Марка колесар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Марка колесар

Мнение от Шморхи »

Колеги, изглежда назря времето за колесар и ще се купува такъв. Поразгледах в мобиле-то какво се предлага и се свързах с един човек от Ловеч или околията, които ми оферира цена от 1150 лева(крайна).Другите, Дея, Вени и т.н. са с доста по-сериозни цени. Поне с 200 лева отгоре.
Имате ли наблюдения върху различните производители. Иска ми се да знам дали разликата в цената е за сметка на някакви недостатъци или всички са на сходно ниво и разликата е резултат от ценова политика.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details За тази обява става дума.
Още нещо, чудя се дали да е на ролки или на плъзгачи колесара. Човека ме посъветва за плъзгачи, ролките били за твърди лодки, но аз пък не съм сигурен, че искам да си суркам лодката по тези плъзгачи. Дайте съвет и мнение.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Re: Марка колесар

Мнение от Ivo_Ivanov »

ЗДРАВЕЙ---ролковия е много по добър според мен си вземи с РОЛКИТЕ. :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Ами неговия довод беше - "Ролките не се въртят. Въртят се, но трябва натиск и тегло, а надуваемата може и да не може да им го осигури."
Останах малко учуден, колко ше да са стегнати тея ролки. После се замислих, че като го топна 10-а пъти в морето и.... :)
Но пък с ролките ще върви по-лесно лодката, така си мисля поне....
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ролки се поставят предимно при надуваемите лодки или при малки и леки твърди.
При твърдите лодки е по удачно да се използват подпорки с по голяма площ. Точковото натоварване идващо не е удачно когато става въпрос за тегло над 400-500 кг.
А трябва да се има и в предвид, че има различни видове ролки и колелца. Има някои модели колесари с ролки които стават само за твърди лодки с кил примерно.
И според мен нямя значениет толкова производитела, по-скоро гледай оста в какво състояние е, как е и дали и с прожини и прочие, гледай да няма ръжда (най важно по заварките), да не е боядисан, да има отвори за изтичане на водата и такива неща.
В Германия има много добри от алуминий, САЩ-внос (употребяванеи), повечето от които не получават регистрация заради някакви немски правила и са на доста добри цени (излизат от време на време в ebay.de , ако искаш погледни там).
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Изображение
Явно разбираш, аз не...Според теб, поне на снимка, този дали е добър? Цената на снимката, включва и лебедка, светлини и маневрено колело. В другия форум започнаха да ми пълнят главата с център на тежеста, че колесар се прави по лодка и т.н. Да ама съм от Бургас и няма как да метна лодката на колата, да ида, да я оставя накъде и да мерят по нея. Още повече пък, лодката днес е една, утре друга....
Става дума за надуваема 3.60 и 3.80(две са).
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Шморхи преди време и пред мен стоеше същата дилема . Тогава ми разясниха че ролките протривали балоните и се отказах от ролки реших да си взема с плъзгачи . Речено сторено . Избрах модел на "ВЕНИ" мисля около 1400лв беше обаче сега има проблем с тези плъзгачи . Теглителната халка на лодката не издържа на усилието и сега се налага да я качвам на ръка . Не знам дали ме разбра щото май аз самия не мога да се разбера ама гледам си от Бургас ако искаш може да отскочиш при мен, ще ти покажа моя колесар и когато отиваш да купуваш , ще си наясно поне от части. Живея в М.рудник и ако се решиш - тел: 0899 175 975
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Може да се обадя утре ако е удобно. А къде си пускаш лодката на вода? Дали е достатъчно дълбока водата и лодката да тежи повечко, отколкото се очаква?
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Звъни не се притеснявай . Последния път влязох от Мириус , удобно е. За първи път пускам от там .

:wink: П.П. Ако това на аватара ти е лодката трудно ще и намериш колесар :lol: :lol: :lol: :wink:
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Е, за аватара не ми е нужен колесар. Дамаджана домашна и 2-3 авери са нужни. ;)
На Мириус не знам как е водата, но пътя е ужасен и пари да ми дадат, няма да ида да пускам лодка там. В Събота иначе, имаше много лодки там, както и колесари.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега ,като чуя за колесар ми прилошава (първия ми беше с малки колела и хвръкнаха на правата преди Пловдив понеже трябвало да се тегли със 70км.ч а не със 120 :?: )беше с ролки и при падането на гумите (главините) една от ролките ПРОБИ лодката.Съветвам те от личен опит не взимаи с ролки ПЛАЗОВЕТЕ СА МНОГО ПО СИГУРНИ само ги тапицираи по-сериозно .ПП(колега задължително като вадиш лодката плазовете трябва да са под водата ЗА ДА НЕ КЪСАШ халката на лодката) :idea:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Е, този е с 13 цолови гуми. Няма да има проблем. А и не можеш ме накара да вдигна такава скорост с лодка отзад. 80-90 са си доволно добра скорост.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Шморхи написа:Е, този е с 13 цолови гуми. Няма да има проблем. А и не можеш ме накара да вдигна такава скорост с лодка отзад. 80-90 са си доволно добра скорост.
Парен каша духа :wink: ВЕЧЕ СПИРАМ ПИПАМ ДА НЕ ЗАГРЯВАТ ГЛАВИНИТЕ АМА .............
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не знам какви са тези главини, но аз от германия съм мъкнал 350кг(само лодката) с колесар с малки колелета без никакви грижи и то не със 120 а със 140-150 на определени участъци. Явно нещо е бил или дефектен или не е направено нещо както трябва. Та даже сега колесара не ми трябва, че имам и друг, и се чудя дали да не го пусна за продан.
Малките колелета са неудобни единственно при много лош терен и то при лодка над 4-5 метра.
toyo1

Мнение от toyo1 »

VGS написа:Не знам какви са тези главини, но аз от германия съм мъкнал 350кг(само лодката) с колесар с малки колелета без никакви грижи и то не със 120 а със 140-150 на определени участъци. Явно нещо е бил или дефектен или не е направено нещо както трябва. Та даже сега колесара не ми трябва, че имам и друг, и се чудя дали да не го пусна за продан.
Малките колелета са неудобни единственно при много лош терен и то при лодка над 4-5 метра.
Колега ,колесара беше орегинален за самата лодка (италиански) лодката беше тримаран 4,50 (като е имало да става .....)
живко георгиев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от живко георгиев »

имам колесар купен от ЗУНДЕРТ за лодка до 3 м . продавам го ако на някой му трябва . така и не взлезе в употреба .
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”