Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Тубертини Сирио - пружина бигел
Модератор: emo vasilev
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тубертини Сирио - пружина бигел
Здравейте колеги,
Ползвам 2 сезон въпросната макара, размер 4000 за спининг с плетеняк при високо натоварване
.До сега бях много доволен от макаричката, но напоследък бигела започна да не се затваря всеки път и да не застава в правилната позиция, което разбира се се отразява на реденето на влакното, а е и много досадно след всяко замятане да оправяш бигела на ръка.
Предполагам причината е ослабнала пружина на бигела.Предстои ми разглабяне на макарата - ако някой може да помогне с идеи как да се отстрани гореописания проблем нека да помага.Ще Ви бъда благодарен, ако ми кажете как да възстановя предишния вид на любимата ми карачка за спининг.
Ползвам 2 сезон въпросната макара, размер 4000 за спининг с плетеняк при високо натоварване

Предполагам причината е ослабнала пружина на бигела.Предстои ми разглабяне на макарата - ако някой може да помогне с идеи как да се отстрани гореописания проблем нека да помага.Ще Ви бъда благодарен, ако ми кажете как да възстановя предишния вид на любимата ми карачка за спининг.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
Re: Тубертини Сирио - пружина бигел
колега ако имаш познат който да разбира му я занеси да я види,има една малка пласмаска която при отваряне 95% се губи незнаеш аз колко часа я тарсих по земята,иначе на мен ми я оправи един майстор тук в пазарджик не е голям проблема.успех
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега , ти ме оплаши - толкова ли трудно се разглобява тази макара?Нямам познат, на който да възложа тази работа и досега сам съм си ремонтирал макарите, но наистина Тубертини не съм отварял никога.Купих тази макара заради добрите отзиви за нея, които четох из нета, дано не съм се излъгал.....
Иначе как отстранихте проблема на твоята макара, ако не е тайна?
Иначе как отстранихте проблема на твоята макара, ако не е тайна?
- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
аз първо я разглобих сам и тази пласмаска изхварча още с махането на капачето,толкова е малка че часове я тарсих.за макарата и според мен не си се излъгал,аз съм много доволен.проблема ми го отстрани майсторчето за което ти казах не сам присаствал и немога да ти кажа.ако искаш пробвай само внимавай с тази малката джаджа от пласмаса да не я изгубиш
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега не я разглобявай сам !!! Въпросната пластмаса и аз я търсиха ама без успех
Иначе макерето няма аналог !!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз бих я разглобил.Вече се знае къде е изненадата.
.Могат да се вземат мерки и да няма загуби.

Риболовът не е слука,а наука!
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мале то било сложна работа!Някой колега да знае случайно къде в Пловдив да я занеса макарата , та да я оправят?
-
- научил се да хвърля
В 10литрова туба от минерална вода направи два кръга да ти влизат ръцете и я прорежи отгоре за да вкараш макарата и действай.Като по филмите дето пипат с ръкавици в едни аквариуми с отрови. 

- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
niko_tod написа:В 10литрова туба от минерална вода направи два кръга да ти влизат ръцете и я прорежи отгоре за да вкараш макарата и действай.Като по филмите дето пипат с ръкавици в едни аквариуми с отрови.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Малии тия макарички да не са радиоактивни
Трябва да внимавам ,имам едно Риоби такова.
Надявах се макарата да е разглобена вече .Колега давай по-смело.Подреждай каквото свалиш.Записвай ,ако не си сигурен снимай.Трябва да се получи.Успех!

Надявах се макарата да е разглобена вече .Колега давай по-смело.Подреждай каквото свалиш.Записвай ,ако не си сигурен снимай.Трябва да се получи.Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
М-да макарата снощи я разглобих и успешно смазана почистена.Явно се беше уморила пружината, защото я разтегнах малко и нещата заспаха.Друг е въпросът колко ще изкара така пак.Май най-добрият вариант е да се смени оригиналната пружина с по-силна такава, но за момента нямаше откъде да търся пружини.При разглобяването нямаше особени проблеми , защото бях взел съответните мерки да не загубя пластмаската и пружината(увих макарата в една прозрачна найлонова торбичка и действах през нея
).При сглобяването , обаче бая зор видях , на 2 пъти ми изхвърча въпросната пружина, но имах късмет да я намеря по земята след това.Абе конструкцията на макарата смея да твърдя , че е много добре замислена, но материалите използвани за направата и не са от най-високо качество.Едно време Риобитата бяха изцяло от стомана сега с тия пластмаси всичко кара от ден до пладне.