Абичите и гръмотевичните бури :)

Модератори: bobopeli, sapuna

ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Абичите и гръмотевичните бури :)

Мнение от ivo Vratsa »

Мили приятели, другарки и другари, дами и господа... :lol: вчера имахме уговорка със Сашо, ако успея да инвентаризирам до към обяд :lol: да направим едно риболовче :D Е и на малките деца им е ясно, че нямаше как да не успея :lol: Но времето беше на друго мнение - така взе да вали и да трещи,че все едно не беше 11 часа а 23:00 - тъмницааа :?За капак просвяткваха светкавици :evil: Но може ли да спреш, гората да се разлиства???
Звъннах на Сашо и след 20 мин. бях пред тях, уж да се мислим, какво да правим :roll: Е единодушно решихме, че ни трябват дъждобрани, ботуши, акъл не ни беше нужен, щом в такова време бяхме решили да ходим :lol:
Сашо ме предупреди,че пътя е каменист, но с няколко много дълбоки локви :twisted: е поне каза,че там има много трактористи :lol: Това му изказване ми подейства успокоително-къде е виждал ауди 80 да гасне в локва, питам аэ 8)
Баща му вика, абе кво трещи така, да не е нещо на полигона да гърмят :D Но...взехме ние гръмоотводите и си викаме, то там няма да вали 8) Скокнахме през нас да се преоблеча и в 12 00 пътувахме.
Небето срещу нас не изглеждаше хич добре:

Изображение

Валеше си ни през целияпът, но надеждата умира последна. Както Ви казах, колата-амфибия :lol: мина навсякъде и започна навличането ни в дъждобрани, като подобрението на времето ни накара да облечем само долнищата.
И така започнахме да обстрелваме тук-таме - няма никой. Но ние сме упорите, изредихме сума ти примамки, като на някои от тях само почукваха. След час и нещо в който бяхме в капотирано състояние, нещата се подобриха. Аз хванах едно дребосъче, а малко след това и Сашо хвана и брата му близнак. Е последва нов час без рибка, докато не слязохме в един тих вир. Там регистрирах силен удър, но не се закачи. И отнесох бъзици от Сашо,че си внушавам :oops: Но на следващите 2 хвърляния извадих един по-голям и малко по-дребен клон :oops: и нищо друго. Викаме си-баси трудния риболов или с други думи - баси кви сме абни :lol: Продължихме надолу - залягайки като партизани приплзяхме до перспективно място. И тогава се чу странен звук - пъррррррррр, откъм страна на Сашо. Викам си тоя стомашно-чревния му тракт, не е добре :roll: , но не бях прав :oops: просто трябва да му бракувам дъждобрана, така успешно се беше разпрал :lol:
Застояхме се на това място и както си хвърлям нещо ме клъвна, но като на по-едро рибе :oops: е не се закачи, но това беше временно явление. Второ хвърляне и цък - този път нямаше прошка, клен към половинка. Е да де - но не ви споменах, че там дето ловим е дере 2м отсечен висок бряг, няма дигане :evil: Добре, че Сашо има кеп-въпреки ,че след последния му случай едва ли е уместно той да гребе рибите :D Та справи се отлично де :idea: След като асистира се премести на 20 м от мен и изведнъж се развика:
- Ивооооо....
Обърнах се аз - баси, кроато на обръч :shock: и нещо яко шляпа. Викам си тоя хвана дзверо :shock: Тичам в пресечена местност с кипчето, а онова не се дава. Егати борбената риба, а като се показа и двамата бяхме очудени от кромните и размери :idea: Както и да е хванахме и тоя разбойник и Сашо реши да наподоби на жълтите ни братя :lol: Трябва да му се спре достъпа до интернет :idea: ,че ще се увреди.
Вижте сами снимката:

