Воблероподобия?- :D

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Воблероподобия?- :D

Мнение от xt33m33 »

И така вдъхновен от вашите творения и аз реших да се пробвам да издялкам някое воблерче,или поне да се опитам.Като се има предвид ,че никога не съм си купувал воблери и не съм ловил на такива подходих към задачата с чиста проба късмет и импровизация.С огромен недостиг на инструменти и материали -в това лице визирам че ползвах дърво нямах трион .а само лист от ножовка и така нататък резултата не стана точно това което очаквах ,но нали с желание всичко се постига и не се отказах.С доста заничане,шкурене пилене и така нататък се стигна до най-трудната за мене част -а именно оцветяването.Е каквода се прави госпожата по изобразително така и не успя да ме накара да се потопя в изкуството ,но както и да е. Хванах аз материалите за боядисване ,които не се различаваха много от тези на децата от детската градина и започнах,колко "сполучливо" станаха-просто мълчи сърце :D , важното е че имаше желание :D

та ето го резултата в снимки :

Изображение

Изображение

Изображение

и една обща за спомен :D

Изображение

и искам да попитам някой ако има съвет как да ги накарам ида имат някаква игра,ще съм му много благодарен защото за сега като ги пробвам в мивката вървят с изящните движения на слон в стъкларски магазин,абе игра направо няма или има ама ако ги водя много бавно...
много ще се радвам ако някой даде съвет как да оправя тоя проблем.
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Re: Воблероподобия?- :D

Мнение от nikozia »

Като за първи са добри, иначе за напред ...
Тея двата червени по стават(като форма), телта/ ухото, което трябва да е вързано към вирбела/влакното е много издадена нагоре, не е лошо да има и второ ухо посредата за втора кука,и утежнението как ти е?
Трябва да е в долната, предна част, има и още много така наречени тънкости :lol: , ама за тях трябва някой по- разбиращ от мене...
А най- важното е да не се отказваш, аз като почнах колко ключодържателя(нейграещи воблера) направих :wink: , а вече се получава чат пат някой читав :lol:
Спининг Клуб " АБИЧИ "
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

ами аз не съм почнал чак толкова от нищото , поръчах малко в форумите и видях утежнението е анред и формата знам че червените са по добри ама за лопатката и халкичките не мие ясно ... просто още нямам материали подходящи и го карам едно към гьотере импровизация... а за издаването не зная как да ги напрая с по малко издаване то вярно че не съм ги снимал в съпоставка с нещо ама най-големия е 6 см с лопатката и всичко :D и още не работя така фино но 10х за отговора :)
10t
новобранец
новобранец

Мнение от 10t »

Определено не си вързан в ръцете колега :D . Като начало опитай се да копираш някой популярен модел и като го направиш 1:1 почвай да търсиш "своя", ама ако не ловиш с воблери, няма как да разбереш към какво да се стремиш като краен резултат. Дървото, с което работиш, по шарките които прозират под боята ми прилича на бук. Намери нещо по- меко и приятно за работа, че така бързо ще ти мине мерака :wink:
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

че мен сега бука ми се струва мек на фона на наякаво дърво с кеото почнах е направо мек :D от къде бях намерил някакво дто ми ахреса ама много трудно се работи а особено ебз инструменти.. аз самода си отида на село дето има 1 декар инструменти ще опрая работата :D ама тука като ан полеви условия толкова :D
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

А пък ако свалиш някоя(вече счупена :wink: (да не вандалстваш :) )) табела от дураформ няма да пипнеш дърво вече :D
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Joo
новобранец
новобранец

Мнение от Joo »

Като за първи са добре.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

пресен даже пари :

Изображение
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Пробваи го дали ще хваща нещо
тбК
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

nikozia написа:А пък ако свалиш някоя(вече счупена :wink: (да не вандалстваш :) )) табела от дураформ няма да пипнеш дърво вече :D
Нз кво не разбра от това горе, табелките се правят от него за реклами, ако те е шубе да свалиш някоя счупена! потърси в някоя фирма която ги изработва.
И махни тая латиница....
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Телта там където са халкичките трябва да се "завие" за да стане по здраво иначе някое рибе ще я разтвори и ще си замине с тройката. Относно играта там величините са много. Например на зеления воблер халкичката където ще се хване вирбела трябва да се измести нагоре, там където лопатката влиза в дървото. Слови и една коремна тройка - тя придава стабилност на воблера. Мивката е малка за да определиш реалната игра на "дървото" наплани вана или легенче така че да има поде 1м нормален ход във водата. Направи като за начало воблера с мека тел и мека лопатка. Вземаш едни клещи и едни нижици и отиваш да го пробрав, ако не играе огъваш телта , окастряш или огъваш лопадката докато докараш играта. При настройките милиметри имат огромно значение. Успех :)
кьоркефали
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Изображение

The Blue Joe :D
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач