Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

ремонт на макара
Модератор: emo vasilev
- jasonsmith
- разбира нещата
ремонт на макара
Здравейте колеги,
Ето тази макара:
, ми прави следният проблем:
като навивам влакното, след като отпусна дръжката, продължава да прави един или два оборота празни, май някой лагер е заминал? Някакви идеи какво може да и е, и къде могат да я ремонтират в София?
Ето тази макара:

като навивам влакното, след като отпусна дръжката, продължава да прави един или два оборота празни, май някой лагер е заминал? Някакви идеи какво може да и е, и къде могат да я ремонтират в София?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ремонт на макара
Обади ли се на Дием Фишинг, те са представител на Grauvell за България: http://www.diemfishing.com/catalog/page ... 9&chapter=
нямам живарник
- bgstan
- ще става разбирач
Ми тя макарата струва някъде 30-40лв . По добре ако толкова много ти харесва си вземи нова и ще имаш резервни шпули. Ремонта с транспорта до там и тем подобни може да ти излезе по скъп.
- jasonsmith
- разбира нещата
А може да излезе и 3-4 лв, затова питам, иначе ако наистина ще е дву-цифрена сума, със сигурност ще взема нова и по-модернаbgstan написа:Ми тя макарата струва някъде 30-40лв . По добре ако толкова много ти харесва си вземи нова и ще имаш резервни шпули. Ремонта с транспорта до там и тем подобни може да ти излезе по скъп.

- bgstan
- ще става разбирач
Аз имам същата понеже един "колега" ме измами с нея(напомням да има опция погледни преди да платиш). Доволен съм от нея ама в наши дни кои работи за 2 -3лв. Иначе звъни им едно телефонче на Дием те са вносители и може да те посъветват.
- Don4o_62
- учете се от него
Аз пък не виждам какъв е проблема да отвъртиш болчетата на капака и да погледнеш вътре.Ако се е изронил червяка,което е много вероятно,нова
.Големи хора сте,как може да питате за такива дреболий 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

аз ще те посъветвам да я занесеш на Краси.много готин и добър майстор и да-човека работиза по 3-4 лева.супер коректен.можеш да го намериш в магазин Шавара на улица Симеон или ако не е там я оставяш на Дачката а той ще му я даде
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
- jasonsmith
- разбира нещата
Занесох я при един приятел, който ги разбира макарите малко повече от мен. Въртяхме, сукахме, анализирахме я, и решихме, че просто дръжката и тежи, и ако леко я наклониш, се завърта и прави полуоборот. Не знам доколко е нормално, но мен лично ме дразни.. Трябва да помисля как бих могъл да го отстраня това, но за момента нямам идея..
-
- фен клуб-скобар
Имам я същата и се га погледнах да видя и мойта прави така. Но това не е проблем, просто макарето си върти много гладко и без усилия. Може и дръжката да натежава не знам. Но доста макари са така и не виждам къде е проблема...
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- вече хвърля и на тежко
Ако я понапълниш с повечко грес,ще почне да върти малко по-трудно и няма да и тежи дръжката.Същото може да се постигне и ако се оберат някои луфтове в границите на разумното.
- jasonsmith
- разбира нещата
Имах възможността онзи ден да помятам с макаричката около 2 часа, и май се оказа че наистина и тежи дръжката, и няма проблем с лагерите. Ще послушам Добрев и ще я гресирам. За тези два часа, си редеше влакното перфектно и нямах проблеми с нея.
- pac_master_boy
- новобранец
Силно препоръчвам човека, който поправя макари в магазин "В шавара"! Не съм се срещал лично с него, само минах и я оставих на продавача. Човека работи перфектно за без пари!donky написа:аз ще те посъветвам да я занесеш на Краси.много готин и добър майстор и да-човека работиза по 3-4 лева.супер коректен.можеш да го намериш в магазин Шавара на улица Симеон или ако не е там я оставяш на Дачката а той ще му я даде