Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

За речни раци край Несебър?
Модератор: bobopeli
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
За речни раци край Несебър?
Здравейте колеги много искам да си наловя раци от тези дългите с опашки.

Та ако може да ми кажете някое място край Несебър да има раци ще съм ви благодарен Някой ми казаха че на река Ахелой имало? Някой да потвърди?
Съжалявам ако съм объркал раздела!

Та ако може да ми кажете някое място край Несебър да има раци ще съм ви благодарен Някой ми казаха че на река Ахелой имало? Някой да потвърди?
Съжалявам ако съм объркал раздела!

-
- разбира нещата
Re: За речни раци край Несебър?
раци на р.Ахелой няма.преди години имаше но от няколко години изчезнаха.говорише се че от кооперацията в Каблешково като пръскали нивите изпуснали някакъв пестицид и го изтровили но колко е вярно не знам.пробвай на яз.Порой.
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Само да спомена, че речния рак целогодишно е забранен за улов по реките с каквито и да са средства,може само по езерата,язовирите и баластриерите.
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Улова им с въдица не е забранен смисъл прави се едно кръгче от тел на него се нанизва червей и рака се защипва за него и с кеп си го изваждашFishing_Fan написа:Само да спомена, че речния рак целогодишно е забранен за улов по реките с каквито и да са средства,може само по езерата,язовирите и баластриерите.
Но за съжаление незнам добро място за раци.... Преди съм ходил на река ахелой сега няма :S

- barutchiata ©
- Администратор
Батенце хубаво е първо да прочетеш закона и после да си толкова категоричен!

Чл. 42. (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забранява се уловът, пренасянето, превозването и търговията на речни раци (Astacus astacus L.) и каменни (поточни) раци (Austropotamobius torrentius).

Закона май че е само за някои хора,като нас.На връщане от морето на 16.08.09 видях на 3-4 места в района на
Търговище тези животинки:

Цената им беше м-у 15-19лв. на килограм.В заведението не посмях да вляза,защото тези пари щях да ги дам за
2-3 рака.
п.п.За снимката ми дадоха "РАЗРЕШЕНИЕ" след като ги уверих,че е за моя албум за водни твари и лична колекция
но тогава не обърнах внимание,а и не знаех,че е забранено да се ловят.
Цената им беше м-у 15-19лв. на килограм.В заведението не посмях да вляза,защото тези пари щях да ги дам за
2-3 рака.
п.п.За снимката ми дадоха "РАЗРЕШЕНИЕ" след като ги уверих,че е за моя албум за водни твари и лична колекция
но тогава не обърнах внимание,а и не знаех,че е забранено да се ловят.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Същата гледка е и на пазара до театър "София".Манастира написа:Закона май че е само за някои хора,като нас.На връщане от морето на 16.08.09 видях на 3-4 места в района на
2-3 рака.
.
- YordanDanev
- сериозен играч
Koлега на Поройския няма раци от доста години, отиди на Бабата във участъка между германските мостове, а най-много раци има на новата кариера и то само големи но за там ти трябват връзки.Божидар Стойков написа:Здравейте колеги много искам да си наловя раци от тези дългите с опашки.

На Бабата ( река Хаджииска ) щуката е унищожила почти всички раци.
тбК
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
На кариерата последния път като пренебрегнах табелата "Риболова и къпането забранени" и отидох за щука пазача стреляше с пушка затова повече там не се връщамYordanDanev написа:Koлега на Поройския няма раци от доста години, отиди на Бабата във участъка между германските мостове, а най-много раци има на новата кариера и то само големи но за там ти трябват връзки.Божидар Стойков написа:Здравейте колеги много искам да си наловя раци от тези дългите с опашки.

Колега barutchiata © Аз съм ходил на Ахелой още преди 2005 и не знаех за тази забрана!Чл. 42. (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранява се уловът, пренасянето, превозването и търговията на речни раци (Astacus astacus L.) и каменни (поточни) раци (Austropotamobius torrentius).
А между другото на язовир порой (по пътя към оризаре след стената) има пазарче за риба също и търгуват с речни раци най вероятно от язовира. Преди месец купувах шаран от там и като ме вкараха в хладилника да избирам шаран вътре имаше над 20 касетки пълни с раци за продажба.

Язовирния рак не е забранен, само речния
друг е въпроса , че се злоупотребява с улова му и продажбата 

- каридата
- учете се от него
те тея след стената са си чисти бракониери.Язовира фигурира в списъка на водоема които са само за любителски риболов но Онези твари явно са богопомазани.А между другото на язовир порой (по пътя към оризаре след стената) има пазарче за риба също и търгуват с речни раци най вероятно от язовира. Преди месец купувах шаран от там и като ме вкараха в хладилника да избирам шаран вътре имаше над 20 касетки пълни с раци за продажба
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

- каридата
- учете се от него
Бих апелирал да не се копува нищо от там.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- barutchiata ©
- Администратор
Езерният рак е разрешен!

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Точно те имат една (а може и още) мрежа която съм виждал да вадят много пъти като съм бил там след това тварят рибите на един бял микробус и айдее за продажба.....каридата написа:те тея след стената са си чисти бракониери.Язовира фигурира в списъка на водоема които са само за любителски риболов но Онези твари явно са богопомазани.А между другото на язовир порой (по пътя към оризаре след стената) има пазарче за риба също и търгуват с речни раци най вероятно от язовира. Преди месец купувах шаран от там и като ме вкараха в хладилника да избирам шаран вътре имаше над 20 касетки пълни с раци за продажба
Точно като този бяха:barutchiata © написа:Езерният рак е разрешен!

с малки щипки