Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си направя нов връх?
Модератор: emo vasilev
Как да си направя нов връх?
Извинявам се за глупавия ми въпрос,но има ли начин да си направя нов връх за директния телескоп?Счупих му върха и в момента изглежда така:

Моля за мнение кой е най-ефективния метод да оправя въдицата.И вобще има ли начин да го направя аз,или трябва да търся майстори?...Мерси предварително и се извинявам ако темата се дублира.

Моля за мнение кой е най-ефективния метод да оправя въдицата.И вобще има ли начин да го направя аз,или трябва да търся майстори?...Мерси предварително и се извинявам ако темата се дублира.

- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Как да си направя нов връх?
Нов карбонов връх е 10лв/универсален , не маков/.
Прецени сам дали си струва
Прецени сам дали си струва

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Отиваш в първия рибарски магазин и си купуваш чисто нов!kmap написа:Моля за мнение кой е най-ефективния метод да оправя въдицата.
В зависимост какъв ти трябва стъклопласт или карбон, цените са относителни 1-10лв!Отиваш и питаш!

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
А може и да го поправиш
Ето как аз си поправих телескоп с счупен връх: След като счупих върха в дупчицата беше останала една част която не можеше да се изкара.... След това нагрях с запалка добре металната част на върха... След което дръпнах частицата от върха и тя падна почти сама (много лесно падна).
След което изтъних с шкурка края на останалата част. Изтъних го колкото трябва за да може да се вкара в дупката на това металното където закачаш кордата. След което го залепих с капчица... Все още държи от г/д 2 години.
Успех!

Ето как аз си поправих телескоп с счупен връх: След като счупих върха в дупчицата беше останала една част която не можеше да се изкара.... След това нагрях с запалка добре металната част на върха... След което дръпнах частицата от върха и тя падна почти сама (много лесно падна).
След което изтъних с шкурка края на останалата част. Изтъних го колкото трябва за да може да се вкара в дупката на това металното където закачаш кордата. След което го залепих с капчица... Все още държи от г/д 2 години.
Успех!

Колеги и аз имам същия проблем, но с телескоп с водачи. Та въпроса ми е продават ли в магазините върхове за телескоп с водачи? 

Колега най-лесно е да си изравниш върха отпред от счупването и да си сложиш едно конекторче. Само да не е счупена голяма част от телескопа, че не знам дали ще намериш конектор с толкова голямо фи.Божидар Стойков написа:А може и да го поправиш![]()
Успех!

- jasonsmith
- разбира нещата
Може и това да се оправи, но отново трябва просто да отидеш и да занесеш телескопчето на някой да го погледне за да си вземеш най-подходящият.fanta написа:Колеги и аз имам същия проблем, но с телескоп с водачи. Та въпроса ми е продават ли в магазините върхове за телескоп с водачи?
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Да, Най добре го занеси в някой рибарски там ще ти го погледнат не рискувай да взимаш само връх защото може да е дебел или тънакfanta написа:Колеги и аз имам същия проблем, но с телескоп с водачи. Та въпроса ми е продават ли в магазините върхове за телескоп с водачи?
Успех ;]

Както е така, можеш да му сложиш ластик. Във всеки магазин ще ти го направят. Не пречи да си купиш и нов връх. Така ще имаш два варианата.