Една бяла и две пъстри

Модератори: bobopeli, sapuna

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Една бяла и две пъстри

Мнение от esox_hunter »

С Криси бяхме решили в тези хубави топли дни да отделим един ден за лежерен риболов на някое тихичко място, ама и кебапченца и биричка да има :wink:
И къде, къде та на Белопопци. Един колега беше писал някъде, че имало по някоя и друга едра пъстърва и костуряги, а ние па си знаем, че там има кебапчета и бири и така взех една спинингарка, а на Криси спретнах една малка въдичка на плувка, ако иска да пробва на кубинка за костурец :wink:
Тръгнахме към 8 и нещо минах да взема 20-на кубинки от един риболовен магазин по пътя и айде та на гьола. Имаше известно количество хора, но в рамките на нормалното. Иначе слънчице и спокойствие. Венци (собственика) ме предупреди, че заради топлото време рибата не е много активна и който можел ловял, който не си почивал :wink: :D Аз туй за топлото време и слънчево време си го знам, но съм оптимист :wink:
Спретнах набързо спининга и се запътих към според мен переспективно място...
Започнах с лека клатушка да опипам закачките, после по тежка 20-на проводки...не ще и не ще Викам си брех. Водта мътничка ...ми слагам воблер първо по-малък "Ружно паче" 4 см, но си викам а бе я малко по-голям и сложих един Салмо "Бътчър"... тромава игра... чуден! :wink: На петото - шесто замятане и лекичко чук...задаържах леко и удар :) ....да ама не като на пъстърва викам си щука ли ми ковна брех, мятам без повод с монофилче 0,20 ... да ама нещо и като щука не се дърпа и по едно време я мярнах ...бяла рибка..Чудно :) ... Извадих я нежно, снимки от ваденето няма 'щот Криси далече та я занесох при нея и ме щракна... Някъде към 9.45ч беше.

Изображение

Изображение

Поседях малко при нея. Тя си метна въдичката на кубинака и зачакахме аз малко да се порадва на слънцето а мястото да се поуспокои че исках и на блесна да го пробвам...
В това време на Криси взе да и удря бута, гони два пъти потапя, но видно че си играе...по едно време потопи и задържа и Крсиси засече но ядец... рибката само надъвкана чак очите и изкочили :wink:
...не е костур и викам някоя пъстърва се е лигавила...

Станах и айде пак да опитам тоз път на блесна върнах се на позиция и започнах...мятам, мятам нищо...на 2ки блесни... Близо до мен двама господа бяха и захранваха яко и почнаха да дърпат по някоя и друга пъстърва на бял червей... Викам си айде дръпнаха натам пъстървоците да взема да сменя позиция и минах от другата им страна на 20-30 м 'щот не е джентълменско някакси да им мятам покрай плувките :wink:
И се започна едно мятане...да ама тоз път заложих на 3ка викам си днес по големшки примамки трябват, та на една 3ка Алба (менте на Мепс Аглиа)...менете менте, но тая се е доказала и според мен е по-добра от мепса не знам защо, но имам много повече риби с такава отколкото с аналогичен мепс...

Изображение

Та на нея заложих и след 20 -тото мятане удар, ама няма хънта мънта дърпане скачане...кеф. Тоз път Криси фотографира, защото бях по-близо до нея..

Изображение

Изображение

Изображение

Хубавица малко над 800 гр.

Изображение

Изображение

Викам си айде малко почивка хванах норматива и седнах при Криси да се препичам... Дойдоха още хора и местата за спининг станаха по-малко... На плувката на кубинка не ще и не ще...
Към обяд се обади колегата Адриан и каза че ще мине да се видим и да хапнем по някое кебапче с бирики :wink:
Към 1 ч. той дойде с Весето и айде на скаричката... Похапнахме попийнахме и си викам айде да помятам още малко и отидахме на мястото където бяха ловили колегите с плувките и вече си бяха тръгнали... Дадох на Адриан да помята да му стане кеф на душата, но уви нямаше удър... Даде ми видицата и започнах аз на същото място и пак 20-на замятания и накрая... мощен удар на 5 м. от брега... пак дърпане скачане, фотографиране...

Изображение

Изображение

Една "идея по-голямша" от предната пак на Албата 3ка
Изображение

Решихме да помятаме още малко, но няколко неприятни закачания (едвам отървахме блесната) и пр., а и времето напредна и трябваше да тръгваме та приключихме с риболова...

Ако някой го интересува - платено е... на въдица 5 лв., пъстървата и бялата бяха по 8 лв./кг Другите не ги помня...
Рибите могат да се пускат, ако обаче е кофти наранена по-добре я занесете на собственика. В повечето случай те си ги взимат и "реализират" в ресторанта :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Една бяла и две пъстри

Мнение от simo72 »

Добре прекарано време !
А и рибоците хубави !!!
Върл Shimano фен!
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Много хубав излет! Съчетал си ги добре - риболов и скара. :drinkers:
Колкото повече толкова повече!
Аватар
gergi83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gergi83 »

е на това се казва риболов,когато има скара ,бира и някоя друга риба :drinkers: :partyman: :drinkers:
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Страхотно изкарване, а и рибка е имало !
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Мдам, добър риболов в този прекрасен ден
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

gergi83 написа:е на това се казва риболов,когато има скара ,бира и някоя друга риба :drinkers: :partyman: :drinkers:
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

барона написа:Много хубав излет! Съчетал си ги добре - риболов и скара. :drinkers:
:smt023 :smt023 :smt023 :drinkers:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Леле Цецо къф мех си отпрал :shock:
Явно Криси добре те гледа :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Изображение

Вярно е хубавица.!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

:smt023 :smt023 :smt023
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Павел Иванов написа:Леле Цецо къф мех си отпрал :shock:
Вярно си е :oops: :oops: :wink:, но скоро ще взема мерки :wink: ... не против гледането, а за формата :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
петър василев

Мнение от петър василев »

Браво Цецо ,хубави риби :smt023
Павел Иванов написа:Леле Цецо къф мех си отпрал :shock:

:smt064 за рибите и примамките нищо не каза ,ами в меха се загледа :lol: и това не е мех ,а си е чисто Мъжко Самочувствие :D
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Много добре сте се справили ! Пъстървите са добри размери , браво
тбК
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Хубави риби,браво ! :drinkers: