Как ИАРА организира акциите си?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Как ИАРА организира акциите си?

Мнение от Риболовец Гб »

Здравейте, имам един въпрос. Как ИАРА организират акции срещу бракониерите? Въпросът ми не е риторичен, наистина не знам. Много ми е чудно какви мерки се вземат както на териториално така и на национално ниво срещу изтичане на информация преди провеждане на акция на даден водоем. Те май въпросите станаха повече от един, но все пак защо винаги когато намерят мрежи ги вадят и пишат една камара протоколи, вместо да почакат малко и да напишат също толкова голяма камара, ама с актове и то вече срещу известен извършител???
Искам да кажа само, че нямам за цел да се заяждам с ИАРА, а като съвестен риболовец, който всяка година си плаща билета имам право (както и всички колеги, които милеят за природните богатства на нашата родина) да знам малко повече или поне да получа обоснован отговор на зададените въпроси.
Последно промяна от Риболовец Гб на Чет Сеп 30, 2010 4:06 pm, променено общо 1 път.
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как ИАРА организира акциите си?

Мнение от undergrounder »

Хубавото е,че на последък ИАРА се е активизирала и акциите им дават реални резултати.Не се съмнявам,че на места инспекторите работят в комбина с бракониерите,но все пак усилията им като цяла са похвални.Иначе реагират на подадените сигнали.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Щото ще има да чакат да заловят собствениците на мрежите, до второ пришествие. Мизерниците (бракониерите) научават за акциите по бързо от вятъра (сещай се от къде) и по-добре да загубят мрежите отколкото да ги хванат. Те затова актовете са все на НЕизвестни извършители :evil: :evil: :evil:
Има некакви наченки за решаване на проблема с ''оповестяването'' на бракониерите, но требе време и помощ от наша страна, защото инспекторите поне в нашия район някакси не им стиска да си вършат работата до край, все си намират някакво управдание.
Тръгнали сме по една пътека, дано да я утъпчем - времето ще покаже, така че да може и в други райони да се случи това което сме замислили.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Риболовец Гб »

strijok написа:Щото ще има да чакат да заловят собствениците на мрежите, до второ пришествие.
Е да ама поне да опитата да почакат малко, те така и така са на работа, или не им се занимава, може би така е по лесно? :?:
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
MNG
новобранец
новобранец

Мнение от MNG »

Според мен трябва да се тръгне от хората които плетат мрежи а те са всеизвестни във всеки регион, така че ако ИАРА ги навестява периодично мисля че няма да има незаконни мрежи тъй-като "законните" са маркирани и се знае коя на кого е.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”