Стръв за щука

Модератор: sapuna

bojko3960
новобранец
новобранец

Стръв за щука

Мнение от bojko3960 »

Коиа стръв е по добра за щука искуствената или естествена та
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Стръв за щука

Мнение от vladoto »

И двете заедно.Колегата го е написал. :idea:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=78&t=31433
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

наи добра е да си фанеш от водоема които ловиш,оклеи,червеноперка,каракуда итн .
пазете природата чиста.....
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

dundurma написа:омг.... бмв или мерцедес :rolleyes:
мерцедес :wink:
иначе слънчака е добра стръв :!:
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

каракуда , хвани си от водоема , за да е свикнала да се храни с нея и да я приема като естесвената и храна
тбК
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

на местата ,на които обичам да ходя съм установил ,че през топлите месеци щуката взима повече на всякъкви изкуственяци без значение какви са воблери ,блесни,силикони и т.н. обяснявам си го с това ,че рибата е по активна ,докато през зимата или по - студените месеци имам доста по голям успех на рибка (каракуди,костурчета,царички,оклеи) аз лично предпочитам костура за стръв поради ред причини една ,от които е лесното му хващане ,минус при него според приятелите ми е ,че умира доста по лесно и бързо от каракудата ,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasety »

Червеноперката също е добра стръв за щука. Предполагам се дразни заради червените перки.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

czd написа:,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки :) :)
Здравей czd,
Заинтригува ме репликата. За "Драшкович" теоретично знам, но не практикувам защото нямам лодка.Ти как ловиш на мъртви рибки?
Аз ловя само на живи рибки като предпочитам каракудките, ако няма - каквото хвана във водата. В низходяща градация следват - бабушка, виолетка, костур, уклей, слънчевка, кубинка. На всички съм хващал щуки, но каракудката е с пълно предимство, а и щуката я предпочита пред останалите.
Само веднъж съм хващал щука на умряла рибка/уклей/, вярно че рибата беше добра, но само веднъж. Става дума за период от около 25 години!
Наслука!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Колега ,не е нужно да имаш лодка и да риболовстваш по системата на "Драшкович". Аз си мятам от брега не съм имал улов до сега,ако трябва да съм искрен...каракудка,слънчевка,уклей,бабушка ако е жива я чуквам по главата да не се мъчи закачвам я на двете тройки и с телта през главата и готово. От лодка може би е по лесно ,но и от брега става.
От брега единственият проблем са закачките,които се избягват значително по лесно ,ако си навътре и с лодка.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

G.Petkov написа:
czd написа:,но на мен не ми пречи поради това, че ловя само на мъртви рибки :) :)
Здравей czd,
Заинтригува ме репликата. За "Драшкович" теоретично знам, но не практикувам защото нямам лодка.Ти как ловиш на мъртви рибки?
Аз ловя само на живи рибки като предпочитам каракудките, ако няма - каквото хвана във водата. В низходяща градация следват - бабушка, виолетка, костур, уклей, слънчевка, кубинка. На всички съм хващал щуки, но каракудката е с пълно предимство, а и щуката я предпочита пред останалите.
Само веднъж съм хващал щука на умряла рибка/уклей/, вярно че рибата беше добра, но само веднъж. Става дума за период от около 25 години!
Наслука!
здр :) аз ловя предимно от брега случвало се и от лодака ,но предимно от брега :) иначе закачам рибката с 2 3ки едната около стомаха ,а другата на опашката ...от 4-5 години ловя с умрели рибки и сега ще ти обясня защо реших така :)Преди време лових в една доста плитка рекичка около и под метър дълобока и имах преки наблюдения над кълването на щуката тъй като водата е доста бистра и доста добре се виждаше движението на рибата,та забелязах ,че не движението на рибката привлича щуката ,а по скоро миризмата й видях точно как атакува щуката умрялата рибка приближава се бавно без резки движения ,след това застава зад стръвта и изчаква определено време ,не атакува веднага просто стои и гледа сякаш пред нея няма нищо след време леко се премества и налапва стръвта като не я налапва лакомо като воблер ами по скоро я стиска в уста като потапя леко тапата ,тогава трябва да се изчака а не да се засича зверски ,защото видях и още една подробност щуката винаги налапва рибата от към главата и никога от към опашката ,въпреки че я хваща първоначално за опашката ,затова се изчаква докато не я обърне илли до момента когато отпусне леко тапата в този момент засичам ...та това са ми наблюденията ако имаш друг въпрос или нещо не си ме разбрал питай:)
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

