Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Състезание за дистанция.
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
-
- вече хвърля и на тежко
Състезание за дистанция.
Здравейте колеги в началото на сезона мислиме да направим състезание по кастинг тоест хвърляне на дистанция.Съзтезанието ще се проведе на яз.Гарваново обл.Хасковска.Правилата още не са решени.
Re: Състезание за дистанция.
един съвет - гледал съм такива състесания - в правилата трябва да сложите различни категории - такива с спининг макара и такива с оверхеад /мултипликатор/ макари. иначе при по големи грамове на тежестите мултита хвърлят на по далече.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега тежестите ще са до 150г.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ако някой подобри Рекорда от 200и нещо метра ще се запише ли в рекордите на Гинец 

Риболова е хоби.Наслука 

-
- ще става разбирач
аз не го знам тоя язовир ама има ли за над световния рекорд който беше май над 230 метра 

-
- вече хвърля и на тежко
Някои правила прът до 4 метра до 3.5лб влакно от 0.25.с задължителен шок лидер 4пъти хвърляния.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А за хората с 3lb прътове няма ли категория?

Където качеството е от значение!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега само да питам "оверхеад" не означава ли хвърляне над главата и какво общо има с мутитата?Просто за мен е неразбираемо....?xoxo написа:един съвет - гледал съм такива състесания - в правилата трябва да сложите различни категории - такива с спининг макара и такива с оверхеад /мултипликатор/ макари. иначе при по големи грамове на тежестите мултита хвърлят на по далече.

Където качеството е от значение!
просто на много места по света повече се употребява оверхеад за този вид макари и ако кажеш мулти или мултипликатор няма да те разбератdidopoli написа:Колега само да питам "оверхеад" не означава ли хвърляне над главата и какво общо има с мутитата?Просто за мен е неразбираемо....?xoxo написа:един съвет - гледал съм такива състесания - в правилата трябва да сложите различни категории - такива с спининг макара и такива с оверхеад /мултипликатор/ макари. иначе при по големи грамове на тежестите мултита хвърлят на по далече.

а примерно на спининговата и казват миксер, разбивачка на яица или пък фиксиран барабан макара / абе различни жаргони/

http://www.uksf.sea-angler.org/records.html
http://myfishcasting.com/TCN/?page_id=79
Последно промяна от xoxo на Вто Ное 30, 2010 6:50 am, променено общо 1 път.
ами дори до 150 гр - ако са в една група човек с добра casting мулти макара няма да остави шанс за тези с спинингови макариalito написа:Колега тежестите ще са до 150г.
някaде имах правилника по които се провеждат състезанията за да се признаят за рекорд но не мога да го открия. това което си спомниам е че няма огрнаничениа за пръчката като дължина и лб - всеки сам си избира в зависимост от категорита - но има ограничение за тежеста - всични хварлият с еднакви - от така наречените "торпедо"
- pachosz
- сериозен играч
................................................................xoxo написа:... ето ви линка с рекордите ...
150gm - Multiplier - 0.31mm - 278.96m - Danny Moeskops - August '04

................................................................
Разбиха ме с тия дистанции

Предполагам на поляна хвърлят при състезанието, нали? Щото на вода ще е доста трудно да се измери с такава точност

на поляна,на поляна и има едни кръгове/дъги/ че ако не си в тях не се признава
Лично моето мнение относно регламента за състезанието по надхвърляне или както там му се вика е,че не бива да има никакви ограничения.Нека смисъла на тази дивотия покаже оптималната комбинация от прът,влакно ,тежест ,начин на замятане ........и т.н Успех на катапултите 

- pachosz
- сериозен играч
С удоволствие бих се включил на Гарваново като публика
Ще следя темата с интерес.

Ще следя темата с интерес.
бил съм публика на няколко на различни места по света - купона отстарни е страхотен- евала за идеата - и ако има по малко ограничения - по добре - да бъде купон преди всичко - както казва колегата ринго