Яз.Синкевица-06.11.2010 Заснет 3каджия в действие

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Яз.Синкевица-06.11.2010 Заснет 3каджия в действие

Мнение от StoychevV »

Здрвейте,тъй като няма точно определена тема за този язовир,аз я отварям,а ако модераторите решат че е безполезна нека я премахнат.Язовира се намира на теритотията на град Габрово,вблизост до квартал Гачевци.В язовира има:каракуда,шаран,костур(в малки количества)щука,амур,сом и толстолоб.
Ето и няколко снимки и инфо от днес.
Днес 03.11.2010 отидох на оглед.Понеже почнала да бяга риба през преливника,язовира е изпуснат през последните няколко дена.Тази сутрин бях на разходка с колелото.Имаше двама човека+един удар и една добра щука около 1.500кг.Маратонката ми е 46 номер.Ето я и нея
Изображение
Нивото е с около 1.5м надолу от обичайното
Изображение

И горанта част,кадето до преди седмица се ловеше по някоя друга каракуда
Изображение
Е това е.
Последно промяна от StoychevV на Съб Ное 06, 2010 4:47 pm, променено общо 1 път.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Яз.Синкевица

Мнение от xt33m33 »

А не, браво колега за тоя ялов язовир е направо убийство... колкото пъти съм ходил... толкова пъти капо зачеркнал съм го... 3-4 пъти съм го оспининговал целия от горе до долу ебз бутане дори.... за по 4-5 часа въртене секи път... и съм се отказал и за каракуда колкото съм ходил същата работа... за тоя язовир за мене направо си я скъсал :D
vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

И аз съм на същото мнение.Ама пък много са го спаднали бре .
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Подкрепям мнението на колегата.И аз съм го провъртял целия язовир без чукване даже.Единствената хваната риба и то от сина ми , извън неизброимите часовници е щука 43см долу на преливника на Мепс Аглия 1ца.Ей я на:
Изображение
Ползвам язовира само за да пробвам въртенето на някоя новозакупена блесна и за разходка.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Роден съм в Габрово, израстнал съм на язовира. Преди 3 години есента ходих на гости на баща ми, хванах с мача на бял червей около 15 мерни уклея. Като бях дете, гледахме от високо, от пътя, ятата с шарани и толстолопи - бухалки по 5-6 кила. Стояха на повърхността да се препичат. Гледахме и батковците които умело ги ловяха на "търмък" и мечтаехме да можем като тях.
нямам живарник
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Някой помни ли, преди около 30 години, в горния край на гьола имаше плаж с пясък, хората се печаха по бански, там беше "басейна", имаше дървен понтон и селските бекове скачаха от него, заведението работеше. В язовира имаше един кораб, даваха водни колела и лодки и имаше водни лилии. След години правеха състезанията по корабомоделизъм. Моделчетата ги връзваха на един пилон да въртят в кръг за скорост. Бяха с двигатели с вътрешно горене, на етер и рециново масло.
Нагоре по дерето имаше раци и легенди за пъстърви. Доло в преливника вреше от риба, на понтона се чакаше за място да се качиш ...
нямам живарник
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

И аз съм ги гледал като малък как ги ловяха на търмък там. Стояха горе и като ги видят тлостолопите, и газ надоло да замятат. И си виках едно времв тея са големи рибари как ги ловят само. :D :D :D
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
rumceiss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumceiss »

Направо си я смазал, честно :D ! Аз също съм от Габрово и мога да се "похваля" с една каракуда на тоя язовир за доста излети като дете. Сега като се замисля е бил доста успешен :D :D :D . Толкова ялов гьол няма никъде. На ез. Ариана има шанс а по-добър излет :D

Едно време като бях дете беше идеално за разходка- красиво място. Сега ми е интерсно само къде скачат селските бекове :D , че ги има доволно :D
виж там отпусни му нещо.... :D
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Колеги ,рибата не е хваната от мене,явно не съм се изразил добре,за което се извенявам
.Горе съм го написал.Аз ловя само на спининг там и от 4-5 илзета мога да се похваля с едно щукле около 100те грама и един костур :lol: Лятото лових каракуди,имах и дребни амурчета а приятели са споделяли с мене за уловени шарани. :)
Определено щуката предпочита живата стръв пред изкуствените примамки.Мисля да я пробвам на онази система "драшкович"тъй по може да се излъже
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Чух нещо за почистване на язовира, някой да знае нещо повече :idea:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Днес следобед пак с байка се разкарах.Изгаряха тръстиките по стената,а един колега сподели че щели да изкарват тиня :)
rumceiss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumceiss »

Дано го почистят, а ако наистина са ловили каракуди тази година, може догодина да го пробвам... ама като знам колко мъкнене е, чак се замислям :D
виж там отпусни му нещо.... :D
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Aбе хора като ви казвам това е много ялов язовир може да има риба но не бута... и на рибка от 2-3 см рибки до педя каракуди на общо 6 тапи с бащата от тъмно до тъмноо 2 пъти сме ходили без удар.... ялово е много... когато бях с тапите пробвах ан червей ан мач ама знаете ли какво е нищоо няма бутане ан червей...
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Не съм съгласен ,че няма риба ..приятелят ми Неделчо/пенсионер/ изминалото лято има мнооооооого успешни излета и то с добри риби ...амур и едра каракуда :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Кристиян Стефанов
новобранец
новобранец

Мнение от Кристиян Стефанов »

Аз това лято направих само един риболов на мирни риби там и имах един шаран към кило и нещо.Според мен си държи риба гьола :)
Кеф цена няма!!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”