Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Загадка - р. Камчия, яз. Цонево, щука...?
Модератор: sapuna
- Боро
- научил се да хвърля
Загадка - р. Камчия, яз. Цонево, щука...?
Странно нещо са рибите ! Някой ако може да ми даде отговор на въпрос който ме "гризе" от много години.
Как може да има щука по реката преди и след язовира,
а в самият него никога не съм чувал да е виждана или хващана ?
Как може да има щука по реката преди и след язовира,
а в самият него никога не съм чувал да е виждана или хващана ?
Говориш за преливника предполагам. Сравни вида на водата и растителността там, с тази на язовира.А как е попаднала Божа работа.Може преди години да е имало нещо в язовира, но след време вече да не са зарибявали.А попадналата в реката да се размножава.Чувала съм че щуките много си пазят бебетата.
А и след тази загадка, що не измислиш още една: Защо в Камчия има риба, която в морето я няма?
По принцип няма бариера. Ама ще й стане солено. 

А и след тази загадка, що не измислиш още една: Защо в Камчия има риба, която в морето я няма?

- Боро
- научил се да хвърля
Целенасочено не, но постоянно се хвърля на рибка и искуствени примамки за бяла риба, костур, сом. Освен това, поне навремето, долната част на язовира беше определена за промишлен риболов. Не съм чувал някога да са хващали в мрежите щука.
Колежке гарантирам ти че в р. Луда Камчия, която се влива в Цонево, има поне до с. Дъскотна щука, шаран и сом.
Колежке гарантирам ти че в р. Луда Камчия, която се влива в Цонево, има поне до с. Дъскотна щука, шаран и сом.
Боро, аз знам че има щука.На преливника също. Като се минава по шосето се виждат всеки ден циганите под преливника ловящи точно щука.И всеки ден има улов.Аз не съм заставала там, просто защото мястото е малко а някак си не ми допада компания от поне 10 мангала. А в интерес на истината в Цонево не съм успяла да хвана нищо. Там му е цаката с лодка. Веднъж само ми дръпна нещо от брега така яко, че като засякох и то опъна в тва време навътре ми счупи върха на скапания Джаксън. Такава пръчка вече никога няма да си купя.Много са скапани.