Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Стръв за щука
Модератор: sapuna
Стръв за щука
Коиа стръв е по добра за щука искуствената или естествена та
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Стръв за щука
Риболовът не е слука,а наука!
наи добра е да си фанеш от водоема които ловиш,оклеи,червеноперка,каракуда итн .
пазете природата чиста.....
-
- фен клуб-скобар
мерцедесdundurma написа:омг.... бмв или мерцедес

иначе слънчака е добра стръв

каракуда , хвани си от водоема , за да е свикнала да се храни с нея и да я приема като естесвената и храна
тбК
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на местата ,на които обичам да ходя съм установил ,че през топлите месеци щуката взима повече на всякъкви изкуственяци без значение какви са воблери ,блесни,силикони и т.н. обяснявам си го с това ,че рибата е по активна ,докато през зимата или по - студените месеци имам доста по голям успех на рибка (каракуди,костурчета,царички,оклеи) аз лично предпочитам костура за стръв поради ред причини една ,от които е лесното му хващане ,минус при него според приятелите ми е ,че умира доста по лесно и бързо от каракудата ,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки

Червеноперката също е добра стръв за щука. Предполагам се дразни заради червените перки.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Здравей czd,czd написа:,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки![]()
Заинтригува ме репликата. За "Драшкович" теоретично знам, но не практикувам защото нямам лодка.Ти как ловиш на мъртви рибки?
Аз ловя само на живи рибки като предпочитам каракудките, ако няма - каквото хвана във водата. В низходяща градация следват - бабушка, виолетка, костур, уклей, слънчевка, кубинка. На всички съм хващал щуки, но каракудката е с пълно предимство, а и щуката я предпочита пред останалите.
Само веднъж съм хващал щука на умряла рибка/уклей/, вярно че рибата беше добра, но само веднъж. Става дума за период от около 25 години!
Наслука!
Колега ,не е нужно да имаш лодка и да риболовстваш по системата на "Драшкович". Аз си мятам от брега не съм имал улов до сега,ако трябва да съм искрен...каракудка,слънчевка,уклей,бабушка ако е жива я чуквам по главата да не се мъчи закачвам я на двете тройки и с телта през главата и готово. От лодка може би е по лесно ,но и от брега става.
От брега единственият проблем са закачките,които се избягват значително по лесно ,ако си навътре и с лодка.
От брега единственият проблем са закачките,които се избягват значително по лесно ,ако си навътре и с лодка.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
здрG.Petkov написа:Здравей czd,czd написа:,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки![]()
Заинтригува ме репликата. За "Драшкович" теоретично знам, но не практикувам защото нямам лодка.Ти как ловиш на мъртви рибки?
Аз ловя само на живи рибки като предпочитам каракудките, ако няма - каквото хвана във водата. В низходяща градация следват - бабушка, виолетка, костур, уклей, слънчевка, кубинка. На всички съм хващал щуки, но каракудката е с пълно предимство, а и щуката я предпочита пред останалите.
Само веднъж съм хващал щука на умряла рибка/уклей/, вярно че рибата беше добра, но само веднъж. Става дума за период от около 25 години!
Наслука!

- G.Petkov
За това става дума. На нито един от водоемите на които ловя щука не става за "Драшкович" без лодка.jporlando написа:От брега единственият проблем са закачките,които се избягват значително по лесно ,ако си навътре и с лодка.
- G.Petkov
И аз съм така. Имах една гуменярка ама то вече се събира толкова багаж, че от години я зарязах, накрая я изхвърлих.czd написа: здраз ловя предимно от брега
Много се учудих на опита ти с мъртва рибка, защото ловим еднакво, на тапи. Един колега наскоро нарече този начин "касапски" - трябвало да сме по-културни и да ползваме воблери, без значение, че там където аз ловя, воблер не може да мине. Но форум голям, мнения всякакви, старая се да не реагирам на "свърхсветците".

Да се върнем към мъртвите рибки. Много е различен риболова, и аз имам една плитка река, не е много бистра,доста обрасла, но умряла ли е рибката - не я поглеждат, дори жива, но омаломощена пак я пренебрегват.Веднъж видях щука скрита във водораслите и заметнах до нея, седях с въдица в ръка, но нямаше атака.Като реших да прибирам, на първия оборот на макарата се изстреля, захапа рибето и я извадих.При мен като мръдне рибката и атакува!!! Затова много съм учуден, че при теб взема на мъртви.Ама за това е форума, всичко има в риболова. Редовно преглеждам "Случвало ли ви се е ..."
А и аз съм имал в тази река случаи, щуката да налапа рибето без обичайната атака и стои на място, даже вече го е погълнала и си стои!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
забравих да спомена ,че местя доста често рибето в смисъл не мятам на едно място и чакам цял ден примерно и подбирам места с много растителност и задъжително папур или има една трева остра като нож не знам как се казва ама епилира доста добре :дд около тях задължително има щука ако разбира се байко не е минал с бомбата или срекмето предния денG.Petkov написа:И аз съм така. Имах една гуменярка ама то вече се събира толкова багаж, че от години я зарязах, накрая я изхвърлих.czd написа: здраз ловя предимно от брега
Много се учудих на опита ти с мъртва рибка, защото ловим еднакво, на тапи. Един колега наскоро нарече този начин "касапски" - трябвало да сме по-културни и да ползваме воблери, без значение, че там където аз ловя, воблер не може да мине. Но форум голям, мнения всякакви, старая се да не реагирам на "свърхсветците".![]()
Да се върнем към мъртвите рибки. Много е различен риболова, и аз имам една плитка река, не е много бистра,доста обрасла, но умряла ли е рибката - не я поглеждат, дори жива, но омаломощена пак я пренебрегват.Веднъж видях щука скрита във водораслите и заметнах до нея, седях с въдица в ръка, но нямаше атака.Като реших да прибирам, на първия оборот на макарата се изстреля, захапа рибето и я извадих.При мен като мръдне рибката и атакува!!! Затова много съм учуден, че при теб взема на мъртви.Ама за това е форума, всичко има в риболова. Редовно преглеждам "Случвало ли ви се е ..."
А и аз съм имал в тази река случаи, щуката да налапа рибето без обичайната атака и стои на място, даже вече го е погълнала и си стои!

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това май е по добро клипче че ония преднита са някви идиоти май :ддд
http://www.youtube.com/watch?v=qFd2X8mwx0A
пп Привечер ще се разровя повече из нета за по качестени клипчета за сега е това

http://www.youtube.com/watch?v=qFd2X8mwx0A
пп Привечер ще се разровя повече из нета за по качестени клипчета за сега е това