За щукарите

Модератор: sapuna

Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

За щукарите

Мнение от Shankulov »

Добър вечер на всички!
Нали знаете на една маса като се съберат рибари, какво става - спор.
Та спорът беше: Със или без аванс при риболов на щука със изкуствени примамки!?
Едните викат, че с аванс е по-голям шансът да изплюе примамката, а аз мисля, че авансът няма нищо общо с това.
Айде разсъждавайте ;)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За щукарите

Мнение от mitiogt »

Добър вечер, мисля, че истината е някъде там - по-средата , в добре настроения аванс. Аз винаги ползвам , но го настройвам, така че да се задейства когато трябва ,а не при всяко засичане !!!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

mitiogt написа: Аз винаги ползвам , но го настройвам, така че да се задейства когато трябва ,а не при всяко засичане !!!!
:smt023 :smt023 :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

След лятото ан Жребчево се убедих .че със е много по добре... иначе само се раздират някои и се откачат... аз гласувам за аванса :)
Аватар
mgmgrand
новобранец
новобранец

Мнение от mgmgrand »

Добре настроеният аванс...абсолютно задължителен в спининговия риболов.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Аз аванс не ползвам, само заплата, истината била нейде по-средата. :lol:
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasety »

Някъде посредата както казват другите колеги. Все пак устата е твърда на щуката и трябва да се забият куките. Ако е разхлабен това става по трудно, а за да плюе по-трудно влакното винаги опънато при воденето на щуката. :)
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от cvetan_zashev »

И аз съм за добре настроеният аванс :!: :smt023 :smt023 :smt023
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Голяма щука(от 3кг нагоре) без добре настроен аванс почти е невъзможно да се извади, освен ако не ловите със сомски дюзени(плетеняк, тройки, халки, абе всичко...).Още на първата свещ и или ще скъса(някой елемент от линията ви ще се предаде) или ще се откачи.
Навремето имах щастието на Марица на 2 пъти да закача щука около 7-8 кг. Тогава ловях само на тапа с една стара макара, на която аванса се самонатягаше и щуките ги мъкнах на буксир с корда 0,50 без никакъв аванс.Първият път като удари на 2 метра от брега още с удара и скъса замина с целия дюзен.Помислих , че влакното ми е било протрито някъде.На другия ден пак я чаках на същото място, като навих на макарата чисто ново влакно 0,50.По същото време пак удари , закачи се вдигнах я горе, спогледахме се и само с един замах с главата влакното изсвестя и си замина по живо по здраво.Ако аванса не се беше самозатегнал , а беше сработил това нямаше да се случи.Голямата щука почти винаги лапа стръвта(воблера, блесната) дълбоко и се закача здраво, така че трудно да не кажа невъзможно е да изплюе.Плюят писалките :).
Е да ама докато го разбера това - бая време ми трябваше, така че колеги не си правете експирименти, голяма риба веднъж удря и ако не сте подготвени за случая.......Сега ходя на спининг с първокласен дюзен - плетеняк , прът , макара , ама какво от това като не ще да ми удари нищо по-голямо от 3кг, 5 години вече.На тапите отдавна смених макарите с такива с добре работещ аванс и минах на влакно 0,40, ама и там същата работа.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

katri написа:..... така че колеги не си правете експирименти, голяма риба веднъж удря и ако не сте подготвени за случая.......
Съгласен съм изцяло с katri - то после вече си се подготвил, ама вече е късно :) .Наслука!
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Значи , такъмите ми за щука не са от най добрите, ама ползвам само плетено+ конец с метална нишка за повод. Нямам късане ! Е аванса е задължителен! И тройки само оунър!
Kenga Dunavskia
новобранец
новобранец

Мнение от Kenga Dunavskia »

nikav avans ne se dava na tva dobi4e da znaite ot men 10 godini e lovq!!!
Колега, добре дошъл във форума! Използването на кирилица в постовете е задължително! 8)
В.Ж
.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Аванс, но затегнат - за да се включи когато трябва, а не на всяко водорасло или леко съпротивление от рибата. За щуката, лично аз държа сравнително затегнат аванс, който обикновено не сработва при риби до 1,2 - 1,5 кг и съм ок. За по-големи от споменатите, аванса според мен задължително трябва да сработва, за да няма късания и изпускания.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”