Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Студен кладенец...
Модератор: bobopeli
Студен кладенец...
тази седмица имах път натам и реших да се разходя около язовира, да проверя има ли некакъв ефект от многоброините ми оплаквания към всички институции!!! резултата от разходката беше че се запознах с много и щастливи бракониери!!! мрежа до мрежа... проверяващи няма, всъщност е имало една проверка през цялата забрана , но са били без лодка и са гонили хлапетата по брега. опитах се да сплаша няколко човека ама не минава номера... не се страхуват хората и това е. като чуят ИАРА и започват да се смеят. Много унизен се почувствах. оказва се че точно преди забраната им се счупило битлото на мотора и няма кои да го поправи два месеца!!! защо ли точно сега, когато братовчеда на шефа си е пуснал всички налични мрежи в язовира???
Та този същия си е наел "работници" от селото, на които плаща по 10лв. да му пускат мрежите...Преди дни е показал два шарана с тегло 23 и 27кг. , похвалил се е и с няколко добри бели риби по 7-8 кг. изтървал е (за огромна моя радост) сом около 80-90кг. Но за сметка на това други групи, от подобни нему индивиди, са извадили големи сомове. по потвърдени данни става дума за 47кг., 59кг. и 80кг. този с 80килограмовия, два часа преди да го извади е изтървал
един над 100кг. отделно други групи, от Хасково са извадили още няколко сома с тегло м/у 50 и 100кг. но за тях намам сигурна информация, само слухове.
някой може ли да ми каже дали мога да съдя ИАРА за бездействието им. не че някога са си вършили работата, но според местни рибари такова нещо не е БИЛО НИКОГА!!!
Та този същия си е наел "работници" от селото, на които плаща по 10лв. да му пускат мрежите...Преди дни е показал два шарана с тегло 23 и 27кг. , похвалил се е и с няколко добри бели риби по 7-8 кг. изтървал е (за огромна моя радост) сом около 80-90кг. Но за сметка на това други групи, от подобни нему индивиди, са извадили големи сомове. по потвърдени данни става дума за 47кг., 59кг. и 80кг. този с 80килограмовия, два часа преди да го извади е изтървал

някой може ли да ми каже дали мога да съдя ИАРА за бездействието им. не че някога са си вършили работата, но според местни рибари такова нещо не е БИЛО НИКОГА!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
...
Аз лично не виждам оправия там ...
Аз лично не виждам оправия там ...
Последно промяна от VGS на Съб Фев 07, 2009 12:06 am, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
Аз ги оправям нощно време като мина на пълна газ с лодката през мрежите и отзад на 20 метра влача кука включвам халогените и сирената.За всеки случаи витлото съм го изпилил с флекс и е остро като бръснач така че ги прави мрежите на салата ако са пуснати на повърхноста.Ако срелят те срелям и аз.Така беше преди 3 г. на Стамболииски.
Пичове, аз живея в Кърджали. Ква ИАРА кви пет лева. Тук е рая на бракониерите. Едни и същи са от над 10 години, целия град ги знае, хващат ги и нищо. Тва за сомовете е абсолютно верно, аз лично видях един от тях - 74 кила. То бива бива ама тва на нищо не прилича. Остави другото но рибата дето не я харесват я хвърлят, честно. Говоря и за двата язовира. На Кърджали на уклейката и ебаха майката с извинение. В неделя ходих да хапна на хотелчетата на Главатарци и ни сервираха супер дребна уклейка. Питахме що така, те ви кат ами няма хубав уклей братче. Сами си забиват нож в гърба, правят хотели уж за рибари и семействата им, пък рибата я правят на салата. В момента на двата язовира има на 20 км. че и много повече мрежи. Уклея като хвърля хайвера в едни деренца дето се вливат в язовира го гребат с кепчета - стотици килограми на час. Нищо не може да ти помогне пич, ни ИАРА, ни главния прокурор. Продават си уклей по заведенията в целия град - кърджалийска цацка хахаха. Една проверка да им направят и да ги питат от къде бе готини тая уклейка дай фактура - нямам, я ми покажи един развъдник за уклей - няма, ай земи сега тия 5 000 лв. акт, втория път 20 000 лв. и продавай паниран уклей. Да ти е сладко.
Ама тва са сънища за съжаление. Единствено можеш да се обадиш по разните там предавания, вестници да стане скандал. Господари на ефира, БТВ репортерите, ма надали и тва ще ти помогне. Долу сомове и бели риби, горе уклея - ма то него като гонява всичко ще изчезне и клен и костур и сом и бяла , абе всичко. Преди 10 години да идеш на Ст. кладенец и да не хванеш 2-3 бели риби на въдица по около3-4 килца си беше резил.
Айде със здраве, ама не мога ти помогна щот може да ме утепат. Шега ама вече съм вдигнал ръце. Тия хора по селата там дето нямат кво да ядат ги разбирам - ще хванат колкото да хапнат. Ама наскоро в едно училище в центъра на града две хлапета си оправяха 10-15 чувала с мрежи по сред бял ден на двора в училището!!!!!!!!! Ей тия не мога да ги разбера. Познавах един дето баща му беше горски май преди още ИАРА да създадат и по време на забланата баща му като си е в къщи или му каже абе отиваме еди къде си тоя педал взимаше мрежи и прас на язовира. Так че ..................................
