Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач въдица
Модератор: Paublo_Eskobar
Избор на мач въдица
Здравеите колеги решил съм да си закупя нова мачова въдица но модели и марки много така че ще съм ви много благодарен ако споделите мнения за някои от посочените мачове: 1.Тика Персеверер 4,20м,акция 8-25гр.,Мавер Ривер Куен 4,20м.акция 10-25гр.,Колмик Артах 200,4,20м.акция 6-25гр,или предложете някоя до 200лева
Re: Избор на мач вадица
мерси за предложението ама не и ли е малка акцията ,а мисля да я използвам на платени водоеми за шаранчета
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако имаш 200 лева, ей т'ва е ...http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... ..очарован, ще останеш.
Най-добрия мач на ТICA, според мен.
Най-добрия мач на ТICA, според мен.
Имам първият от посочените,много съм доволен от него.За тези пари е превъзходен (по-добър е от други по-скъпи маркови).Вадил съм с него шарани от 2-4 кг.,но трябва и добра макара и влакно.
И най-важното трябва да се пази .Успех с избора.
И най-важното трябва да се пази .Успех с избора.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
-
- новобранец
търси си Шекспир 3 матч
E, хайде поне на любимите предмети в този живот, обект на този форум, да научим правописа! ...извинявам се, че съм извън темата, но...
-
- научил се да хвърля
Ако трябва да избирам, между трите модела описани по-горе, бих заложил на Колмика.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

mikej ако не е таина ти с кви мачове ги ловиш,между другото мерси на всички за дадените насоки
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Акцията показва каква тежест изхвърля, а не какава тежест вади пръчката. По-лайт пръчките предпазват по-добре от късане, като почти изцяло поемат функциите на аванса. Също така придават чар и магия на лекия риболов. Няма никакъв проблем с лайт пръчка да извадиш хеви риба. По-скоро акцията, конкретно при мачовете, определя дали ще работиш със слайдер или с ваглер.MHristov написа:мерси за предложението ама не и ли е малка акцията ,а мисля да я използвам на платени водоеми за шаранчета
Когато имам дълбочина над 3-4 метра и искам да лежа на дъното, ползвам минимум 6-8 грама подвижен ваглер или още по-добре 10-12 грама слайдер. За дълбочини над 3-4 метра, е желателно линията, респективно слайдера да носи 10-12-16 + ... грама. На теория един метър се пропада с един грам, на практика е по-добре с два грама. На практика по-тежкия подвижен ваглер или слайдер позволява плувката да е по-близо до куката, защото има добра скорост на пропадане, следователно замятането е по-удобно. По-тежката плувка решава и проблема с потапяне на влакното по време на изнизването му при пропадене.
Та ... избирай мача според дълбочината на която ще работиш, като лично аз предпочитам да се мъча с лайт мачове на големи дълбочини, отколкото с хеви мачове на малки дълбочини. И не на последно място - позволи си удоволствието да вадиш шарани с ултралайт мач, по-голямо е от колкото да вадиш уклей с хеви мач.
Подкрепям колегите който по-горе са препоръчали тики с акция 5-15 грама, бих слязал дори на 2-10 грама ...
нямам живарник
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колега, този мач също си заслужава вниманието http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2225 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- ще става разбирач
те това е Мача...калоян митев написа:търси си Шекспир 3 матч