Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на пазар
Модератор: bobopeli
Бракониери на пазар
Здравейте колеги. Имам един въпрос свързан с информация за компетентни органи, които могат да констатират и санкционират такива нагли типове, като бракониери продаващи риба директно на улицата.
Днес минавайки през един град (имена няма да споменавам) видях буквално, как на улицата в малки корита се продават шарани от порядъка на 8-9 кг., сомове с почти същите размери, да не говорим за толупите и друга дребна риба...костур, каракуда, дребни шаранчета.Залагам си главата, че рибата е бракониерска.
И все пак не обезпокоявани си продават тази риба, без никой да им каже или покаже нещо, от право имащите органи.
Искам да знам към кого мога да изпратя сигнал или допитване, за да се направи проверка на съответния обект за доказване произхода на рибата. Мерси.
Днес минавайки през един град (имена няма да споменавам) видях буквално, как на улицата в малки корита се продават шарани от порядъка на 8-9 кг., сомове с почти същите размери, да не говорим за толупите и друга дребна риба...костур, каракуда, дребни шаранчета.Залагам си главата, че рибата е бракониерска.
И все пак не обезпокоявани си продават тази риба, без никой да им каже или покаже нещо, от право имащите органи.
Искам да знам към кого мога да изпратя сигнал или допитване, за да се направи проверка на съответния обект за доказване произхода на рибата. Мерси.
-
- научил се да хвърля
Re: Бракониери на пазар
Невярвам да е бракониерска ,колега.До поне есента на 2006 г, кога съм бил есента в БГ около пловдив ,така на улицата се продаваше шаран,толостолоб, амур от арендовани язовири.Незакона е продажбата,но вероятно не е бракониерски улов.
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Може да е бракониерска ,но може и да не е.Почти всяко село си има рибарници и се гледа риба за продан.За северозападна България съм убеден ,както и съм го виждал: всяко село или малък град си има така нареченият пазарен ден през седмицата ,та в тия пазарни дни винаги можеш да видиш какъвто калибър и грамаж риба искаш като са застъпени основно видовете шаран,толстолоб и каракуда.
Друг обаче е въпроса който си задаваш ако видиш и бяла мряна!?! Те определено са си бракониерски.
Към кой да се обърнеш? Никой няма да ти обърне внимание......за съжаление.
Единствено можеш да ги снимаш и да ги изтипосаш тука в някоя подходяща тема ,както и да препратиш писмо и снимков материал на някоя телевизия,макар че те едвали ще се заинтересуват......
Друг обаче е въпроса който си задаваш ако видиш и бяла мряна!?! Те определено са си бракониерски.
Единствено можеш да ги снимаш и да ги изтипосаш тука в някоя подходяща тема ,както и да препратиш писмо и снимков материал на някоя телевизия,макар че те едвали ще се заинтересуват......
- maranzika
- сериозен играч
Тука не съм съгласен.Звъниш на ИАРА и ги чакаш до оня капут с коритата,докато дойдат.Той трябва да представи всички необходими документи.Ако всичко е ОК,значи няма проблеми.jporlando написа: Към кой да се обърнеш? Никой няма да ти обърне внимание......за съжаление.

-
- научил се да хвърля
Дори и да не е бракониерски,обаждаш на данъчните, НАП.милициятаjporlando написа:Може да е бракониерска ,но може и да не е.Почти всяко село си има рибарници и се гледа риба за продан.За северозападна България съм убеден ,както и съм го виждал: всяко село или малък град си има така нареченият пазарен ден през седмицата ,та в тия пазарни дни винаги можеш да видиш какъвто калибър и грамаж риба искаш като са застъпени основно видовете шаран,толстолоб и каракуда.

Преди Козелот да се намеси на Ивайловград, на пазара в Любимец в Неделя продаваха бракониерски от там, може още да има подобни действия в малките градчета.Ако те е яд че „копелетата„ неплащат данъци ,хортувай на данъчните,ако и ти ,както бях и аз

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,
В коркетния случай мисля че РИОКОЗ(бившето ХЕИ )ще свършат най добра работа защото за тази продажба си трябват документи а те ако преценят ще сигнализират и друг компетентен орган
- MITKO70
- кандидат преподавател
Като гледам размера ,кг. на рибите /за който пише колегата/дето са продавани ,не виждам как ще ги наловят в някой свободен язовир в момента,явно е от някой рибарник.Друг е въпроса ,че не е законно да се продават така и т.н и т.н.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
Не разбрах само, защо не искаш да споменаваш имена, друже? Всички си знаем градовете, знаем си и бракониерите. ТРЯБВА да се говори и пише с имена, дати, ако може и със снимки
....

