Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Навици на мирните риби на яз.Овчарица
Модератор: sapuna
- ivelin_1976
- разбира нещата
Навици на мирните риби на яз.Овчарица
Колеги, много от нас посещатават яз.Овчарица на ТЕЦ-2 с нодеждата да хванат трофейната риба, а и не само нея
. Нека всеки сподели за навиците на видовете мирни риби, които лови на този водоем, основно шаран, амур, толстолоб и каракуда, през отделните сезони на годината.
п.п. Не мога да изкажа преки наблюдения, защото нямам достатъчно излети там, но има колеги с много стаж и рънове
, които могат да споделят своите наблюдения.

п.п. Не мога да изкажа преки наблюдения, защото нямам достатъчно излети там, но има колеги с много стаж и рънове

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Навици на мирните риби на яз.Овчарица
Писал съм преди две години -> http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=79&t=16501 за тамошните амури! 

- stamicha
- вече хвърля и на тежко
колега моите уважения ама преди 2години и сега обстановката бая се е променила пък и чувам доста трофейни риби са се изкарали тази година 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Напротив,това не е бебе да си сменява навиците,а този човек и преди 10 годин и е ловил същите трофеи там,има доста какво да се почете и попие от тази тема от преди две години. 

-
- и господ не е толокова добър
И преди и сега, рибата си иска "лайна".Извинете за израза, но на такъв аромат най-дава

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
То лъжа ли е,едно врме дядото събере един чувал свински и говежди и айде за риба
.Празно нямало .И е била по вкусна 

КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
-
- научил се да хвърля
Ако тази тема беше пусната преди 3 години,щеше да се пръсне по шевовете,но сега.... 

- ivelin_1976
- разбира нещата
Защо колега, и сега ммного риболовци тепърва прохождат в риболова на ТЕЦ-а? Браво за усилията на Сапуна за хубавата тема, но мисля, че има още не малко, което може да се изкаже за риболова на амура на теца, като например от какво се влияе интензитета на хранене, времето, температура на водата и въздуха, дълбочини, релеф на дъното и т.н. Отговори на тези въпроси могат да се дадат за шарана и толстолопа.kaloyan-stz написа:Ако тази тема беше пусната преди 3 години,щеше да се пръсне по шевовете,но сега....
Около месец-два например на моста се извади много толстолоп, какви са причините по това време на годината да са там, къде отиват в последствие и много още подобни въпросителни

п.п. И сега много профита се прибират от този водоем без риба

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- научил се да хвърля
Истината е,че това е единственият водоем,който аз посещавам.Друга истина е,че от две години насам имам само две капота на този язовир и то едното си беше по моя вина,защото имах удар на амур 20+,но поради стечение на обстоятелствата не го извадихме
,а другото беше поради липса на място
От 90 дена лято имам по около 45 нощувки на язовира,но...темата е друга,а именно информация за язовира-такава няма поради простата причина,че както аз така и много други хора,които ходят там спряха да дават информация и да споделят,защото се нагледахме на изключително много простотия от всякакво естество и така сякаш поне аз за себе си се чувствам по-добре
Който ме познава и ми се е обадил,винаги съм споделял.Поне според мен така мислят и другите хора и затова информация просто няма,а няма и да има(мое мнение)!