Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Яз Искър, от към Ихтиман
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Яз Искър, от към Ихтиман
Някой може ли да ме упъти къде мога да сляза до водата с колата и да има дълбочина наблизо.
Днес обикалях целия язовир но не видях да има дълбоко място от към нея страна, на вливането си беше плиткаж и треволяци.
П.С. всички дори и видимо аджамии бяха извадили по 1-2 кг риба, предимно каракуда и костур
Днес обикалях целия язовир но не видях да има дълбоко място от към нея страна, на вливането си беше плиткаж и треволяци.
П.С. всички дори и видимо аджамии бяха извадили по 1-2 кг риба, предимно каракуда и костур
- Ванко
- научил се да хвърля
Re: Яз Искър, от към Ихтиман
За каде точно говориш защото нещо не разбирам, каде е тоя плиткаж за който говориш.Ivak написа:Някой може ли да ме упъти къде мога да сляза до водата с колата и да има дълбочина наблизо.
И каде не можеш да слезнеш, на устието или от към Ихтиман.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
хич не е плиткаж,колега....сега малко информация,че навремето 5 чифта гуми сьм изтьркал по отсечката кв Младост-яз Искьр
... след като минеш завоите и циганите с дьрвените вьглища стигаш до ресторант Будното око-на около 200м по нататьк почват готините места-пьрвото се намира на един завой,кьдето има отбивка за колата-там могат да се паркират не повече от 3-4 коли,а кофтито е,че после се слиза надолу..местото обаче е мноо дьлбоко и добро-пьлно е с костур,кефал платика и бяла риба,за предпочитане е лодката иначе ще ми фанете дедовия и евентуално някой детски костур..оттам нататьк,чак до влива на малката рекичка са чудни местата и може да се слезе с кола,хич даже не е плиткаж ами пробвай да хвьрлиш на около 70-90 метра навьтре...в тоя залив има ями дето 30 метра вьже не ми стига за котвата,вьпроса е да ги нацелиш.залива се нарича Шипочански поради името на селото след рекичката в посока Самоков..колкото и да ви е смешно в години когато язовира е бил доста пьлен аз хвьрлях на САМАТА рекичка при дьлбочина от около метьр и 30-50 и сьм правил чудеса докато на самия язовир нищо не е барало,хващал сьм даже и детски сомчета по около кило!!!дестинацията за спане и бивак обаче е някьде около средата на залива и пак повтарям,че лодката е по добрата далавера-в залива наистина има много риба и някьде бях писал за шараните които наблюдавах там и белите риби дето фанахме миналата година...друго което мога да препорьчам е помпането от лодка сьс зимна блесна-това ГАРАНТИРА количества среден костур и по някоя сулка,ами това е горе долу,ако има вьпроси ще отговоря с удоволствие

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и да..риболова на плувка е смотан освен...май се повтарям
..от лодка иначе ако си фен на тежкото,там е местото аз напр така правя-влизам с(
) лодката,захранвам дебело около нея и пускам повижна плувка около 1,5гр-сам си ги преправям,че такива май не се продават

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Колега, извинявай, не се заяждам, ама къде ги измери тези 30 /тридесет/ метра. Ще съм любопитен да разбера тези места във въпросния залив. Сигурно има много риба там!5кила написа:.......в тоя залив има ями дето 30 метра вьже не ми стига за котвата,вьпроса е да ги нацелиш.залива се нарича Шипочански поради името на селото след рекичката в посока Самоков.......
Никога не е късно да научиш нещо ново

Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.