Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

спининг за джик на бяла
Модератор: sapuna
спининг за джик на бяла
Препоръчаите ми каква акция на 2,70
-
- разбира нещата
Re: спининг за джик на бяла
5-20гр.
-
- научил се да хвърля
Според мен 5-20 са малко.То само джига е 15 грама ами силикона.Най-универсални са 10-30.Може и до към 45-50 грама. Важното е да е с чуствителен връх.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
15-50гр. И по-твърда. При по големи дълбочини и дистанции , а и при по-силно течение може да се наложи 20-30гр. глава. Иначе има да чакаш да пропадне. А за течението с десет, дванадесет гр.- никога.
Твърда и нещо от сорта на 10-40 гр..
Успехи.
Успехи.
-
- разбира нещата
15-45гр.Но не винаги написаното отговаря на теста.
На къса плувка,в репея...
Хмм..и аз това го умувам в момента
Взех една пръчка с акция 4-21гр.За джиг за костури е идеала,но за бяла ми идва малко тази акция от брега...Визирам тежки примамки и постигане на длечни дистанции на замятане.Определено си иска нещо от рода 10-30 или 15-45.Има една Кроа АVS96MHF2 /9-28 гр./2.96м.Мисля това ще е перфектната въдичка.

Взех една пръчка с акция 4-21гр.За джиг за костури е идеала,но за бяла ми идва малко тази акция от брега...Визирам тежки примамки и постигане на длечни дистанции на замятане.Определено си иска нещо от рода 10-30 или 15-45.Има една Кроа АVS96MHF2 /9-28 гр./2.96м.Мисля това ще е перфектната въдичка.

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
дне си заприходих и отидох да е изпробвам ALCEDO HOKAIDO 2.70 0-40акция уникална въдица с 10гр глави работи перфектно супер лека и удобна
- maranzika
- сериозен играч
Абе що всички пишете за някакви "огромни акции"?
С пръчка с тест 10-21 ,на 2,70м. и с глава 9гр. и силикон още толкоз се постигат доста добри дистанции.Или вие търсите белите риби на 100м. от брега?
И за джиг не е най-важна акцията,а строят на пръчката. 

Ми...понякога са си нужни 100м ,примерно на яз.Копринка от стената,като гледаш другите как ловят навътре ,а ти подсмърчаш и гледаш 

-
- ще става разбирач
ОО да за 100метра сигурно ти трябва някакъв спининг 3.00 или 3.30 и най-тънкия плетеняк ... и разбира се мятане от което ще ти падне ръката 

Айде да си говорим с конкретни предложения за джигови въдици ... ако нямате нищо против разбира се.
Аз навътре я търся с това на 3 метра http://www.diemfishing.com/catalog/sc-m ... -p-97.html
А край брега я ловя с Colmic Diamond на 2.40 m. акция 10-25 гр.
http://www.colmic-bg.com/?page=rods&cat=6
От време на време се получава

Аз навътре я търся с това на 3 метра http://www.diemfishing.com/catalog/sc-m ... -p-97.html
А край брега я ловя с Colmic Diamond на 2.40 m. акция 10-25 гр.

От време на време се получава

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- maranzika
- сериозен играч
Тука ме разсмя.kirk написа:Ми...понякога са си нужни 100м ,примерно на яз.Копринка от стената

яско 8-40 е,и наистина е доброyasen81 написа:дне си заприходих и отидох да е изпробвам ALCEDO HOKAIDO 2.70 0-40акция уникална въдица с 10гр глави работи перфектно супер лека и удобна