Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Родопите-моят нериболовен излет
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Родопите-моят нериболовен излет
След чудесните репортажи на snegk, GODzillata и други колеги за красотите на България, реших и аз да направя една разходка с фотоапарат. Изборът се падна на Родопите. Поради краткото време не взех въдици, а в интерес на истината с годините изгубих и тръпката и уменията да ловя в бързи планински реки, затова излета е нериболовен.
В равното нищо интересно, сергии със съмнителен алкохол и автентични домати/ преди време една ракия, купена от там замръзна в камерата на хладилника/.Планината ме посрещна със сравнително краткото, но много красиво дефиле на Чепинската река.

Забелязвам, че когато съм с фотоапарат виждам много повече красиви неща.

Ето я и реката, чиста и бистра, и вода имаше, бързеи, вирове с дълбоки места.За разлика от друг път видях само един рибар с въдица и две коли, спрели на места за риболов.В участъка малко над Варвара копаеха яко в коритото, може бе поредния фило-хидролог се е заел да „обръща, препраща и прехвърля” водите на реката.

Тук някъде трябва да е Велинград.

Винаги когато идвам или минавам през града обядвам в това заведение, имат едно хубаво обедно меню с цени, които ме връщат в годините на Тодор Живков. Ама само на обяд и само в работни дни!

А това е крайната цел на разходката – спа хотел „Макси”-Велинград.Определено много хубаво място, особено за любители на топлата минерална вода като мен.Многото басейни с температура от 28 С до 39 С и това съчетано с прекрасното време за м.септември , допринесоха за чудесната почивка от която се нуждаех. Самият хотел е може би най-хубавия, който съм посещавал.

В равното нищо интересно, сергии със съмнителен алкохол и автентични домати/ преди време една ракия, купена от там замръзна в камерата на хладилника/.Планината ме посрещна със сравнително краткото, но много красиво дефиле на Чепинската река.
Забелязвам, че когато съм с фотоапарат виждам много повече красиви неща.
Ето я и реката, чиста и бистра, и вода имаше, бързеи, вирове с дълбоки места.За разлика от друг път видях само един рибар с въдица и две коли, спрели на места за риболов.В участъка малко над Варвара копаеха яко в коритото, може бе поредния фило-хидролог се е заел да „обръща, препраща и прехвърля” водите на реката.
Тук някъде трябва да е Велинград.
Винаги когато идвам или минавам през града обядвам в това заведение, имат едно хубаво обедно меню с цени, които ме връщат в годините на Тодор Живков. Ама само на обяд и само в работни дни!
А това е крайната цел на разходката – спа хотел „Макси”-Велинград.Определено много хубаво място, особено за любители на топлата минерална вода като мен.Многото басейни с температура от 28 С до 39 С и това съчетано с прекрасното време за м.септември , допринесоха за чудесната почивка от която се нуждаех. Самият хотел е може би най-хубавия, който съм посещавал.
-
Re: Родопите-моят нериболовен излет
Браво колега.Красива ни е България, макар и много хора да се мъчат да я съсипят.Повече хора трябва да гледат на природните дадености, като място за отдих, не само място за снабдяване с ресурси 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Трябвало е да вземеш и въдичка. 
Имаш ли повече снимки на басейните в хотела? Този, в който си се снимал, нещо мъничък ми се вижда...
По-подробно инфо за хотела?....или ще е за "зимната тема"? 

Имаш ли повече снимки на басейните в хотела? Този, в който си се снимал, нещо мъничък ми се вижда...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
В Девин има страхотни външни басейни.Минерална гореща вода, външен бар и ресторант, има и страхотна река с много красоти.GODzillata написа:Трябвало е да вземеш и въдичка.
Имаш ли повече снимки на басейните в хотела? Този, в който си се снимал, нещо мъничък ми се вижда...По-подробно инфо за хотела?....или ще е за "зимната тема"?

Намират се след завода за минерална вода, карате по пътя покрай реката.

В самия Девин има доста хотели с басейни.

- G.Petkov
Външният басейн е сравнително малък и плитък, но пък водата е 33 С. Вътре има по-голям басейн за плуване с по-студена вода, три топилки с различна температура на водата и някакво джакузи.Нямам снимки от вътре, просто нямам и навик да снимам, този път взех фотоапарата заради теб,snegh и другите колеги, които си падат по тези удоволствия.GODzillata написа:
Имаш ли повече снимки на басейните в хотела?
Като снимка имам и тази.
Как се казва хотела в Девин от снимките? В този град не съм спирал.Дай и други хотели, ако си доволен.snegk написа:[
В Девин има страхотни външни басейни.Минерална гореща вода, външен бар и ресторант, има и страхотна река с :
-
- кандидат преподавател
Хубаво е в Маскито , но най- хубавия хотел във Велинград е и си остава Двореца !!! Това е може би най- хубавия спа хотел в България !
Имам бая снимки от там , но за съжаление не са на разположение да ги кача !!!
Върл Shimano фен!
-
Петков, тези снимки са от външни басейни до реката.Там няма хотел.Малко по-надолу има бунгала, вътре в Девин хотели бол.Това е хубавото, че са извън града, от едната страна е реката от другата е балкана.От тях тръгва и екопътеката която върви по реката. 

- G.Petkov
Разбрах,много добре изглежда. В София има подобен комплекс -"Коралите" в Панчарево с минерална вода, но е голяма лудница през лятото.snegk написа:Петков, тези снимки са от външни басейни до реката.
За "зимната тема" имаме шанс да привлечем поне още двама за дискусията - snegk и Симо, но трябва да определим до тогава критерии някакви щото може да затънем, харесваме различни неща. Може да не е много официално, като таблица, но да помислим, напр.:GODzillata написа:или ще е за "зимната тема"?
спа център - добър , горе-долу
хотелска част - комфорт, не съвсем
ресторантска част - вкусно, аз мога по-добре
цени - високи, умерени , /щото ниски няма/
мин.вода - топла, студена
персонал - учтив, мрачен
и т.н.Но време има, за сега ще гоним рибите.
А-а-а не знаех, че сайта коригира текста, аз го направих по-прегледен /като колони /, а джаджата събра думите, сигурно да пести място. Тук вече не разбирам, с комповете съм на Вие и ще помага някой друг.Сложих поне тирета и запетайки.
-
Лично аз мразя хотели и др. подобни простотии
Ако ще хотел ще е малък, уютен с ресторант.Ако искам екстри, тука имам хиляди и то без пари. 

- G.Petkov
Теб май те изгубихме за състава на "комисията".snegk написа:Лично аз мразя хотели и др. подобни простотииАко ще хотел ще е малък, уютен с ресторант.Ако искам екстри, тука имам хиляди и то без пари.

Чак сега, като видях аватара и зацепих - Св.Влас, там си имате от всичко!
От друга страна обаче ставаш, даже и за председател?

Недей такаsimo72 написа:Хубаво е в Маскито , но най- хубавия хотел във Велинград е и си остава Двореца !!! Това е може би най- хубавия спа хотел в България !