ремонт на макара

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

ремонт на макара

Мнение от jasonsmith »

Здравейте колеги,
Ето тази макара: Изображение, ми прави следният проблем:
като навивам влакното, след като отпусна дръжката, продължава да прави един или два оборота празни, май някой лагер е заминал? Някакви идеи какво може да и е, и къде могат да я ремонтират в София?
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ремонт на макара

Мнение от hristotihov »

Обади ли се на Дием Фишинг, те са представител на Grauvell за България: http://www.diemfishing.com/catalog/page ... 9&chapter=
нямам живарник
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Ми тя макарата струва някъде 30-40лв . По добре ако толкова много ти харесва си вземи нова и ще имаш резервни шпули. Ремонта с транспорта до там и тем подобни може да ти излезе по скъп.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

bgstan написа:Ми тя макарата струва някъде 30-40лв . По добре ако толкова много ти харесва си вземи нова и ще имаш резервни шпули. Ремонта с транспорта до там и тем подобни може да ти излезе по скъп.
А може да излезе и 3-4 лв, затова питам, иначе ако наистина ще е дву-цифрена сума, със сигурност ще взема нова и по-модерна :)
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Аз имам същата понеже един "колега" ме измами с нея(напомням да има опция погледни преди да платиш). Доволен съм от нея ама в наши дни кои работи за 2 -3лв. Иначе звъни им едно телефонче на Дием те са вносители и може да те посъветват.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Аз пък не виждам какъв е проблема да отвъртиш болчетата на капака и да погледнеш вътре.Ако се е изронил червяка,което е много вероятно,нова :D .Големи хора сте,как може да питате за такива дреболий :roll:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

аз ще те посъветвам да я занесеш на Краси.много готин и добър майстор и да-човека работиза по 3-4 лева.супер коректен.можеш да го намериш в магазин Шавара на улица Симеон или ако не е там я оставяш на Дачката а той ще му я даде
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Занесох я при един приятел, който ги разбира макарите малко повече от мен. Въртяхме, сукахме, анализирахме я, и решихме, че просто дръжката и тежи, и ако леко я наклониш, се завърта и прави полуоборот. Не знам доколко е нормално, но мен лично ме дразни.. Трябва да помисля как бих могъл да го отстраня това, но за момента нямам идея..
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Имам я същата и се га погледнах да видя и мойта прави така. Но това не е проблем, просто макарето си върти много гладко и без усилия. Може и дръжката да натежава не знам. Но доста макари са така и не виждам къде е проблема...
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Ако я понапълниш с повечко грес,ще почне да върти малко по-трудно и няма да и тежи дръжката.Същото може да се постигне и ако се оберат някои луфтове в границите на разумното.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Имах възможността онзи ден да помятам с макаричката около 2 часа, и май се оказа че наистина и тежи дръжката, и няма проблем с лагерите. Ще послушам Добрев и ще я гресирам. За тези два часа, си редеше влакното перфектно и нямах проблеми с нея.
Аватар
pac_master_boy
новобранец
новобранец

Мнение от pac_master_boy »

donky написа:аз ще те посъветвам да я занесеш на Краси.много готин и добър майстор и да-човека работиза по 3-4 лева.супер коректен.можеш да го намериш в магазин Шавара на улица Симеон или ако не е там я оставяш на Дачката а той ще му я даде
Силно препоръчвам човека, който поправя макари в магазин "В шавара"! Не съм се срещал лично с него, само минах и я оставих на продавача. Човека работи перфектно за без пари!
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”