риболов на аркутино???

Модератори: emo vasilev, alekst

skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

риболов на аркутино???

Мнение от skipper »

планирам да пусна гуменяка на аркутино и понеже сам начинаещ
ще ми бьде от полза да кажете какви риби има там по това време
а и още нещо понеже си падам по островните посещения на какво
растояние се пада от там змйския остров?
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ти приготви 5 кинта за вход... попченца поне ще хванеш...вземи си и чепарета за сафридец... :lol:
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

май няма да се наложи да се вадият 5 кинта.отново има проблем с кола хора а и в извьнбордовото моторче се появи шум но става за каране посещението ще бьде отложено за не оределено време а до тогава
да не изловите всичката риба там оставете малко и за мене.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

миналата сьбота бях на кея там общо взето слаба работа само две платерини тук там имаше при колегите кефали по две три кила
ама много рядко.утре може да пусна лодката там та да видим че от кея слаба работа.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Успех ти пожелавам с лодката и пиши как е ситуацията там, че планирам през уикенда и аз пак да се пробвам там. Засега и аз само платерина съм хващал там но има риба , имааааа. Трябва да се търси времето и мястото.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Колеги, ще пиша извън темата, но искам да ви кажа, че морето ври от кефалови риби. Конкретно, става въпрос за Поморие. Тъй като съм и подводен риболовец в събота и неделя гмурках на пристанището и на боруна до к-к"Европа". Срещнах огромни ята илария и дребна платерина-300-400 грама. Тук таме някой кефал. Взех няколко кефала- едри, тежки риби. Няколко пъти мярках и чернокопчета, но много дребни.
Интересното в случая, че нито на пристанището, нито на боруна риболовците имаха слука. Така,че риба има, но явно не знаем как да я ловим.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

най после пуснахме лодката на аркутино обикалянето беше голямо
изгорихме 10 литра бензин за две кила попчета пробвахме и за кефал
и платерина нищо.около змийския остров само дребна лапина.явно трябва да се знаят точните места за попчета а никой не казва.странно каде са исчезнали платерините и кефалите колегите на кея казаха че от два дена не са хващали нищо.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Skipper,
Виж какво пише за платерината :
"........Размножителния период е между юли и ноември, а в Черно море между юни и август при температура на водата между 16 и 25 градуса. Специално за Българското крайбрежие размножаването става в открито море през август и септември, когато могат да се видят и така наречените "кефалови сватби"........"
Най-вероятно това е причината да ги няма.
Забелязах че и попчето го няма или не е активно от 4-5 дни насам.
Бих те посъветвал да си вземеш чепарета и от сега до ноември да ги клатиш в морето. Чепарето е универсален такъм за риболов от лодка. Грехота е в това време когато тръгва и сафрида и карагьоза да се занимаваш с попчета, още повече на Куракя, където всичко може да ти удари на чепарето.
И да не пропусна да се похваля. В Варненския залив от неделя до вчера се задържа карагьоз и не пропуснахме да се облажим с тази вкусна рибка.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

Дели не знам за сафрида и другите риби не видях другите колеги да
пускат чепарета ловят само попче ама на точно определени места
е вече и аз си намерих едно такова на него надьрпахме 2кила за няма
и час.утре пак ше се ходи там ама сега сме по подготвени набавилисме
три вида стрьв общо трите са кам кило големо ловене ше падне
само да има рибка.и калкан има една лодка беше извадила един
ма си беше хубав кам 4кила сигорно се е изльгал случайно на попченска стрьв.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

преди малко се вьрнахме резолтата щто годе беше добар надрусахме
една голиама кофа от латекс за три часа после сприя и си заминахме
от всичката стрьв калва само на скарида а за утре още не знам накьде ше ни отвее по кьсно шеви кажа.май колеги в даличината
пробваха на чепаре ма мноо далечко биаха и не знам резолтата
ма май хванаха щото бая се задьржаха на мальк периметьр.триабваше да послушам дели и да пусна и аз ама аде не носех чипарета.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

утре сигорно ше се ходи за гид гела до острова болшевик за разходката е може и да пробвам за попче някьде из местноста
или на кея на боршевик за платерина ма не е сигорно.ама я сега някой да каже ако е пробвал на аркутино с лодка на чепаре дали е било резолтатно и дали си струва.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Skipper, щом толкова си луднал по попчето да ти дам още един съвет.
Попчето се лови най - добре от лодка на собствен ем, т.е. парче от попче. За целта ти трябва като влизаш да си вземеш само една мида или каквото намериш по плажа- може и вмирисан сандвич. Първото попче го филираш и режеш по на 1 см кубчета . Така с едно попче можеш да хванеш 50. Месото му е жилаво и не пада . На този ем е сигурно и че ще хващаш и повече лихнуси.
Успех и внимавай с костите на попчето. Много често стават аварии. Абе друго си е сафрида.
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

Дели последния пьт пробвахме на какво ли не но калвеше само на
скарида и блатен червей пробвахме на парчета от лапина калмар цаца бял червей но нямаше резолтат е ше пробвам и на попче .
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Хайде приеми още един съвет. При тази топла вода попчето и то се оттегля на по далбоко или спира да яде. Освен това колкото по навътре в морето ловиш попчетата са по едри. Може би около километър два от брега е най-добре , но зависи и от дълбочините. Трябва да знаеш обаче къде има камъни или да имаш сонар да ги търсиш.
Ей, да имаше и мене някой да ме светне така миналата година!
skipper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skipper »

то че си е хубаво сьс сонара спор няма ама тази година няма да мога да се обзаведа с такава машинария.а попчето го ловя на 15 метра
дьлбочина близо до брега не е кой знае колко едро ама пак си става
за тигана.а и входа е 3кинта на аркутино само дето забравих да питам от колко часа отварят втората бариера а иначе я отварят до 5 следобяд и кат не знае човек после бая бутахме колата по пяська
хубаво че биахме бая народ.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”