена

Но дойде време да се разделя и с този антакс. Направих го водолаз в един дълбок бързей. Ща не ща трябва да слагам самоделките. Е и този път проработиха.

-
- сериозен играч
Следващите три излета.Първия от трите хванах 5 пъстърви и 3 кефала

Втория излет протече така.

И снимки от третия излет

Тоз дзвер на три пъти ми развива аванса, ама успях да го изкарам

Втория излет протече така.

И снимки от третия излет

Тоз дзвер на три пъти ми развива аванса, ама успях да го изкарам

-
- сериозен играч
От две седмици съм в "майчинство", че няма кой да гледа малкия и свободното ми време е много малко, но миналата събота не издържх и питах сина и жената да ли ме пускат за риба. Малкия каза, че ме пуска, а жената си замълча и нищо не каза. Повече и не я попитах, сутринта станах рано рано и се измъкнах тихомълком докато всички в нас спяха. Бях надялкал нови самоделки и имах желание да ги пробвам. Както винаги на тази река сутринта рибата изобщо не е активна и почнах да си мисля, че тез самоделки за нищо не стават, но към обед почнаха и ударите

Тази беше първата самоделка на която ми удари и реших да и дам още шанс, като последваха нови удари.

След едно доста не сполучливо замятане въпросната примамка я метнах за врабчета на едно дърво, като я оплетох здраво в клоните и след дърпане се скъса. Постоях малко и се чудех дали да нагазя до кръста в водата и да си я откача от клоните или да си ходя защотот имах достатъчно други примамки в кутията. Като се замислих , че направата и отнема няколко часа, а откачането+бонус(къпане) ще ми отнеме няколко минутки се разхвърлях на брега по боксерки и нагазих в водата и си я откачих. След като го откачих от клоните въпросния воблер ми улови още 4 пъстърви. Една маломерка две по 30 и 37см.

Тази беше първата самоделка на която ми удари и реших да и дам още шанс, като последваха нови удари.

След едно доста не сполучливо замятане въпросната примамка я метнах за врабчета на едно дърво, като я оплетох здраво в клоните и след дърпане се скъса. Постоях малко и се чудех дали да нагазя до кръста в водата и да си я откача от клоните или да си ходя защотот имах достатъчно други примамки в кутията. Като се замислих , че направата и отнема няколко часа, а откачането+бонус(къпане) ще ми отнеме няколко минутки се разхвърлях на брега по боксерки и нагазих в водата и си я откачих. След като го откачих от клоните въпросния воблер ми улови още 4 пъстърви. Една маломерка две по 30 и 37см.

-
- сериозен играч
Този излет отново реших да ползвам самоделки и отново хванах риба с тях. Та вчера на

Освен тез рибки успях да закача и една към 50см, но не можах да я изкарам понеже нямах кеп. Опитах се да я хвана в водата с ръце, но е много хлъзгава и след няколко неуспешни опита се откачи и си замина.

Освен тез рибки успях да закача и една към 50см, но не можах да я изкарам понеже нямах кеп. Опитах се да я хвана в водата с ръце, но е много хлъзгава и след няколко неуспешни опита се откачи и си замина.

-
- сериозен играч
Пускам снимки от последният ми пъстървово риболов. На този риболов реши да заложа предимно на блесни въпреки, че преди година тотално се бях отказал от спининг на блесна защото нещо хич не го умеех.
В началото пробвах на воблер и излезна тоз раиран хулиган

после преминах само на блесни. Излезна една доста красива балканка и и направих една дълга фото сесия.

Последваха и други

На всяка от следващите снимки има балканка, но е толкова добре маскирана, че не на всяка сника се вижда

В началото пробвах на воблер и излезна тоз раиран хулиган

после преминах само на блесни. Излезна една доста красива балканка и и направих една дълга фото сесия.

Последваха и други

На всяка от следващите снимки има балканка, но е толкова добре маскирана, че не на всяка сника се вижда

-
- сериозен играч
Малко снимки и от днешният ми излет. Хванах общо 6 шарени, като 4 от тях на блесна и две на Антакс.

Тук в един вир имаше цяло ято кленове тупалки по над 40см, ама изобщо не обръщаха внимание на примамките.

Днес също хванах една много красива пъстърва около 32-33см и я ощраках пак здраво.

И още някоя шарена

Тук в един вир имаше цяло ято кленове тупалки по над 40см, ама изобщо не обръщаха внимание на примамките.

Днес също хванах една много красива пъстърва около 32-33см и я ощраках пак здраво.

И още някоя шарена

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Останах без дъх
Такива красиви снимки не бех виждал отдавна

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- сериозен играч
Надявам се да ме извините, ако някои излети вече съм ги пускал и се повтарят, но нямах време да проверявам и за това пуснах всичко наред.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Готини места и супер снимки! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
И аз ! Браво колега !Nikola Polizovski написа:Останах без дъхТакива красиви снимки не бех виждал отдавна
![]()
![]()
Върл Shimano фен!
страхотно 

Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Перфектни излети и много красива природа.
П.п - Винаги си носи поставката за въдицата

П.п - Винаги си носи поставката за въдицата

Уникално!!!