YAM или YAM by ZODIAC ?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
itodorov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

YAM или YAM by ZODIAC ?

Мнение от itodorov »

Колеги, каква е разликата и има ли изобщо такава, между лодки YAM 340 S и YAM by ZODIAC 340 S?
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: YAM или YAM by ZODIAC ?

Мнение от promarine »

До преди 4-5 години лодките Ямаха се произвеждаха от френската Зодиак и се наричаха YAM by Zodiac. Сега се произвеждат в Китай и са просто YAM. Втората ми надуваема лодка беше YAM by Zodiac 3,40.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
itodorov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itodorov »

В момента от къде може да се намери нова YAM by ZODIAC ?
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Колега, преди 7 години си взех 3м YAM . Бях много доволен- сгъване и разгъване 4 пъти седмично и така и не даде дефект. Сега приключвам 2 сезон със новия модел YAM 340 и лодката е още по- добра. Носа е по -широк и вдигнат, борда е по-голям и резултата е бърз глисаж и нулево пръскане в лодката. А хибридния модел със Зодияк го водят сравнително неуспешен и е спрян от производство или внос. Определено си вземи YAM и то над 3 м.
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

Yam 340S, е производство на Plastimo, която също е френска фирма, и прави доста сериозни лодки. Аз ползвам такава вече 2 сезона, и съм доволен :D
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

itodorov написа:В момента от къде може да се намери нова YAM by ZODIAC ?
Нова именно YAM by Zodiac няма как да се намери, понеже от доста време не се произвеждат.
Нова YAM може да се намери от доста места. Определено не е лоша, но има и много други аналогични като качество лодки на доста по-добри цени.
Между другото, както писах, втората ми лодка беше YAM by Zodiac, но не бях писал, че на второто пускане ми се отлепи част от дъното (около 20 см). След като го залепих сам (понеже от представителството на Ямаха във Варна ми казаха да се спасявам) не съм имал повече проблеми докато преди 3 години не ми я откраднаха заедно с двигателя по време на почивка в Турция.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”