Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

как да отгелждам бели червеи
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
как да отгелждам бели червеи
здравейте колеги може ли ниакой да ми каже как мога да си отглеждам бели червеи вкъщи
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Re: как да отгелждам бели червеи
Абе гнусна работа е..... и те съветвам.... НЕ в къщи! 
Остави едно умряло пиле в една кофа, и я похлупи с капак... те сами ще се развъдят.... един авер го беше направил и вадеше с ръкавици но аз не бих го направил никога защото е много гнусна работа а и белите не са толкова скъпи, успех
Може и да не е пиле, може и умряла риба или котка....
Ако искаш погледни и това: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... =a&start=0

Остави едно умряло пиле в една кофа, и я похлупи с капак... те сами ще се развъдят.... един авер го беше направил и вадеше с ръкавици но аз не бих го направил никога защото е много гнусна работа а и белите не са толкова скъпи, успех
Може и да не е пиле, може и умряла риба или котка....
Ако искаш погледни и това: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... =a&start=0

Един комшия разказваше,че като бил дете и се порязал,омотал го пръста с някаква мръсна кърпичка и продължил да играе,не му обърнал внимание.Едно време нали знаеш боси са тичали децата,по-мръсни,сополиви,родителите им не са имали време да им обръщат толкова внимание...както и да е ,де.Та като размотал раната след известно време(2-3 дена може би) и си имал по пръста бели червейчета.Та мисълта ми е,че и това е вариант.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега също става и с яица оставаш да ги наплуят мухите и след тва с пинцета вадиш червейте храниш ги с мляко ама малко докато пораснат и ги почваш.
Риболова е хоби.Наслука 

Kolega, впечатлен съм от идеята ти

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз ще ви кажа по-малко мириршещ начин.Правил съм го без да искам,обаче през лятото.След риболов забравих в кутия от сладолед едно парче сирене в малко саламура,след известно време,не помня колко/предполагам 2-3 седмици/,че беше отдавна сиренето беше полуразложено и бъкаше от червеи,и което беше странно не миришише толкова отвратително на мърша,а на вкиснало сирене и се понасяше,ако решиш да пробваш ги обираш слагаш ги в опилки да се очистят и на гьола...
п.с.аз тогава ги хвърлих с кутията,и вече не забравям остатъци от храна в багажа.Успех
п.с.аз тогава ги хвърлих с кутията,и вече не забравям остатъци от храна в багажа.Успех
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- ще става разбирач
За сиренете си е така.... дори има такива сирена... гледал съм по дискавъри някакво сирене с 40% червеи... и те го ядат и те си мърдат... и го водят деликатес... да ти имам извратения вкус 

-
- разбира нещата
Зимата е доста зор,няма мухи,инъче най-добре с яйцата

Може да не са скъпи,ама скъпо ги продават,при нас искат 18 лв за кило.а и белите не са толкова скъпи

На къса плувка,в репея...
Адашче,nikolaiiiii написа:здравейте колеги може ли ниакой да ми каже как мога да си отглеждам бели червеи вкъщи
Ако искаш да развъждаш бели в домашни условия - виж тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15
Ако е за продажба - нямаш шанс

http://www.ribolovec.bg/?p=statia&statiaid=6
Наслука

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- georgi_sarafov
- научил се да хвърля
Може също да утрепеш тъщата и да я закачиш на тавана на некоя греда а от-долу корито със дървени трици да сложиш. Успех и наслука.

Зимаш един хляб киснеш го в прясно мляко и на слънце.Така правех лятото за захранка 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аве за какво са ти тези главоболия докато един килограм червеи струва 15- 16 лева,няма смисъл да омирисваш квартала и да рискуваш някоя зараза

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Възможно е, но не и в апартамент ...... в никакъв случай !!!!!!
Преди няколко години през лятната ваканция когато ходех на село и нямаше от каде да си купя бял червей (торен имаше в изобилие) превех следното - когато се върна от риба събирах главите и вътрешностите от изчистената риба в една кутия и ги оставях за няколко часа на слънце. Нарочно за няколко часа защото ако има много ларви и малко храна червеите стават ситни след това ги покривам отгоре с два пръста царевично брашно и покривам кутията със ситна мрежа зада не снасят повече яйца и ги оставям някаде където няма да ги намерят кучета, плъхове и котки и след около 5-6 дена си имаш готови за употреба ларви. Отделянето от храната става като ги изсипеш върху ситна мрежа и отдолу слагаш тава с царевично брашно и ги оставяш да падат вътре в тавата.
Силно ти препоръчвам да използваш медицински ръкавици и маска защото миризмата е невероятна от около 1кг храна се изхранват около 100-150 гр едър бял червей.
Преди няколко години през лятната ваканция когато ходех на село и нямаше от каде да си купя бял червей (торен имаше в изобилие) превех следното - когато се върна от риба събирах главите и вътрешностите от изчистената риба в една кутия и ги оставях за няколко часа на слънце. Нарочно за няколко часа защото ако има много ларви и малко храна червеите стават ситни след това ги покривам отгоре с два пръста царевично брашно и покривам кутията със ситна мрежа зада не снасят повече яйца и ги оставям някаде където няма да ги намерят кучета, плъхове и котки и след около 5-6 дена си имаш готови за употреба ларви. Отделянето от храната става като ги изсипеш върху ситна мрежа и отдолу слагаш тава с царевично брашно и ги оставяш да падат вътре в тавата.
Силно ти препоръчвам да използваш медицински ръкавици и маска защото миризмата е невероятна от около 1кг храна се изхранват около 100-150 гр едър бял червей.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- новобранец
колеги благодаря за изчерпателните отговори но ме интересува повече как като си купия 1 килограм даго сахранчжам по дълго време