Варен коноп

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Варен коноп

Мнение от chirusa_bg »

Здравейте колеги, доиде време за слагане на зимнина :lol:
Утре мисля да сваря и затворя в буркани малко коноп, та в тоя ред на мисли приемам всякакви коментари по съдържанието, а също и по технологията на затваряне на буркани в апартамент и тн. :D
За сега мисля да направя няколко вида,
-коноп
-коноп и сладка царевица
-коноп със захар
А също една част да са цели зърна, а други леко пасирани.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Варен коноп

Мнение от stich »

Абонир! :D
Изображение
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

E кажете от каде мога да си взема коноп?
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

От магазина за коноп.
Пич, забави темпото малко, ползвай търсачката и чак тогава питай, ако има нещо неясно и то на подходящото място.

Иначе коноп се продава по животинските пазари, селскостопански магазини и тн. Ползва се за храна на птици :)
Ако добавиш в профила си от къде си ще по-лесно да ти отговорят.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Dynamite Baits имат много хубав сварен коноп. Предлага се на консерви по 700 гр и 350 гр и на големи туби 2.5 кг. Една консерва от 700 гр натурален коноп струва 6лв и според мен цената не е много височа, че да си струва играчката да се вари и консервира в домашни условия.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

ribar4etoo212 написа:E кажете от каде мога да си взема коноп?
Някой го сеят в саксии,по мази и вили :lol: ,а бабата на село има в двора-ползва го за метла-(гръсти) :wink:
На къса плувка,в репея...
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

dunavski написа:Dynamite Baits имат много хубав сварен коноп. Предлага се на консерви по 700 гр и 350 гр и на големи туби 2.5 кг. Една консерва от 700 гр натурален коноп струва 6лв и според мен цената не е много височа, че да си струва играчката да се вари и консервира в домашни условия.
Ако видиш цената на килото,ще разбереш,че има за какво да си играеш в къщи.
И може да си разнообразиш,както каза колегата-с царевичка,захар,цели зърна и леко пасиран.
Става и печен и смлян.(не за буркани)
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

технологията на затваряне на буркани в апартамент
Вариш си повечко време-около час,че бавно овира или докато се разпука поне,после слагаш каквото си искаш-мед ,захар,царевица-в тенжура,с повечко вода,после сипваш в буркани,почти -но не и до горе,абе като за компоти.Накрая в кофата с бързовара или в по голяма тенжера на газовия котлон 10мин. за стерелизация.
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

chirusa_bg Колега аз съм от Долни чифлик на 40 км от Варна , но тук сме направо в бетствено положение има прекалено много сняг. mimi750830 за метлите съм го чувал,но сега точно в това време няма как да си набавя:) И конопа добра стръв ли е за ранна пролет към средата на март или само да захраня с него?
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

mimi750830 написа:
Накрая в кофата с бързовара или в по голяма тенжера на газовия котлон 10мин. за стерелизация.
Конопа е ясен, ама я разкажи за кофата и бързовара :shock:
Пластмасова кофа?
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

chirusa_bg написа:
mimi750830 написа:
Накрая в кофата с бързовара или в по голяма тенжера на газовия котлон 10мин. за стерелизация.
Конопа е ясен, ама я разкажи за кофата и бързовара :shock:
Пластмасова кофа?
Да ,пласмасова кофа ,леген-по голям-поставя се една чинийка от чаения сервиз на жената :wink: ,на дъното-ако е с открит реотан,бурканите вътре и готово,в банята или на терасата.Става и на котлона,ако са малки бурканчета,от пюре-мяташ ги в тенжерата :drinkers:
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

ribar4etoo212 написа:chirusa_bg Колега аз съм от Долни чифлик на 40 км от Варна , но тук сме направо в бетствено положение има прекалено много сняг. mimi750830 за метлите съм го чувал,но сега точно в това време няма как да си набавя:) И конопа добра стръв ли е за ранна пролет към средата на март или само да захраня с него?
По принцип го ползвам за добавка към захранката,мисля и за стръв ще става,не съм пробвал. :roll:
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Аз като го сваря ,го слагам в торбички и го мятам във фризера.От 1 година имам змразен и му няма нищо. :wink:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Преди риболов си варя всичко.Накисвам царевицата и конопа отделно, 24ч. преди да ги сваря, после слагам царевицата, варя и 30мин. преди да я сваля слагам конопа.Така царевицата поема аромата на коноп.Според зависимост от риболова добавям, мед, топинг, захар,или ароматизатор.Ако нещо ти помогне добре, ако не, здраве да е :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Аз го правя на пара,и съм много доволен от резултата.Наливам в тенджерата малко вода,около два пръста,и отгоре поставям хоризонтален гевгир,така че водата да е под него.Слагам наличното количество коноп,и захлупвам с капак,и го слагам на огъня.Наблюдавам го от време на време,и като се разпука леко е готов.
И падащата звезда е била изгряваща .
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”