Мнение/препоръка/ зимни гуми

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Мнение/препоръка/ зимни гуми

Мнение от vlax »

Здравейте,колеги
Tо маи няма да си намеря зимни Gislaved NORD FROST 3 14 цола , а този модел на Semperit ice grip 3 които има същата шарка като Gislaved NORD FROST 3,някои карал ли е със такива и какво ви е мнението за тях? За момента се колебая между Semperit ice grip 3 и KUMHO зимни. Даите мнения за тези 2 гуми.
If we each do a little, we can all do a lot
bountyhunter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Мнение/препоръка/ зимни гуми

Мнение от bountyhunter »

не се чуди а си вземи GOODYEAR ultra grip 7+ .това е уникална гума аз съм с такива и трета зима ще ги карам.
симперита къса теловете и се изкривява .аз симперит никога не бих си взел.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

vlax написа:Здравейте,колеги
Tо маи няма да си намеря зимни Gislaved NORD FROST 3 14 цола , а този модел на Semperit ice grip 3 които има същата шарка като Gislaved NORD FROST 3,някои карал ли е със такива и какво ви е мнението за тях? За момента се колебая между Semperit ice grip 3 и KUMHO зимни. Даите мнения за тези 2 гуми.
Шарката не е определяща във случая защото е дърта като баба ми :D има разлика в каучука, оплетката, теловете, платовете, технологиите за производство и още 10 неща поне....
FORTUNA WINTER позна ли твоята шарка? - китай и корея произвежда се още от поне 5 производителя.... :wink:
Изображение

Има доста по качествени и съвременни зимни гуми с отлични показатели на достъпни цени!
Съветът ми е да се огледаш по добре какво има на пазара! За разлика от летните гуми в зимните има доста селика, затова гледай дота до е най-много 24 месеца назад. Поинтересувай се разпитай, разгледай и ако обичаш колата повече от жената я обуй както трябва. :wink: между 50 и 55 метра винаги има едно разстояние ако ме разбираш правилно. Точно тези 5 метра водят до тенекеджията, който винаги е по скъп от гумаджията.
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Аз дефекти на зимните ми Семперити нямам но за сметка на това съм страшно НЕдоволен от тях. Кумхо също съм търкалял и мога да ти кажа, че е сто пъти по-добро решение... Миналата зима си купих и Клебер, който би Кумхото само по цена... На някой може да им се стори странно но моите впечатления са точно такива.
П.П. карам с 205/55/16, което е също много важно а и е дважно каква кола шофираш. Абе доста са факторите.
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

bountyhunter написа:не се чуди а си вземи GOODYEAR ultra grip 7+ .това е уникална гума аз съм с такива и трета зима ще ги карам.
симперита къса теловете и се изкривява .аз симперит никога не бих си взел.
Тия съм ги търкалял 5, 6 и 7 серия и съм много доволен от тях.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
toyo1

Мнение от toyo1 »

Аз карам втора зима Мишелин и съм много доволен (мека гума и не шуми по асфалта даже и на вода се държи много добре)
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Карал съм с този и предишният модел на Гиславед -много съм доволен ! Сега съм със зимни Кумо -вече трета зима -пак много доволен ! Даже Кумото ми се струват малко по-меки и подходящи за тежка и ледена зима !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Аз 3 сезона бях с Фулда Монтеро 2 и съм много доволен от тях сега мисля да премина към Фулда монтеро 3 и да ги пробвам и тях , но не се съмнявам , че ще са отлични!!!
Други хубави гуми , който съм ползвал са на Сава зимните гуми!!!
Но Фулдата е доста по-добра!!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Jan Vandelaar
новобранец
новобранец

Мнение от Jan Vandelaar »

Ето ти последните тестове на германското СБА на зимни гуми: http://translate.googleusercontent.com/ ... itZnqY4FpA

Иначе аз ще карам трета зима с ей тези на Нокиан (размер 185/65/14): http://www.euroshina.ua/en/tyres/Nokian ... 165/70/13/. Много съм доволен от тях. Имайки предвид височината на колата (алфа 145) съм минавал през 40 см сняг без никакъв проблем.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

vlax, ето :arrow: ТУК е миналогодишната дискусия. ;)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Послушайте Ангел,

Аз примерно на кола с която ще вдигам някакви скорости или ще я карам извън града не бих сложил зимни гуми карани повече от две години. И да имат грайфер и всичко просто нямат мешанични качества вече.
И понеже не мога да си позволя скъпи гуми, си карам със зимни Ласа 2 години и ги хвърлям. Оплакване от тях нямам, но пък летните им са тотални боклуци.
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Колега за мен това е наи- добрата зимна гума.Миналата зима карах с такива ,нямат спирка никаде, там кадето другите не се качват, аз се качвам .Уникални са ,a и на цена са добри

http://www.gumi.bg/tires/items/fireston ... rhawk-1203

Изображение
Sikov
новобранец
новобранец

Мнение от Sikov »

Здравейте,
колега сам ще трябва да си намериш оптималното решение.
За мен най-добрата гума е GOODYEAR ultra grip 7+ и след това Мишелин, но и цената им е добра особено като се вземат 4бр.(както правя аз).Още не съм успял да си купя от тях, но се надявам другата зима да закътам някой лев.
Иначе търкалям Gislaved и съм много доволен.Мисля че са най-добрите по отношение цена - качество.

Паркинга на Метро(на Цариградско) е пълен с Gislaved, но не съм се заглеждал кой модел е, малко ми се видя ниска цената, но може да съм погледнал и тая дето е без ДДС.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

http://www.margel.info/lang_bg/tire.php?id=53

Карам с такива вече2 зими, никакви ядове, меки и не шумят на сух асфалт.
С Аиди-то съм минавал там където други, по скъпи и съвременни коли не минаха и те бяха със зимни гуми, но...

п.п. най важно е да вземеш НОВИ зимни гуми 4бр., а марката според мен ще я докараш според финансите :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Ivak написа:Послушайте Ангел,

Аз примерно на кола с която ще вдигам някакви скорости или ще я карам извън града не бих сложил зимни гуми карани повече от две години. И да имат грайфер и всичко просто нямат мешанични качества вече.
И понеже не мога да си позволя скъпи гуми, си карам със зимни Ласа 2 години и ги хвърлям. Оплакване от тях нямам, но пък летните им са тотални боклуци.

При Ангел е истината ...Ама всеки си избира...
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”