Сред природата ми е най-добре !

Модератори: bobopeli, sapuna

amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Сред природата ми е най-добре !

Мнение от amatev1 »

Здравейте колеги ! Пиша ви след излета ми на р. Луда Камчия, около с. Завет. В петък вечерта разбрах, че ще посетим селото с преспиване. Речено-сторено в събота рано тръгване и в 8:30 вече бяхме на реката. Тя си течеше спокойно и лъкатушеше покрай паднали дънери и дървета, цялата обсипана с есенни листа, бистра като сълза. Над нея се бяха надвесили високи букове, които сякаш си говореха със спокойната река. Малки уклеи си играеха, като скачаха над водата и за миг нарушаваха безкрайната хармония, която цареше покрай тази прекрасна природна картина. Със сигурност около падналите дънери се криеха стари кефали, дългогодишни обитатели на водното си скривалище. Точно за тях бях дошъл. За подхранка приготвихме жито и бели червеи, линията бе плувка 0.75 гр, две сачми утежнение, основно 0.18, повод 0.16, кука Owner 14-ка, стръв бял червей. След краткото опиянение, което ме обзе в този природен рай, приготвих всичко както му е, захраних с жито и бели, точно под едно надвесено дърво и заметнах. Не след дълго откачих и първия уклей. Но той не представляваше интерес за мен. Вдигнах дълбочината и бях само на 15 см от дъното. Реката в този участък надхвърляше 3 м дълбочина, а уклеите се бяха групирали на половин метър под повърхността. Заметнах отново и зачаках, като междувременно се наслаждавах на прекрасната гледка, като хвърлях и по едно око на плувката, която поради нулевото течение си стоеше спокойно и чакаше нещо да я потопи .. След почти 2 часа чакане за чичо кефал или някоя едра каракуда се отказах и започнах да цъкам уклеи на 70 см дълбочина. Местен рибар ми сподели, че наскоро са извадили няколко щуки, а аз само това и чаках, последва смяна на монтажи и не след дълго заметнах тапата на жива рибка – дребен уклей. И така до 12 на обяд само уклеи, а тапата не помръдна, освен от малката енергична рибка, която я разхождаше, колкото кордата която бях отпуснал позволяваше. Бистрата вода на реката ми сложи край на всички надежди да уловя кефал днес. В 12:15 събрах, твърдо решен следобед да търся нови места и легендарни кефали ..

Едва дочаках да стане 15:30 и тръгнах по реката на риболовен туризъм. Намерих плитко място със средно течение, приближих се лекичко до брега и в този момент добър кефал се стрелна изпод камъка, сякаш искаше да ми покаже присъствието си. Приклекнах и заметнах плувката по течението на бял червей. След неуспеха и на това място, реших да търся дълбок вир. Повървях малко и стигнах до едно райско местенце, сякаш недокоснато от човека. Вирът, който търсех беше там, дълбок около 2 метра. Слязох долу, подхраних с жито и бял, и на първото изтичане плувката потъна, засечка и дребна рибка, не знам каква е. Беше много интересна, с червени перки, досущ като червеноперка, но имаше черна линия по средата на тялото. Напълних кофичката ми с вода и я пуснах вътре. Второ изтичане, още една подобна. И така продължих с още двайсетина червеникави рибки с надежда за кефал, но от него нито следа. Риболовът приключи, но със сигурност ще се върна на това невероятно място, този път с кутия блесни и воблери и спининга. И дано когато се върна, кефалът за когото мечтая ме чака там някъде изпод някой камък в дълбокия вир и захапе стръвно примамката ми, тогава ще бъда истински щастлив, защото освен прекрасната природа ще усетя адреналина и видя тази прекрасна риба. Дано !

Ето и снимките, които са правени с телефон, но все пак се надявам да ви въведат поне малко в приказната картина.

Началото бе прекрасно ..
Изображение
Изображение
Изображение
Ето ме и мен ..
Изображение
Остатък от мрежа, за съжаление реката е тотално измрежарена, пускат и ток, мамка им !
Изображение
Бистрата река ..
Изображение
Далечният пейзаж ..
Изображение
Толкова ли е трудно след риболов да си прибираме боклуците ?!
Изображение
Тук се изстреля единственият кефал, който видях ..
Изображение
Тук лових дребните червени рибки ..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето ги и тях, подарих им живота, въпреки че местни жители на селото ми обясниха, че били много вкусни, аз не бях дошъл за това ..
Изображение
Изображение
На връщане ..
Изображение
Ето ме отново ..
Изображение
Денят беше към своя край ..
Изображение
Началото бе прекрасно, краят леко тъжен ..
Изображение
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сред природата ми е най-добре !

Мнение от vesko_bs »

Пракрасен излет си спретнал колега.Аз съм израснал на тази река и в това село.Всяка ваканция......ех спомени...
Кефалите на Камчия не са толкова лесни,но не е трудно да ги надлъжеш.На 200 метра над мястото със скалите има един доста голям вир и доста едри кефали.Там хванах най-големия си кефал тази година.
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

браво,но местните здраво я тарашат-мрежи,ток и каквото се сетиш.там само природата е българска,другото е дпс.Малко ялова дестинация се получава.Иначе прекрасни снимки и природа-браво
kasmet
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Супер репортаж и хибави снимки!Браво пич,продължавай в същия дух.... :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Браво :smt023
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Mного добре написано. Страхотна природа. ЗАвиждам ти за излета.
П.П. дребните рибки са Пръскачи, Планински уклей
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Много хубав репортаж. :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

6+ преразказ----6+снимки-------6+релиййййз....колега следващият път пробвай...основно 0.16 повод0.14 кука OWNER №12 желая ти успех. :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Много добър излет :smt038
Евала :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Браво добър риболов и добре написан репортаж!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
strelolist
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от strelolist »

Професионален репортаж и голяма красота!Поздрави за излета1 :drinkers:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Прекрасни снимки ее все още ни е хубава природата. :smt041 :smt023
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Най-трудно е да пишеш след неуспешен излет, щом го можеш вече си се издигнал над обичайното ниво.Аз не мога.Подобен чудесен репортаж беше написал Киро от "Морски риболов" преди няколко дни,въпреки очебийната разлика в годините ви.Наслука и на двама ви :D .
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

:smt023
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
krasi81

Мнение от krasi81 »

Браво градски много хубав репортаж трябваше да пробваш на живо рибе от тези който си хванал но с помалки размери от тези за стръв за щука кефала по това време на годината умира за рибенца успеха е 100% аз цяла зима го ловя на рибе неможе да им устои особено вечерните часове.Поздрави и наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”