Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблероподобия?- :D
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
Воблероподобия?- :D
И така вдъхновен от вашите творения и аз реших да се пробвам да издялкам някое воблерче,или поне да се опитам.Като се има предвид ,че никога не съм си купувал воблери и не съм ловил на такива подходих към задачата с чиста проба късмет и импровизация.С огромен недостиг на инструменти и материали -в това лице визирам че ползвах дърво нямах трион .а само лист от ножовка и така нататък резултата не стана точно това което очаквах ,но нали с желание всичко се постига и не се отказах.С доста заничане,шкурене пилене и така нататък се стигна до най-трудната за мене част -а именно оцветяването.Е каквода се прави госпожата по изобразително така и не успя да ме накара да се потопя в изкуството ,но както и да е. Хванах аз материалите за боядисване ,които не се различаваха много от тези на децата от детската градина и започнах,колко "сполучливо" станаха-просто мълчи сърце
, важното е че имаше желание 
та ето го резултата в снимки :

и една обща за спомен

и искам да попитам някой ако има съвет как да ги накарам ида имат някаква игра,ще съм му много благодарен защото за сега като ги пробвам в мивката вървят с изящните движения на слон в стъкларски магазин,абе игра направо няма или има ама ако ги водя много бавно...
много ще се радвам ако някой даде съвет как да оправя тоя проблем.

та ето го резултата в снимки :

и една обща за спомен

и искам да попитам някой ако има съвет как да ги накарам ида имат някаква игра,ще съм му много благодарен защото за сега като ги пробвам в мивката вървят с изящните движения на слон в стъкларски магазин,абе игра направо няма или има ама ако ги водя много бавно...
много ще се радвам ако някой даде съвет как да оправя тоя проблем.
Re: Воблероподобия?- :D
Като за първи са добри, иначе за напред ...
Тея двата червени по стават(като форма), телта/ ухото, което трябва да е вързано към вирбела/влакното е много издадена нагоре, не е лошо да има и второ ухо посредата за втора кука,и утежнението как ти е?
Трябва да е в долната, предна част, има и още много така наречени тънкости
, ама за тях трябва някой по- разбиращ от мене...
А най- важното е да не се отказваш, аз като почнах колко ключодържателя(нейграещи воблера) направих
, а вече се получава чат пат някой читав 
Тея двата червени по стават(като форма), телта/ ухото, което трябва да е вързано към вирбела/влакното е много издадена нагоре, не е лошо да има и второ ухо посредата за втора кука,и утежнението как ти е?
Трябва да е в долната, предна част, има и още много така наречени тънкости

А най- важното е да не се отказваш, аз като почнах колко ключодържателя(нейграещи воблера) направих

Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- ще става разбирач
ами аз не съм почнал чак толкова от нищото , поръчах малко в форумите и видях утежнението е анред и формата знам че червените са по добри ама за лопатката и халкичките не мие ясно ... просто още нямам материали подходящи и го карам едно към гьотере импровизация... а за издаването не зная как да ги напрая с по малко издаване то вярно че не съм ги снимал в съпоставка с нещо ама най-големия е 6 см с лопатката и всичко
и още не работя така фино но 10х за отговора 

-
- новобранец
Определено не си вързан в ръцете колега
. Като начало опитай се да копираш някой популярен модел и като го направиш 1:1 почвай да търсиш "своя", ама ако не ловиш с воблери, няма как да разбереш към какво да се стремиш като краен резултат. Дървото, с което работиш, по шарките които прозират под боята ми прилича на бук. Намери нещо по- меко и приятно за работа, че така бързо ще ти мине мерака 

-
- ще става разбирач
че мен сега бука ми се струва мек на фона на наякаво дърво с кеото почнах е направо мек
от къде бях намерил някакво дто ми ахреса ама много трудно се работи а особено ебз инструменти.. аз самода си отида на село дето има 1 декар инструменти ще опрая работата
ама тука като ан полеви условия толкова 

А пък ако свалиш някоя(вече счупена
(да не вандалстваш
)) табела от дураформ няма да пипнеш дърво вече 

Спининг Клуб " АБИЧИ "
Като за първи са добре.
-
- ще става разбирач
пресен даже пари :

Нз кво не разбра от това горе, табелките се правят от него за реклами, ако те е шубе да свалиш някоя счупена! потърси в някоя фирма която ги изработва.nikozia написа:А пък ако свалиш някоя(вече счупена(да не вандалстваш
)) табела от дураформ няма да пипнеш дърво вече
И махни тая латиница....
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Телта там където са халкичките трябва да се "завие" за да стане по здраво иначе някое рибе ще я разтвори и ще си замине с тройката. Относно играта там величините са много. Например на зеления воблер халкичката където ще се хване вирбела трябва да се измести нагоре, там където лопатката влиза в дървото. Слови и една коремна тройка - тя придава стабилност на воблера. Мивката е малка за да определиш реалната игра на "дървото" наплани вана или легенче така че да има поде 1м нормален ход във водата. Направи като за начало воблера с мека тел и мека лопатка. Вземаш едни клещи и едни нижици и отиваш да го пробрав, ако не играе огъваш телта , окастряш или огъваш лопадката докато докараш играта. При настройките милиметри имат огромно значение. Успех 

кьоркефали
-
- ще става разбирач

The Blue Joe

- arilus
- ще става разбирач
теста е бил успешен