Изображение

Е успях да го изнервя с некадърното си снимане :oops: , че чак вика:
-А стига бе,не стана ли и този път- прегризах си кроато!
И явно в този момент на ярост, реши, че трябва да търсим нови места :idea:
И от тук започнаха неистовите ни мъки, затънахме в кал, изподрахме се в тръняка :evil: и за капак, не намерихме реката :twisted:
Имаше 2 вишки и патрони, та там както казва Сашо, събота и неделя не пристъпвам :lol:
След 40 минути ходене, аэ приличах на парен локомотив - като спрях от мен се вдигаше такава пара, че ако нещата продължаваха в това темпо след 30 мин. щях да съм дехидратиран до смърт :lol:
Е успях да го убедя да се връщаме, а и започна да се стъмня. Но аз бях решил да се върна на този вир, дето имах силен удър.Сашо ми се смееше и викаше - тука ще си останем, няма излизане от тая гора в тъмницата, а и нямаме обхват на телефоните. Но нищо не можеше да ме спре в този момент :idea: Той остана в началото, а аэ се проврях и стигнах до вира.Тук е момента да спомена, че ми даде да ловя с понтон 21 черифул-файтайгър, с уговорката, че си го иска да му го върна, и ако го закача да си намирам водолазен костюм :lol: Демек искаше да ме прекори, ма не успя :twisted:
Сложих аз понтона и заметнах! И изведнъж удър- не брутален, но достатъчно рязък, че да ми скочи адреналина :D След кратка битка, се показа кленче към 500-600 гр. Ми сега, как да го хвана, кепа е при Сашо :twisted: Той е далеч от мен и да викна няма да чуе. Ми нямах друг избор, ще се запрЪжам по брега :twisted: Леко по-леко
се провлекох :D и си представях как съм затънал при подхлъзване. Да, но ангела ми хранител удари едно рамо :lol: Успях на ръба на водата да се закрепя и хванах разбойника за вратлето 8)
Издрапах с триста зора :idea: Посе пак заметнах и ми удари рибка 5 см :D Тъкмо я запратих обратно и Сашо дойде. Мина над мен и заметна. Тъмницата вече беше сериозна. Разправях, за моите премеждия и как след няколо хвърляния трябва да тръгваме, което той потвърди разбира се. Викам си, айде последно хвърляне. Хвърлям 2,3 оборота и нещо така зверски удари, че за малко да ми дръпне въдицата от ръцете :idea: Вира буквално завря- аз тегля, то тегли и иска да влезе в подмола :twisted: Е да, ама не успя :D
Сашо се притече с кепа, че това нямаше вадене. Адреналина ми идваше в повече, но удържах положението :D Вкрайна сметка след известно време и добрата работа на Сашо с кепа, да не повярва човек :roll: вече ме снимаше :D
Качеството е лошо, но беше тъмно вече :wink:
Изображение

Та така, дадох си му накрая понтончето, вече кадемлийче :lol:

Ето една среднощна снимка на рибките:

Изображение

Събрахме си такъмите и си тръгнахме, като Сашо така се подхлъзна, че единия му крак увисна над двуметровата дълбочина, но успя да се задържи за едни тръняци:lol:
Направихме чудесен риболов и времето се смили над нас :wink: какво друго му трябва на човек :D
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Абичите и гръмотевичните бури :)

Мнение от simo72 »

Браво на вас !
Корави пичове сте !
А и рибите убави !
Върл Shimano фен!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Поздравления за успешния риболов!Страхотни рибоци! :shock:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Добри кленове, бравос :drinkers:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Евала за упоритостта!
Винаги се възнаграждава :)Хубави риби сте дръпнали :)
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Тия кефалюги са любимата ми големина :mrgreen:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Много добре :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

dobrin_dinev написа:Поздравления за успешния риболов!Страхотни рибоци! :shock:
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

simo72 написа:Браво на вас !
Корави пичове сте !
А и рибите убави !
Ами как :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

:smt038 :smt038
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
skofild6
новобранец
новобранец

Мнение от skofild6 »

Добре добре ! :drinkers:
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Невероятен излет, поздравления :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Бравус, страхотни рибета!!!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
LONG LIVE ROCK AND ROLL
strelolist
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от strelolist »

Много приятен сървайвър сте спретнали-Браво!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Хубави рибоци :smt023 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”