Това го снимах вчера на центъра на Казанлък! Смятате ли, че всичката тази риба, която се продава, е редовна? Според мен не е. Обадих се на ИАРА Стара Загора, явно са идвали, не знам точно какво е станало, но днес тази табела я няма
.
И още нещо, никой не въди каракуда за продажба, нито скобар, нито платика, нито мрена, нито костур! Ако видите да се предлага такава, спокойно можете да се обадите на ИАРА!

Това го снимах вчера на центъра на Казанлък! Смятате ли, че всичката тази риба, която се продава, е редовна? Според мен не е. Обадих се на ИАРА Стара Загора, явно са идвали, не знам точно какво е станало, но днес тази табела я няма

И още нещо, никой не въди каракуда за продажба, нито скобар, нито платика, нито мрена, нито костур! Ако видите да се предлага такава, спокойно можете да се обадите на ИАРА!
Никога не пия карал!

ШТука 

-
- вече хвърля и на тежко
вижте го малоумника как е написал щука.
той името не мои и напише ама продава ГАДЪТ.

той името не мои и напише ама продава ГАДЪТ.

Става въпрос за стария пазар на гр. Харманли, понеже работя там и пътят ми минава покрай по-горе посочения бект.
Днес се заговорих с местни колеги и разбрах, че онези са си отявлени бракониери и от нищо нямат страх. И хората казаха, че рибата е не законна. Сега може и да грешим, но все пак една проверка би била полезна.
Ако тук четат хора които имат права за някакъв, вид такава проверяваща дейност, нека минат през този обект в града и се вземат някакви мерки.Благодаря.
Днес се заговорих с местни колеги и разбрах, че онези са си отявлени бракониери и от нищо нямат страх. И хората казаха, че рибата е не законна. Сега може и да грешим, но все пак една проверка би била полезна.
Ако тук четат хора които имат права за някакъв, вид такава проверяваща дейност, нека минат през този обект в града и се вземат някакви мерки.Благодаря.
А какви костури имаше...по кило.И още нещо, никой не въди...... за продажба,........костур
В гр.Златица има пазар всяка неделя.С мъжа ми се разхождаме и виждам шарани,щуки при това малки,костури,червеноперки .Спираме и питам -от къде е рибата-двамата пяндури мълчът.Питам пак,а те от язовира.От кой язовир-мълчание-от Душанци ли-въртят се,оглеждат се,мълчат.От общината минават и събират такси от сергиите и какво се случва ли-нищооо и те са в кюпа.Това се случи есента,не съм от района ,затова на вниманието на местните рибари,ако ги има все още тези обърнете се към полицията,от общинарите полза няма.
- pacho109
- сериозен играч
Така ще е
Писъл съм го и преди.Закони като в средновековна Англия.Бесене на най-близкото дърво за лов в гората или удавяне в реката ,където е бракониерствал 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Пак нищо няма да се промени - няма кой да дави и да беси... Законът ще си го има, действия - нъцки...pacho109 написа:Така ще еПисъл съм го и преди.Закони като в средновековна Англия.Бесене на най-близкото дърво за лов в гората или удавяне в реката ,където е бракониерствал
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Писал съм и на друго място-ще го напиша и тук,защото смятам,че това,което казвам е по-ефикасно и надежно:ribo_men написа:Здравейте колеги. Имам един въпрос свързан с информация за компетентни органи, които могат да констатират и санкционират такива нагли типове, като бракониери продаващи риба директно на улицата.
Така е,колега.Това "явление"е посъвместна!Но само с писане във форума няма да се промени нищо!Отдавна е казано,че тук само си"чешим"езиците!? Сигналите често ги подавам ето на този имейл адрес http://iara.government.bg/?page_id=22 ,с копие до МЗХ - Електронен адрес на Министъра на земеделието
и храните
д-р Мирослав Найденов
minister@mzh.government.bg
Като разбира се обясните,че след всички ваши подадени сигнали към съответните ТЗ на ИАРА не е последвала адекватна реакция от тяхна страна.Опитайте и вие и ще видите,че ще има по-голям ефект !
![]()
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!