Никулден

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
Местоположение: sofia

Никулден

Мнение от kostur4eto »

Във връзка с предстощият ни празник,нека се похвалим с някои рецепти(тези ,които могат да ги пригготвят,естествено)Ние които не можем ще точиме лиги по снимките и каквото ни зготвят жените ,това ще пиеме. :lol:
Айде, готвачите!
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: Чет Май 07, 2009 5:01 pm
Местоположение: София

Re: Никулден

Мнение от VIKI_HARI »

Ами дай пример кажи твоята рецепта или на женати.Пък ако нямаш такава разгледай писаното по темата в раздела успех и весело
David Kamenov
фен клуб-скобар
Мнения: 959
Регистриран на: Пет Ное 12, 2010 7:44 pm
Местоположение: Плевен
Обратна връзка:

Re: Никулден

Мнение от David Kamenov »

Дайте рецепти ама за пълнен шаран ! направо да си изядеш пръстите !
Риболова е хоби.Наслука :)
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 142
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 12:21 pm
Местоположение: Варна-Ловеч
Обратна връзка:

Re: Никулден

Мнение от toiko »

Това е моята рецепта.Правил съм го 2-3 пъти и става много добре.Тази година пак така ще го правя.Даже съм го напълнил вече :wink:

Пълнен шаран
5 порции
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В олиото се задушава ситно нарязания лук, прибавя се червения пипер и веднага след него доматеното пюре.След като се запържи 5 минути се прибавя ориза, след това гъбите като се запържва още 5 минути. Прибавя се 1 чаена чаша топла вода и всичко това се задушава до изпаряване на водата. Сваля се от котлона прибавят се подправките и кашкавала нарязан на малки кубчета. Пълни се шарана ,като преди това е намазан отвътре и отвънка със сол. Зашива се, намазва се с олио в тавичката се слага и една чаена чаша вода и се пече в силна фурна около 1час и 15 минути.

Поднася се нарязан на големи филии гарниран с парчета лимон.

http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1& ... 0%F0%E0%ED
ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”