jporlando написа:От брега единственият проблем са закачките,които се избягват значително по лесно ,ако си навътре и с лодка.
За това става дума. На нито един от водоемите на които ловя щука не става за "Драшкович" без лодка.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

czd написа: здр :) аз ловя предимно от брега
И аз съм така. Имах една гуменярка ама то вече се събира толкова багаж, че от години я зарязах, накрая я изхвърлих.
Много се учудих на опита ти с мъртва рибка, защото ловим еднакво, на тапи. Един колега наскоро нарече този начин "касапски" - трябвало да сме по-културни и да ползваме воблери, без значение, че там където аз ловя, воблер не може да мине. Но форум голям, мнения всякакви, старая се да не реагирам на "свърхсветците". :)
Да се върнем към мъртвите рибки. Много е различен риболова, и аз имам една плитка река, не е много бистра,доста обрасла, но умряла ли е рибката - не я поглеждат, дори жива, но омаломощена пак я пренебрегват.Веднъж видях щука скрита във водораслите и заметнах до нея, седях с въдица в ръка, но нямаше атака.Като реших да прибирам, на първия оборот на макарата се изстреля, захапа рибето и я извадих.При мен като мръдне рибката и атакува!!! Затова много съм учуден, че при теб взема на мъртви.Ама за това е форума, всичко има в риболова. Редовно преглеждам "Случвало ли ви се е ..."
А и аз съм имал в тази река случаи, щуката да налапа рибето без обичайната атака и стои на място, даже вече го е погълнала и си стои!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

G.Petkov написа:
czd написа: здр :) аз ловя предимно от брега
И аз съм така. Имах една гуменярка ама то вече се събира толкова багаж, че от години я зарязах, накрая я изхвърлих.
Много се учудих на опита ти с мъртва рибка, защото ловим еднакво, на тапи. Един колега наскоро нарече този начин "касапски" - трябвало да сме по-културни и да ползваме воблери, без значение, че там където аз ловя, воблер не може да мине. Но форум голям, мнения всякакви, старая се да не реагирам на "свърхсветците". :)
Да се върнем към мъртвите рибки. Много е различен риболова, и аз имам една плитка река, не е много бистра,доста обрасла, но умряла ли е рибката - не я поглеждат, дори жива, но омаломощена пак я пренебрегват.Веднъж видях щука скрита във водораслите и заметнах до нея, седях с въдица в ръка, но нямаше атака.Като реших да прибирам, на първия оборот на макарата се изстреля, захапа рибето и я извадих.При мен като мръдне рибката и атакува!!! Затова много съм учуден, че при теб взема на мъртви.Ама за това е форума, всичко има в риболова. Редовно преглеждам "Случвало ли ви се е ..."
А и аз съм имал в тази река случаи, щуката да налапа рибето без обичайната атака и стои на място, даже вече го е погълнала и си стои!
забравих да спомена ,че местя доста често рибето в смисъл не мятам на едно място и чакам цял ден примерно и подбирам места с много растителност и задъжително папур или има една трева остра като нож не знам как се казва ама епилира доста добре :дд около тях задължително има щука ако разбира се байко не е минал с бомбата или срекмето предния ден :evil:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

това май е по добро клипче че ония преднита са някви идиоти май :ддд :D :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=qFd2X8mwx0A

пп Привечер ще се разровя повече из нета за по качестени клипчета за сега е това :) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”