4.09.2010 - 10.09.2010

Модератори: Павел Иванов, sestrata

krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

4.09.2010 - 10.09.2010

Мнение от krasi-84 »

Ше се опитам да Ви разкажа за последните прекарани дни,край Тунджа с Юли и Манол.
На 3.09.2010г тръгнахме към Елхово,бяхме там,точно на смрачаване,оставихме багажа,и решихме да закарам Юли да си начеса крастата,имаше шанс,но нищо не се улови,понеже вече беше тъмно.
После обиколихме с Манол и Юли кафенетата,обсъдихме къде да идем сутринта,така приключи този дълъг ден.
На 4.09.2010-деня започна така:
37см-550гр.
Изображение
Изображение
Изображение
Риболова беше труден,имахме инфо от преди ден,Манол и Дженьо бяха уловили 25клена до едно потопено дърво,точно в района в и ние ливихме.Да,но кленовете вече си бяха сменили мястото и от тях нямаше и следа.
Изображение
След второто извадено кленче,решихме да сменим мястото,казах на Юли,че ще го заведа,там където винаги спасявам капото,и то не с една рибка.Така се и зслучи,излязоха няколко вибки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Викнах и Юли,тъй като се беше излегнал на сянка,гледаше ме как ловя,веднага и той взе да вади рибки,след като си махна металния повод,разбира се.
Изображение
Изображение
Имаше още едно извадено кленче,което неснимах,тъй като бях далече от Юли.
Вечерния риболов,проведохме на ново място,за което имахме големи очаквания,но те не се оправдаха.
Изображение
Изображение
Манол,извади 10-на клена и 2 щуклета,малко над нас,но беше нагазил до средата на реката,аз макар да бях с гащеризон,не го направих и си останах с тези 2 кленчета.Юли остана с почиквания по-примамката от дребни кленчета.
На 5.09.2010-денят започна с риболов,на ново място(просто първите 2 дни се ориентирахме,къде е рибата,макар да имахме някакво инфо от последните дни).
Аз започнах с едно изтървано кленче,псоледвасхто го прегризване на плетянака от неголямо щукле.
Юли умови едно такова:
Изображение
След него изпусна същото по-големина,това беше от тези места,там тибата я нямаше,поне в момента на риболова.Вечерния риболов се проведе на мястото,спасило ни от безрибие,предния ден.
Докато аз се мъчех да уловя някоя рибка,Юли улови 4 броя около 30-те см,но отново неснимани,тъй като бях далеч от него.Аз спасих капото с едно кленче,уловено след много търпение и нятане в един дълбок бързей.Рибката излезна на rigge 70F.
Изображение
Изображение
6.09.2010-риболова започна с няколко кленчета и едно щукле,улових ги на същото място на където и Манол,предния ден хвана неговите.Юли улови само едно расперче,но не е отчайваше.
Изображение
Изображение
Изображение
Вечерния риболов се проведе на същото място като аз започнах,така:
Изображение
Изображение
Продължих тегаво,но хванах няколко рибки:
Изображение
Изображение
Изображение
Всични рибки,хванах в плитката вода,явно пасяха водорасли там,плюеха яко зеленище.
Изображение
Предполагам,поради наличието на толкова много малки рибки и растителна храна,големите кленове не бяха активни.
Изображение
При мен беше това,други риби нямаше.Докато аз се мъчех на спининг,Юли улови на дъно,сомче около 300гр,клен около 30-те см и беше изпуснал още едно кълване.
7.09.2010-Деня започна на ново място.Тъй като на този етап,рибите ги нямаше около града.Оставих Юли да лови на дъно на рибка,а аз започнах да се боря с богато обраслите брегове край реката и трудните риби на спининг.За мой късмет улових най-големия за престоя ни клен,41см 800гр.
Изображение
Изображение
Поне видяхме,че големите кленове са си там,но просто има какво да ядът.
Хванах още някоя рибка,но като цяло и този излет беше слад,откъм риби.
Изображение
Изображение
Когато се върнах да взема Юли разбрах,че 2 щуки от килограм всяка,са му се откачили буквално пред кепа.Явно рибите не са много активни на рибка,тъй като не нагълтват сомските куки достатъчно.
8.09.2010-Риболова започна от слетобят,тъй като рибата не беше с нужната активност сутрин.Отидохме на същото място от снощи,за да видя дали няма да излезне още някой бабанка,а Юли и Маноел дали този път няма да извадят някоя трудна щука.
При мен нещата започнаха с едно костурче,продължиха с късане на гащиризон,намокряне на телефон и документи.
Изображение
Поради тази причина и няма повече налични снимки от този ден.Малко след костурчето,улових една сулчица около 25см.Улових и 3 мерни клена и по около 27-28см и една педарка.Като се събрахме разбрах,че риболова при Манол и Юли е бил по-успешен.Всеки от тях е извадил по едно щукле по около 40 см всяко,а Манол е изпуснал още едно подобно по размер.
9.09.2010-След толкова много кълванета на дъно само за 2 дни ,поради липса на такива на спининг, реших и аз да половя на рибка.Преправих спинингарката за дъно,през това време Манол с първо хвърляне извади едно щукле,беше клъвнало на воблера който му дадох предната вечер.
Изображение
Изображение
Последвана от едно мерно кленче на същия воблер,което неможах да снимам тъй като вече се бях отдръпнал по на страни.С Юли отидохме да си наловим рибки за стръв,а Манол забягна някъде да лови на спининг.След няколко часа се върна с едно расперче 45см и една щукичка 43см.
Изображение
Изображение
Беше изпуснал щука около 2-те кила,хванал и релийзнал 5-6 щукички около 30-те см.При нас нещата стояха на зле,нито едно пипане на общо 4 заметнати на рибка въдици.Почакахме в компанията на Манол до към 22:00ч и си тръгнахме.
10.09.2010-Последен ден.Решихме да си начешем крастата.След многото кленчета дойде време за дребните щуклета.Отидохме до едни много малки гьолчета и още с първото хвърляне видях как една щучка се стрелна към воблера ми,изкочи над него и не го уцели.Смених примамката БУМ този път нацели.
Изображение
Изображение
Изображение
.Водоемчето беше по скоро дълбока локва с размери около 5х10м и дълбочина не повече от метър.
Изображение
На 2 метра от дясно имаше още 1 малко по-голямо гьолче,там Юли с 3 мятания улови 3 рибки.Ето го в момента на ваденето на номер 2. :wink:
Изображение
Ето от тук извади рибките Юли:
Изображение
Аз реших да търся и другите водоемчета,докато Юли продължи да се мъчи на същото като е имал само едно подгонване.Докато чаках Юли да се придвижи до мен заметнах на съседно водоемче между плувките на колеги опитващи се да си хванат някоя каракудка за стръв.Е размера е смешен но правят кеф:
Изображение
Изображение
За довиждане Юли улови 4-тата си рибка на ето това водоемче:
Изображение
Изображение
След кратко преслушване на тези гьолчета преминахме на речния риболов.Аз започнах така:
Изображение
Случицата от предния ден неможах да я снимам понеже телефона се напи с вода :).Ама това успях.Следващата рибка излезна малко по-надолу като преди да се закачи почукна 5-6 пъти на примамката.
Изображение
След това имах отново късане от щукичка, отмъкна ми 3-см Джако.Бях свикнал вече беше ми второто пригризване за последните няколко дни.След това сложих по-голям Джаковец и заметнах на същото място.Щука не излезна но удари ето това:
Изображение
Юли мина откъм мен каза че е имал подгонване от малко щукички,но като цяло и на него не му е харесало положението на това място.
Точно започна да застудява затова реших да го заведа на местата на които и аз съм улявал щуки,пък и се славят като щукарски.Установихме се на един познат за мен вир.Докато аз се мъчех да уловя някое кленче, видях Юли да вади щукичка в далечния край(изтичалото на вира).Беше далече да го снимам, но до колкото видях рибката беше около 40см.
Само за следващите 10мин. извади един клен и 3 щучки от същия калибър.Сложих и аз метален повод,тъй като нещата отидоха на към щукарски риболов.
Да ама не,при мен нещата бяха плачевни,вече половин час бях без удар, а Юли вече 7-ма щука вадеше.Аз реших да сменя мястото и се запътих срещи течението.Хванах няколко рибки:
Изображение
Изображение
Точно след тази снимки Юли ми звънна и ми каза че е извадил голяма щука.Аз продължих да ловя(за което му се извиних) но не ме угря, нито 1 щука не улових.Хванах само още от тия:
Изображение
Е това беше.Стъмни се и реших да си тръгвам.Срещнахме се с Юли направихме една снимка на голямата щука която излезна 2,450кг.Уловена на Salmo Hornet 4sm украска на пъстърва.
Изображение
Изображение
Изображение
.В живарника имаше още 1 клен около 500гр.,няколко около 30-те см. и една щукичка прибрана по принуда.Имало е още 2-3 расперчета и 5-6 маломерни кленчета,които е пуснал.

