Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щука,бяла и сом на морска стръв
Модератор: sapuna
Щука,бяла и сом на морска стръв
Здравейте колеги, към въпроса, от 2 репортажа на Кърцата знам че бялата взима на морска стръв, та щуката и сома някой пробвал ли ги е, имал ли е успех, и как закачат рибката за стъв (скумрия,цаца и др.)
Поздрави !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Re: Щука,бяла и сом на морска стръв
Аз знам един колега които има успех с големи щуки на парче скумрия на дъно по дунава.Става дума за 7-8 кила като големина.
От колеги съм чувал , че на илариика се хваща щука , но колко е вярно - незнам .
тбК
-
- разбира нещата
В Англия щуката я ловят основно на скумрия ,кво пречи и в България да кълве. 

Ако американския сом се брои за сом
то и сомът кълве на цаца. Улавял съм доста канални сомчета именно на замръзена цаца.

Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
-
- ще става разбирач

- jorro11
- ще става разбирач
В Англия наистина ловят щуката на парчета скумрия...може би миризмата ги привлича незнам!Знам само че и на умрели рибета(вмирисани направо) от реката си взима добре.
-
- сериозен играч
Е то в Испания,има щуки уловени на хляб.jorro11 написа:В Англия наистина ловят щуката на парчета скумрия...може би миризмата ги привлича незнам!

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- jorro11
- ще става разбирач
Ами незнам колко вида щука ти познаваш(lovo-бай СТОЯН),но знам че у нас риболова на сладководен хищник с морска стръв не е много практикуван и затова дадох за пример Англия(там поне това съм го виждал с очите си)
-
- вече хвърля и на тежко
на платеното панчаревско сомчета по 2-3 килца се фащат предимно на цаца независимо дали е пържена или не която се продава на барчето ..т.е. зимаш си две порции цаца и две бири и засядаш
боц в устата боц на куката 

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Колеги,незабравяйте,че в чуждбина има много риби-много гладни-и много необезпокоявани,та затова взимат на всичко,я си я ловете на жива рибка от водоема на който сте или изкуствена примамка.На слука 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега тук в Каталуния на реката кадето ходя , преди когато го търсех на дъно съм виждал хора да ловят на сардина на дъно.Сигурно заради силния и мирис, а за щуката знам ,че в Англия я ловят на дъно със скумрия.пробване му е майката.наслука