Въпрос отностно макара.

Модератор: sapuna

stoqn_94
новобранец
новобранец

Въпрос отностно макара.

Мнение от stoqn_94 »

Здравейте.Днес си купих макара FL SR500 за 36лв. Нов съм в правенето на макари, вързване на кукучки и .тн. Намерих 1 тема как да вържа кордата за шпилката н амакарата и успях да го направя, но когато др1пнах малко по-силни кордата, шпилката се завъртя на обратно и това ме притесни.Помислих си, че ако уловя нещо поголямо маката ше се завърти на обратно, ще се счупи и ще изпусна рибата.Можете ли да ми обясни защо става така, нормално ли е и как да го оправя ?
Ето и линк за макарата: http://www.riboco.com/index.php?lng=EN& ... urf-Riding :)
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Re: Въпрос отностно макара.

Мнение от carp777 »

stoqn_94 написа: Нов съм в правенето на макари
Kак мислиш да ги правиш тия макари :smt017
ПП.Намери някой да ти покаже наживо как се борави с макара и т.н ще го разбереш по лесно.
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

Щом като дръпнеш влакното, то се развива вариантите са два:или аванса ти е разхлабен и следва да го натегнеш или просто има едно пръстче, което като е на едната страна макарата само навива, а на другата навива, но като дръпнеш влакното то се развива.Като дръпнеш влакното и то започне да се развива дръжката на макарата завърта ли се?
P.S.Спокойно не ти е счупена макарата. :wink:
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

Здравей колега найстина е по добре да ти обясни някой нагледно но и аз ще се опитам. :roll:
Така като гледем има само два варянта :
1)Макарата има аванс който се настроива ръчно за да може рибата ако е голяма да не ти скъса влакното като дръпне изведнъж.Аванса на твоята се води преден той се настройва отпред на ШПУЛАТА а не ШПИЛКАТА има една капачка пробвай да видиш,че се върти с нея колкото повече затягаш толкова по твърд става аванса или друго казано по трудно се развива кордата това сам ще си го разбереш с времето как трябва да ти е аванса :wink:
2)Някъде по корпуса на макарата има едно лосче или копче но най вече на повечето е лосче пише най често оn-off а може и нищо да не пише това е за реверса на макарата по просто казано или да въртиш само в едната посока когато е на on а когато е на off можеш да въртиш и на зад без да ползваш аванса но поне аз не го препоръчвам дръж го включено и работи с аванса
Е надявам се да си ме разбрал поне малко ,че чак аз се омотах :mrgreen:
Мисля,че е от аванса.
Дано доста работиш с аванса наслука :smt023 :smt023 :smt023
Никой не може да ти отнеме мечтите
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

лостчето на другата страна . По принцип на дясно и си готов . :?
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”