Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Морунажи на Марица
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Морунажи на Марица
Предини няколко дена ме заведоха на риболов на Марица до Симеоновград по-точно там къдет р.Сазлйка се влива в р.Марица, но ние ловихме на Марица въпреки че имаше доста хора и на Сазлйка. Сутринта в седем часа потеглихме от Стара Загора и в Симеоновград ни посрещна местния ни гид който трябваше да ни заведе на дашните места. Пристигайки на мястото вече имаше доста хора от цяла южна България и нашия гид доста беше се паникьосал, че "дашните" места са вече заети. Аз и моя приятел се настанихме на едниственото свободно място и започнахме да приготвяме такъмите аз разполагах с едно боло 5м и фидер бях си подготвил и една къса пръчка за уклей в случай, че друго не кълве. Забърках си захранката (под подиграветелните погледи на местните
) и започнах да си правя такъма на болото като започнах с 2гр плувка дълбочината беше около 1,70 м като смятах да ловя почти в средата на реката между бързото и бавното течение като пренебрегнах съветите на местния ни водач кой беше твърдо убеден, че на тази дълбочина и на това място риба няма да кълве. Между другото всички местни рибари ловяха с къси пръчки до самия бряг като не захранваха, а от време на време хвърляха жито. Захраних с 5 топки и започнах риболова на болонезе, но нямах пипане, до обяд извадих само един морунаж, а колегата ловеше по начина на местните и извади 2-3 морунажа, но и при него не вървеше. Прибрах болото и извадих фидера сложих 60гр затворена хранилка за бял червей и заметнах на същото място където мятах с болото и след няма и две минути извадих втория си морунаж за деня
........... и от там като се почна, на всяко замятане имах риба на фона на околните които вадеха случайни риби ние направо правехме скоростен риболов като по едно време даже събрахме публика
. Колегата и той си нарави един фидер монтаж и запчна да лови и той като в края на деня имахме около 5-6 кг риба. Рибите кълвях активно дори на сравнително големи куку за стръв ползвахме бял червей и жълъдов червей. Захранката ми беше 1кг Maver Fiastra с много цветна троха вътре и 2кг Респект Река. Лових със затворена хранилка с чист бял червей като по-късно я смених със стандартна хранилка като я пълнех с червеи и затапвах със захранка от двете страни. И на по двата начина имаше резултати. Това е от мене и поздрави !
Ето това ни е целия улов

А това са едни от едрите

Ето това ни е целия улов

А това са едни от едрите

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Морунажи на Марица
Aaa хубаво скубане е паднало 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- StoychevV
- разбира нещата
Браво 

-
- разбира нещата
Супер! Начесали сте си крастата, пък и на местните сте показали как се лви 

Колкото повече толкова повече!
- jasonsmith
- разбира нещата
Екстра! Много се замислям и аз да си взема един фидер, и май съвсем скоро и това ще стане.. Поздрави за намирането на правилната тактика! 

-
- ще става разбирач
Поздравления!
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
- bigfish133
- ще става разбирач
Като за Марица си направил излет в графа "Супер успешен " . 

Добре сте ги надърпали и сте им хванали цаката ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- borislav58
- сериозен играч