Ама тва са сънища за съжаление. Единствено можеш да се обадиш по разните там предавания, вестници да стане скандал. Господари на ефира, БТВ репортерите, ма надали и тва ще ти помогне. Долу сомове и бели риби, горе уклея - ма то него като гонява всичко ще изчезне и клен и костур и сом и бяла , абе всичко. Преди 10 години да идеш на Ст. кладенец и да не хванеш 2-3 бели риби на въдица по около3-4 килца си беше резил.
Айде със здраве, ама не мога ти помогна щот може да ме утепат. Шега ама вече съм вдигнал ръце. Тия хора по селата там дето нямат кво да ядат ги разбирам - ще хванат колкото да хапнат. Ама наскоро в едно училище в центъра на града две хлапета си оправяха 10-15 чувала с мрежи по сред бял ден на двора в училището!!!!!!!!! Ей тия не мога да ги разбера. Познавах един дето баща му беше горски май преди още ИАРА да създадат и по време на забланата баща му като си е в къщи или му каже абе отиваме еди къде си тоя педал взимаше мрежи и прас на язовира. Так че ..................................
НАСЛУКА
А забравих. Миналата седмица, посред бял ден некви си ловили рибка на арда в самия град, във кв. Веселчане и единия бил много пиян и сега е в неизвестност. От 3 дена гражданска защита го търсят в реката и язовира с лодки и куки. Удавил се, ама пак бил на риба. ИАРА спи естествено, то и други си бродят с пръчките по реката през деня и хич не ебават забраната. В неделя както казах бях на Главатарци и там на едно място се събрали 100 човека някаква туристическа сбирка с 30 палатки. И си ловят риба бе, честно. Уж туристи, уж обичат природата............................ Няма забрани няма такъв филм. Забрана в Кърджали няма от мен да знаеш. Най-хубавото й е че въдичарите не пречат на бракониерите.
Миналата година отивам с брат ми на Ст. кладенец за бяла риба и костур. И към 6 ч. сутринта идват ИАРА с една лодка. Дайте билети - е ви билети. Докато проверяваха едни момчета до нас аз отидох до единия дето остана при лодката. По едно време гледам пълна с мрежи. Да ама мрежите мърдат. Отгръщам и - о, чудо пълна със шарани от 1 до 3-4 кила, ама над 200 броя бяха. Живи. Викам му на тоя гей - що не ги пуснете бе, живи са хайванчетата, а той ми вика, ааааа ще ги пуснем после с колегите. Вярваш ли, Кърца?
Друг случай. Някви си пуснали мрежите. Ама ги били оцветили в синьо да речем. Да ама нещеш ли през ноща минали горските и ги хванали. Взели мрежите и по живо по зднраво. Та тия след месец-два тръгват по язовира да крадат мрежи от себеподобните си. И о, чудо намери ли си техните дето им ги били взели горските. Как си?
Абе, пич примери много - книга мога да издам.
Миналата година отивам с брат ми на Ст. кладенец за бяла риба и костур. И към 6 ч. сутринта идват ИАРА с една лодка. Дайте билети - е ви билети. Докато проверяваха едни момчета до нас аз отидох до единия дето остана при лодката. По едно време гледам пълна с мрежи. Да ама мрежите мърдат. Отгръщам и - о, чудо пълна със шарани от 1 до 3-4 кила, ама над 200 броя бяха. Живи. Викам му на тоя гей - що не ги пуснете бе, живи са хайванчетата, а той ми вика, ааааа ще ги пуснем после с колегите. Вярваш ли, Кърца?
Друг случай. Някви си пуснали мрежите. Ама ги били оцветили в синьо да речем. Да ама нещеш ли през ноща минали горските и ги хванали. Взели мрежите и по живо по зднраво. Та тия след месец-два тръгват по язовира да крадат мрежи от себеподобните си. И о, чудо намери ли си техните дето им ги били взели горските. Как си?
Абе, пич примери много - книга мога да издам.
НАСЛУКА
-
- кандидат преподавател
Абе, хора каква патаклама. И така нема да стане. Днеска ще ги набиеш - утре старата песен на нов глас.
Казвам ви, положението е безднадеждно. В целия град по рибарските магазини си продават мрежи. Днеска ходин в един и 90 метра жилкова мрежа, направена по всички бракониерски изисквания струва 40 лв. С едно пускане и слука от 3-4 бели рипо по 2 килца, са точно 7-8 кила по 5 лева - 40 лв. А пък аз балъка си копувам въдици по 200 лв. и нагоре.
Казвам ви, положението е безднадеждно. В целия град по рибарските магазини си продават мрежи. Днеска ходин в един и 90 метра жилкова мрежа, направена по всички бракониерски изисквания струва 40 лв. С едно пускане и слука от 3-4 бели рипо по 2 килца, са точно 7-8 кила по 5 лева - 40 лв. А пък аз балъка си копувам въдици по 200 лв. и нагоре.
НАСЛУКА
-
- кандидат преподавател
За това те съветвам с безсъвестни хора работа да не си имаш. Ако имате възможност обаждане до полицията може и да свърширабота, а като вземат да се обаждат хора по няколко пъти на ден все ще вземат нещата в ръце, рано или късно. 

Последно промяна от VGS на Съб Фев 07, 2009 12:07 am, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател