Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Ватос в София ??! Къде?
Модератор: sapuna
Ватос в София ??! Къде?
Здравейте!
Интересува ме къде мога да хапна пържен ватос в София??
... Или евентуално от къде мога да си купя такава риба и да си я изпържа вкъщи.
Цената и е 1/2 от тази на калкана, а вкусът е уникален!
Помагайте!!!
Помагайте!!!
Re: Ватос в София ??! Къде?
Ако беше по-наблизко щях да ти помогна с пресен,на деня и то без пари
но си ми доста на далечко 

-
- новобранец
Продават я в Метро.
- orion30
- разбира нещата
Малко си в грешка колега. Калкана е 18лв. на рибна борса във Варна, а ватоса е 3лв. Следователно е на 1/6 от цената. А ако толкова много ти се хапва ватос, просто си поръчай калкан във заведение във София, щото във Варна на ватоса му викат още софийски калкан, ако ме разбираш какво искам да кажа. Без лоши чувства естествено. 

-
- новобранец
А на мен, като ми предложиха на морето карагьоз вместо лефер, познай къде отиде порциятаorion30 написа:Малко си в грешка колега. Калкана е 18лв. на рибна борса във Варна, а ватоса е 3лв. Следователно е на 1/6 от цената. А ако толкова много ти се хапва ватос, просто си поръчай калкан във заведение във София, щото във Варна на ватоса му викат още софийски калкан, ако ме разбираш какво искам да кажа. Без лоши чувства естествено.

- gloupan
- разбира нещата
В кв."Хаджи Димитър" до пазара има едно заведение ,което се казва "Рибката".Там има със сигурност понеже съм хапвал при тях.Улицата се казва "Дончо Ватах".За по добър ориентир от дясната страна на новото"Фантастико" ,като застанеш с лице към входа и с гръб към "Макгахан"Освен да ти пожелая и "добър апетит",то друго не остана 

TRS70MLF2
Няма там, веднага след морето отидох и питах човека от рибния щандbarim написа:Продават я в Метро.

Каза, че от около година не я докарват.
Така е, но идеята е не да дам 20 лева за една порцияorion30 написа:Малко си в грешка колега. Калкана е 18лв. на рибна борса във Варна, а ватоса е 3лв. Следователно е на 1/6 от цената. А ако толкова много ти се хапва ватос, просто си поръчай калкан във заведение във София, щото във Варна на ватоса му викат още софийски калкан, ако ме разбираш какво искам да кажа. Без лоши чувства естествено.

Благодаря много! Тези дни ще има тест-драйвgloupan написа:В кв."Хаджи Димитър" до пазара има едно заведение ,което се казва "Рибката".Там има със сигурност понеже съм хапвал при тях.Улицата се казва "Дончо Ватах".За по добър ориентир от дясната страна на новото"Фантастико" ,като застанеш с лице към входа и с гръб към "Макгахан"Освен да ти пожелая и "добър апетит",то друго не остана

-
- вече хвърля и на тежко
ve55ko написа:Здравейте!
Помагайте!!!
Защо не пробваш в Кауфланд дружба .До входа има фирмен магазин на Созопол ,има доста рибка ,прясна и пържена
няма ...aaa11 написа:ve55ko написа:Здравейте!
Помагайте!!!
Защо не пробваш в Кауфланд дружба .До входа има фирмен магазин на Созопол ,има доста рибка ,прясна и пържена

В кръчмата в Хаджи Димитър ... и там няма. Само в менюто фигурира, но то в това меню имаше още 7,8 вида риба, които ги няма.
HELP!!!!
HELP!!!!

а някой знае ли рецепта за ватос.Купих си от морето но незнам как се приготвя.Благодаря предварително
- недялко радков
- ще става разбирач
На ватоса се вземат само "крилете",режат се на ленти от по 3-4 см. и след това се дерат.След това се овалва в царевично брашно и се пържи.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Да допълня колегата ,дръж го няколко часа във прясно мляко ,ако ти се чака де.Месото му става по-нежно и изчезва всякакъв дъх.Наздраве колега
добър избор си направил
.