Това е от мен.Само мога да добава който твърди че щука се лови без проблем само с плетеняк да дойде да ми го покаже.
:wink:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: 4.09.2010 - 10.09.2010

Мнение от Божидар »

Влади какъв е тоя ник ,бе приятел! Страхотен излет и се гордея ,че те познавам!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Много клен , много нещо .. съдейки по размерите и теглото,което си обявил ми се вижда,че хич не се храни както трябва тая година ...
Хубава щука !
krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от krasi-84 »

sandista написа:Много клен , много нещо .. съдейки по размерите и теглото,което си обявил ми се вижда,че хич не се храни както трябва тая година ...
Хубава щука !
Haide,kaji kude da doida da ti donesa ribata,aide profesore,shte durja klena v hladilnika,chakam da kajesh koga si v Sofiq,shte go merim pak klena.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за репортажа и хубавите риби.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Добре си се преставил колега,хубаво си се накефил.
Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Сорри Владунчо ама из нета е пълно с транслатори :idea: Заключвам за известно време темата с цел да намериш такъв и да си оправиш маймуницата инак утре по обед бега в кошчето . Оправдания с компютъра не са актуални ама никак от как измислиха интернета :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Могло значи :D
Отключ !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Хубави излети сте спретнали и с разнообразни риби :D
Сашо не пофесор, даже и доцент не е :lol:
По нашия край риби с подобни размери са доста по тежки.Примерно риба 45 см - 1,400 кг....
Та за това така ти казва.
Просто храната явно им е малко на кленчетата при вас :D
Хубава река е това, всякакъв хищник има, а не като при нас - де що хвърлиш, все клен, който тая година почти и не кълве :lol:
krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от krasi-84 »

Разбрахме се ние със Сашето,прав е за тегото на рибите,наводненията тази година отнесоха всичко що беше зелено,няма никакви шавари и водорасли по реката.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Tomorrow never dies .. или по наше му - И догодина е година ;)))
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”