Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

моят харпунджийски излет :)
- Jack Daniels
- разбира нещата
моят харпунджийски излет :)
18.09.2010 - хубав, слънчев ден, без вятър и вълни, идеално за ....плаж
. Оставих домочадието да си плажува а аз тръгнах към скалите. Още с първото гмуркане нанизах дебеличък кефал, помислих си – добре започва. Плувайки на 30-40м покрай брега продължаваха да се стрелкат платерини и кефали, но дребни. Приближавайки едно така да се каже бурунче гмурнах / там е някъде към 4м дълбочината/ и по дъното се придвижвах към един камък, в момента в който почти стигнах до него видях огромния силует на рибока да се движи бавно и величествено . И сега се чудя как не изгубих самообладание а се прицелих спокойно, точно зад главата му и стрелях. Последва яко опъване на харпуна и почнах бясно плуване след него и нагоре . След има –няма 5 сек. харпуна олекна. Гледам от повърхността че гофанчо полегна на дъното но се ужасих че беше на средата на стрелата и при някой предсмъртен порив може да се изниже, веднага гмурнах върху него като с лявата ръка хванах стрелата отпред за да не измуши а с тялото си го затиснах и последва най-яката прегръдка която някога съм правил. Измуших го към кордата и притискайки го яко към тялото си отпраших към скалите на плиткото.Учудих се че не оказва никаква съпротива, явно изсрела се е оказъл смъртоносен. На плиткача вече го доумъртвих с кукана и седнах да си почина. Трябваха ми поне 10 мин. да ми падне адреналина и да се почувствам нормално и изведнъж се сетих за нещо което тогава веднага забравих : Сутринта, пътувайки насам, спускайки се по пътя към Отманли виждам една бяла жигула и една крехка женица маха с бяла кърпичка.Веднага отбих и спрях - спукали гума, мъжа и инвалид, не могат да я сменят, смених им гумата., приказваме си кой какъв и защо такъв, те отивали на къщичката си, аз за риба и т.н., накрая те ми предлагат пари, аз естествено отказвам и жената ми пожелава – ГОЛЯМА РИБА ДА ХВАНЕШ МОЕТО МОМЧЕ !!!!!........... и сега какво , казах си,току-що влезах и да излизам ли............неееее, за релакс пообиколих плиткача и чукнах още 2 кефалчета Наистина голям късмет че срещнах това добиче, голям късмет че го целнах точно къде трябва, явно пожеланията на женицата се сбъдват, непременно трябва да я потърся да ми пожелае джакпота от тотото
. Живея в краставицата, и като се прибирахме, минаваме край магазин Щука,между 10 и 11 вход на блока, като наискачаха рибарите, то не бяха снимки и възклицания, оказа се че наистина малко хора са виждали такъв дърт чернокоп , а според колегите от spearfish.org се оказа че това е рекорд за документиран харпуниран гофус в България 

Последно промяна от Jack Daniels на Вто Яну 04, 2011 1:04 pm, променено общо 7 пъти.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- новобранец
-
- учете се от него
Re: моят харпунджийски излет :)
Дай за да получиш
Евала и за помоща и за слуката

Евала и за помоща и за слуката

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- ще става разбирач
Добрината се възнаграждава
Поздрави за невероятната слука!

Поздрави за невероятната слука!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Хубава риба и доста адреналин, както разбрах! Чета с интерес темите от "Подводен риболов", но не давам отговори, защото нямам никакви познания. Също така ми харесва, че безкрайната "дъвка" - рилийз" при вас е кардинално избегната.
А темата за късмета, случайността и пр. ще я раздуем зимата, надявам се с удоволствие. По тези въпроси никога няма препирни.Наслука.
А темата за късмета, случайността и пр. ще я раздуем зимата, надявам се с удоволствие. По тези въпроси никога няма препирни.Наслука.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Златев написа:![]()
Браво за слуката!

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
безценно преживяване 

Невероятен улов и спомен за цял живот! Поздравления 

Ей на това му се вика добра слука.Добрината ти е възнаградена.Не знам дали е рекорд,ама си е голям дзвер.
Браво за добрия изстрел.

Колеги може ли някой да пусне снимката че линковете са прецакани
Иначе по това което прочетохв репортажа си е било чист адреналин..Еваларка 

Таранка маниак!
- Jack Daniels
- разбира нещата
Благодаря за проявения интерес, вместо прецаканите линкове успях да вмъкна в първия пост 3 от снимките
Последно промяна от Jack Daniels на Вто Яну 04, 2011 5:09 pm, променено общо 1 път.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Леле майко! Това беше Ниво 3 на сафрида нали?
Поздрави за добрата слука и дай боже още по големи рибоци през тази година.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.