Сръбски плувки

Модератор: sapuna

gevrek
фен клуб-скобар

Сръбски плувки

Мнение от gevrek »

Здравейте, интересува ме някой има ли впечатление от сръбските плувки тип "морков" за боло. Тези с които сърбите правили фурори на световни п-ва на река. Започвали от 4-5 грама докъм 12гр или нещо такова. И евентуално къде в София се продават? Благодаря предварително.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Сръбски плувки

Мнение от Paublo_Eskobar »

Има такава темичка вече!
:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=81&t=33579&p

Виждал съм ги в няколко магазина в София,на красно село при Калоян ги има със сигурност.
:arrow: http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... bgroup=179
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Благодаря за инфото за магазина. А иначе в онази тема няма изказани почти никакви впечатления. Досега където и да споменеш боло всеки ти показва плувки тип "буре", а сега като се разрових малко и се оказа че не само сърби ами и италианци използват почти само "морков" за река. Затова ми е интересно преди да си купя такива плувки, за мнението на хора които са ги използвали и как са в сравнение с "буретата" и кои кога са за предпочитане, монтажи и т.н. Благодаря предварително.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

gevrek написа:Здравейте, интересува ме някой има ли впечатление от сръбските плувки тип "морков" за боло. Тези с които сърбите правили фурори на световни п-ва на река. Започвали от 4-5 грама докъм 12гр или нещо такова. И евентуално къде в София се продават? Благодаря предварително.
Колега как се работи с това ?
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Съдейки по големите грамажи,би трябвало да стават за река.По скоро на дебели вирове със слабо и мощно течение ще вършат чудесна работа.Аз не съм ги ползвал,нямам идея дали са удачен варянт за риболов по бързите места на реките.Който ги пробвал ще каже. :wink:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Почти само с такива ходя по реката, стават и за затворен водоем.Без да знаех че са "СръПски" или "морков".Няма кой знае каква разлика между тези и тип "Буре". Обтекаемостта е малко по-добра, доближават малко "Близалките", но не чак толкова.Близалката си е близалка.Бурето също е добро за конкретна ситуация. Тези са нещо средно межу двете.(Мое лично мнение).
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

Хубави са за бавни течения на големи вирове,много са чувствителни и поради големите грамаж тежести който носят може да се изтича надалеч,и да имаш добър контрол над линията.До колкото знам има три модела Езеро,Икебана и Игла.Внася ги Ивайло Христов ако не се лъжа.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ползваме предимно "бурета", защото такива са ни реките, поне тук покрай Сф. Дълболините са сравнително малки, а теченията "къдрави". Дългото тяло на плувката изисква ламинарен поток, а ние го нямаме.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”