Нощен Риболов !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

kikvd
новобранец
новобранец

Нощен Риболов !!!

Мнение от kikvd »

Колеги, предлагам да направим някаква инициатива да се разреши нощният риболов ! :smt065 :smt065 :smt065 :smt065 :smt065
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Нощен Риболов !!!

Мнение от czd »

категорично съм против тази инициетива ....разрешаването на нощния риболов може да доведе до увеличаването на популацията на бракониерите :evil: :evil:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

czd написа:категорично съм против тази инициетива ....разрешаването на нощния риболов може да доведе до увеличаването на популацията на бракониерите :evil: :evil:
Колега,аз нямам категорично мнение по въпроса,но би ли се обосновал.До колкото ми е известно,в някои държави риболова през ноща не е забранен.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

indzaghi написа:
czd написа:категорично съм против тази инициетива ....разрешаването на нощния риболов може да доведе до увеличаването на популацията на бракониерите :evil: :evil:
Колега,аз нямам категорично мнение по въпроса,но би ли се обосновал.До колкото ми е известно,в някои държави риболова през ноща не е забранен.
знам ,че е разрешен в някои държави ,но там нямат проблем с бракониерите или ако имат това са единични случаи:),но България нещата не стоят така под прикритието на нощта могат да се правят доста неща забранени от закона , дори и от хора които категорично отричат бакониерството могат да се изкушат под претекст ''щом никои не вижда значи може ...'',а да не говорим за системно нарушаващите ,на които не им пука така те ще имат прекрасно прикритие като знаят ,че стред тях има хора ловуващи нормално и знаейки ,че се сливат с околните ,доката сега ако ловиш нощем няма две мения какъв си ,но при евентуално разрешаване иди разбери кой кой е.Те служителите от ИАРА през деня трудно успяват да хванат нарушители ,та си представям през нощта каква сеч ще настъпи :) :)
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

ако мислиш че забраната за нощен риболов спира бракониерите се лъжеш.точно обратното става.това е начин бракониерите да бракониерстват на воля........
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

kalmat написа:ако мислиш че забраната за нощен риболов спира бракониерите се лъжеш.точно обратното става.това е начин бракониерите да бракониерстват на воля........
Абсолютно съгласен.Повечето бракониери си деисстват по малките часове на ноща.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

kalmat написа:ако мислиш че забраната за нощен риболов спира бракониерите се лъжеш.точно обратното става.това е начин бракониерите да бракониерстват на воля........
Точно това имах предвит и аз,като попитах колегата.По-голямото присъствие на добросъвестни риболовци през ноща би могло да възпре част от бракониерите.Поначало забраната за нощен риболов ми се струва ,че е измислена за да улесни живота на служителите,които трябва да борят бракониерите.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

indzaghi написа:
Точно това имах предвит и аз,като попитах колегата.По-голямото присъствие на добросъвестни риболовци през ноща би могло да възпре част от бракониерите.Поначало забраната за нощен риболов ми се струва ,че е измислена за да улесни живота на служителите,които трябва да борят бракониерите.
сигурно и наличието на съвестни шофьори по улиците спира несъвестните ...ако бяхме в западна европа може би да :?: :?:
пп всичко идва от начина на мислене
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Следователно трябва да се променя мисленето,а не само да се въвеждат забрани.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Виж сега -ТИ - може и да си против,но в новия закон за риболова -нощният риболов ще е РАЗРЕШЕН :idea: Така че отсега се подготви психически :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Ами колеги то и сега забраната е само фиктивна.Колко от лагеруващите по 5-6 и повече дни виждате вечер да прибират въдиците?Дали ще се разреши или ще остане така не мисля че ще има кой знае каква промяна.Аз съм за разрешаването му от брега,но по-лошото е че разреши ли се от брега,ще се разреши и от лодка ,а тогава доста хора ще станат-"троленгисти", "кльонкаджии" и т.н., и иди доказвай кой с каква цел е във водата.
Ако се разреши ще има и положителни и отрицателни страни това е ясно и само времето ще покаже кои са повече.А иначе проблемите в риболова ни не идват от каквито и да е ограничения или позволения,а от българския ни манталитет.
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

В най лошия случай някой тролингист да закачи някоя мрежа и да я дръпне на брега.Какво по-хубаво от това?
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Уважаеми колеги. С риск да си навлека гнева Ви бих искал да Ви кажа , че сте мноооого далеч от нашата мила , родна рибиловна действителност.
Първо: Ношния риболов е забранен навсякъде в България , но на практика забраната се прилага само по платените водоеми. На всички по големи язовири и особенно по Дунава цяло лято всички си го практикуват и до сега не съм чул за наложени санкции.
Второ: Бракониерите си бракониерстват и нямам наблюдение някой съвестен Колега да им е попречил по някакъв начин. Аз лично като намеря мрежа си я вадя и прибирам оловото , а останалото изгарям или правя негодно за употреба. Днес имах случай да извадя мрежа , но човека си беше някакъв местен и бързо се разбрахме :D . Обаче в някои случаи бракониерите си имат гръб и оръжие и тогава си мерим цевите. Та затова рядко някой се заяжда с тях. Но в последната година нещата се попромениха и определено вървят на добро. Така че , надявам се до три четири години да се разреши и нощния риболов при определени условия и забраната де стане диференцирана и ред други неща които ще са все в полза на любителите риболовци.
АМИН!
Но за това трябва да се борим.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Както съм казвал и преди, перифразирайки Мечо Пух - колкото повече риболовци по водоемите вечер, толкова повече гладни бракониери :wink:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Мънцата написа:Както съм казвал и преди, перифразирайки Мечо Пух - колкото повече риболовци по водоемите вечер, толкова повече гладни бракониери :wink:
Подкрепям Мънцата напълно, може да има много "за" и "против", но има ли хора по водоемите, бракониерите се смотават!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”