Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

За калкан в Несебър...по никое време...
Модератори: emo vasilev, alekst
За калкан в Несебър...по никое време...
От две седмици не съм се мяркал във форума.Първо на 24 юни някакъв заспал тракторист скъсал с багера оптичния кабел и....няколко мрежи чакаха 10-тина дни да оправят поразията.След това ме налегнаха летни болежки от....световното по футбол,студената бира, климатика в офиса и ... други каръшки неволи... та чак до сега...
Но през това време шило в торба стоили...
№1
като нямаше друга риба а само хамсия "чатал куйрук" напънах "тарамбуките" в канала до Славянка, имаше и костурчета/ макар и пълни с червейчета/ и червеноперки и слънчаци...ама сулки ...не...голям кеф...само на 20 метра е морето...а в папура и къндрата на канала ври от риби... жаби крякат...пълна романтика...
В съботата на 1 юли ей ни с Кирето на японското... през седмицата хората изкъртиха карагьоза... Дори Ванко Тикото имаше 160 риби в четвъртъка...ама питайте го как после мъкна 16-18 кила риба през цялото пристанище...

В резултат Киро имаше 37 риби...и най-голямата бе 39 см. , при мен 33 риби средна хубост... но опразнувахме Джулая подобаващо...с пълни кофи с риба...

Та оня ден в петък срешнах Баба Милка рибарката...та ме светна с едно инфо...на кея на Несебърското пристанище.../морските вълци добре познават мястото ...на срещата от 25 март/...с Бай Косьо хванали по 2 калкана двамата ---средно по 2-2,5 кг. на риба...
В неделя ей ме на пристана...

насадих се зад кърмата на тази яхта...и заметнах пръчките....2 броя...

пред мен се отвори добро място ....за улов на калкан...

постоях малко...до обяд...калкан нямаше...но попчета и то много добри...дал господ...

А пробвах и за платеринка и за друго...ама слука немаше...най-ме изкефи ...улова на попчета на потъваща бомбарда...стръв...прясна бяла мида...събрана от плажа в Сарафово предния ден...
но поради многото закачки...оставих на дъното любимата ми бомбарда 16 грама-Мавер...май ще трябва да посетя Локала и необятния магазин Рибар...
№1 тая снимка я ремонтирах ...и я пускам отново...хахахаха

Но през това време шило в торба стоили...
№1
като нямаше друга риба а само хамсия "чатал куйрук" напънах "тарамбуките" в канала до Славянка, имаше и костурчета/ макар и пълни с червейчета/ и червеноперки и слънчаци...ама сулки ...не...голям кеф...само на 20 метра е морето...а в папура и къндрата на канала ври от риби... жаби крякат...пълна романтика...
В съботата на 1 юли ей ни с Кирето на японското... през седмицата хората изкъртиха карагьоза... Дори Ванко Тикото имаше 160 риби в четвъртъка...ама питайте го как после мъкна 16-18 кила риба през цялото пристанище...

В резултат Киро имаше 37 риби...и най-голямата бе 39 см. , при мен 33 риби средна хубост... но опразнувахме Джулая подобаващо...с пълни кофи с риба...

Та оня ден в петък срешнах Баба Милка рибарката...та ме светна с едно инфо...на кея на Несебърското пристанище.../морските вълци добре познават мястото ...на срещата от 25 март/...с Бай Косьо хванали по 2 калкана двамата ---средно по 2-2,5 кг. на риба...
В неделя ей ме на пристана...

насадих се зад кърмата на тази яхта...и заметнах пръчките....2 броя...

пред мен се отвори добро място ....за улов на калкан...

постоях малко...до обяд...калкан нямаше...но попчета и то много добри...дал господ...

А пробвах и за платеринка и за друго...ама слука немаше...най-ме изкефи ...улова на попчета на потъваща бомбарда...стръв...прясна бяла мида...събрана от плажа в Сарафово предния ден...
но поради многото закачки...оставих на дъното любимата ми бомбарда 16 грама-Мавер...май ще трябва да посетя Локала и необятния магазин Рибар...

№1 тая снимка я ремонтирах ...и я пускам отново...хахахаха

Последно промяна от batmilen на Пон Юли 10, 2006 11:00 am, променено общо 2 пъти.
- Local
- учете се от него
Събота и неделя към 80-90 платерини общо на моста в Бургас , само една около 0,500 гр. , снимки след 14 часа да си взема апарата...
Иска да си далеч от тарапаната , да си намериш песъкливо място , да мине пасажа и тогава да си максимално бърз с презареждане и вадене . Като засичах и навивах бавно , пасажа гонеше топчетата и се хващаха по 2-3 платеринки ...
Казаха ми че преди бурното време изкарали 2-3 писалчици по 10-на сантиметра и смятам тази вечер и утре да мятам плуващите бомбарди,пък каквото сабя покаже.
Иска да си далеч от тарапаната , да си намериш песъкливо място , да мине пасажа и тогава да си максимално бърз с презареждане и вадене . Като засичах и навивах бавно , пасажа гонеше топчетата и се хващаха по 2-3 платеринки ...
Казаха ми че преди бурното време изкарали 2-3 писалчици по 10-на сантиметра и смятам тази вечер и утре да мятам плуващите бомбарди,пък каквото сабя покаже.
Клавиатура риба не лови!!!
На стандартно сафридено чепари с куки №7 и обикновенна перушинка от ишил и тук там от токачка...но някой колеги "разреждат" с ножичка куките през една...по кълвяло...не знам...я си карах с купешките чепарета от Сафарито...варненски модел...
по 1,50 за 10 куки...вързвам 2 чепарета...за моята 4 метрова пръчка Триана...макара...Корморан Кронос 3500 или Корморан Сикор Про 4000 по тежка е но като се натовари с 2 и повече риби...я иди вади с някое "орехче"... 

- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
- radoadvokat
- ще става разбирач
На японското пристанище....ама вчера нещо го е нямало...то там върви на приливи и отливи...казаха ми че по време на бурята един БАШ МАЙСТАР хванал 36 кг. карагьоз на чепаре...до 16-18 кила мога уверено да потвърдя...ама 36 ...докато не говоря с майстора ... това са над 300 - 400 риби... 

Последно промяна от batmilen на Пон Юли 10, 2006 1:42 pm, променено общо 1 път.
- barutchiata ©
- Администратор
- Local
- учете се от него
Май е редно да кажа и коя бомбарда използвах а...
Dart Caster 35 gr потъващ и
Colmic 20 гр отново потъваща
но като цяло и на дъно и на бомбарда рибата беше доста активна , но просто иска спокойствие и да си далеч от тълпата , а това е лесно...
Смятам сега да взема и по една доза торен и когато се завърти пасажа , да я лъжа и на него , смятам че ще има удари, но да видим.

Dart Caster 35 gr потъващ и
Colmic 20 гр отново потъваща
но като цяло и на дъно и на бомбарда рибата беше доста активна , но просто иска спокойствие и да си далеч от тълпата , а това е лесно...
Смятам сега да взема и по една доза торен и когато се завърти пасажа , да я лъжа и на него , смятам че ще има удари, но да видим.
Клавиатура риба не лови!!!