Моля за помощ

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
hojgun
новобранец
новобранец

Моля за помощ

Мнение от hojgun »

Цяло лято с един мой приятел ходим на риба в малък затворен водоем фрашкан с амури и шарани и си ги ловяхме на воля. Но вече две седмици пет поредни излета сме пълни каръци и сме капо ако не броим костеливите каракуди. Риби има, виждаме ги пред нас пляскат но не калве, на ръба на отчаянието съм. Моля за савет, знам че има опитни колеги които могат да ми помогнат. Знам че ще има много вапроси затова казвам предварително водоема е частна собственост и риболова в него е забранен, дядото на момчето с което ходим е арендатор и даржи водоема...
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Моля за помощ

Мнение от Malemi »

Захранете и пробваите на друга стръв.
тбК
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

колега с какво ли не съм захранвал и какво не съм ползвал за стръв незнам вече, плочка кюсче, спирала, кукуруза млечна и със всякакви аромати, грах, торен червей, жито, няколко различни рецепти протеинови топчета, просто се видях в чудо, рибата пляска пред нас язовира гамжи но от две седмици едра риба не е бутнала....
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Пробвайте с плувка над дъното в средните слоеве на пропадане :wink:
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Пробвай на малка рибка( каракудка, амурче ..) на доста зарибени водоеми есента тя е най-ефикасната стръв.
Ribarche
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

Колега понеже тия риби не са хищни предполагам рибето трябва да е много дребно, а понеже няма как да си набавя толкова малки каракудки може ли да закача на куката малки уклейки - продоват ги в един ловнорибарски магазин
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Експерименти му е майката.От червей до топчета.От тежко до леко.Сменяй монтажи, стръв, щом има риба ще клъвне, няма начин :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

hojgun написа:Колега понеже тия риби не са хищни предполагам рибето трябва да е много дребно, а понеже няма как да си набавя толкова малки каракудки може ли да закача на куката малки уклейки - продоват ги в един ловнорибарски магазин
Пусни рачило и си хвани малко гамбузи, имал съм шарани на тази стръв.
Изображение
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

snegk написа:Експерименти му е майката.От червей до топчета.От тежко до леко.Сменяй монтажи, стръв, щом има риба ще клъвне, няма начин :wink:
Батко има толкоз много риба, че това лято на деректен 3 метров ги ловяхме на царевица и то доста големички, а сега немога да го позная язовира. Един ми каза некви нешта за някакво налягане и затова каза рибата не се храни незнам дали има някаква логика в думите му...

Искам да попитам дали тези риби са активни през нощта - по тъмно до ги пробваме, според мен това не е бракониерство защото човека ходи на неговия си водоем и аз покрай него :D
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”