Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Никулден
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 235
- Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
- Местоположение: sofia
Никулден
Във връзка с предстощият ни празник,нека се похвалим с някои рецепти(тези ,които могат да ги пригготвят,естествено)Ние които не можем ще точиме лиги по снимките и каквото ни зготвят жените ,това ще пиеме.
Айде, готвачите!

Айде, готвачите!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 383
- Регистриран на: Чет Май 07, 2009 5:01 pm
- Местоположение: София
Re: Никулден
Ами дай пример кажи твоята рецепта или на женати.Пък ако нямаш такава разгледай писаното по темата в раздела успех и весело
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 959
- Регистриран на: Пет Ное 12, 2010 7:44 pm
- Местоположение: Плевен
- Обратна връзка:
Re: Никулден
Дайте рецепти ама за пълнен шаран ! направо да си изядеш пръстите !
Риболова е хоби.Наслука 

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 142
- Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 12:21 pm
- Местоположение: Варна-Ловеч
- Обратна връзка:
Re: Никулден
Това е моята рецепта.Правил съм го 2-3 пъти и става много добре.Тази година пак така ще го правя.Даже съм го напълнил вече
Пълнен шаран
5 порции
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В олиото се задушава ситно нарязания лук, прибавя се червения пипер и веднага след него доматеното пюре.След като се запържи 5 минути се прибавя ориза, след това гъбите като се запържва още 5 минути. Прибавя се 1 чаена чаша топла вода и всичко това се задушава до изпаряване на водата. Сваля се от котлона прибавят се подправките и кашкавала нарязан на малки кубчета. Пълни се шарана ,като преди това е намазан отвътре и отвънка със сол. Зашива се, намазва се с олио в тавичката се слага и една чаена чаша вода и се пече в силна фурна около 1час и 15 минути.
Поднася се нарязан на големи филии гарниран с парчета лимон.
http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1& ... 0%F0%E0%ED

Пълнен шаран
5 порции
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В олиото се задушава ситно нарязания лук, прибавя се червения пипер и веднага след него доматеното пюре.След като се запържи 5 минути се прибавя ориза, след това гъбите като се запържва още 5 минути. Прибавя се 1 чаена чаша топла вода и всичко това се задушава до изпаряване на водата. Сваля се от котлона прибавят се подправките и кашкавала нарязан на малки кубчета. Пълни се шарана ,като преди това е намазан отвътре и отвънка със сол. Зашива се, намазва се с олио в тавичката се слага и една чаена чаша вода и се пече в силна фурна около 1час и 15 минути.
Поднася се нарязан на големи филии гарниран с парчета лимон.
http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1& ... 0%F0%E0%ED
ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!