Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка за Мрена и Клен
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Захранка за Мрена и Клен
Колеги, можете ли да ми препоръчате някаква захранка или рецепта за дядо Клен и баба Мрена. Става въпрос за р. Струма около Кюстендил ...
- Local
- учете се от него
1 kg Sensas 3000 Barbeaux + 1kg Van Den Eynde Secret + 1 kg MVDE Droge Leem (глина) + 250 gr бял червей
На мен ми е носила добри успехи по Марица , а и е перфектна комбинация за фидер.
Tubertini имат един течен ароматизатор специално за мряна и клен , който ми е вършил добра работа но събира по дребните екземпляри.
Разбира се има и по ефтини варианти . 2 кг Филстар Река , 1 кг пръст + 250 гр бял червей .
Това е от мен . Ако има колеги да добавят нещо или да ме поправят , нека го направят или да споделят някоя тяхна рецепта.
На мен ми е носила добри успехи по Марица , а и е перфектна комбинация за фидер.
Tubertini имат един течен ароматизатор специално за мряна и клен , който ми е вършил добра работа но събира по дребните екземпляри.
Разбира се има и по ефтини варианти . 2 кг Филстар Река , 1 кг пръст + 250 гр бял червей .
Това е от мен . Ако има колеги да добавят нещо или да ме поправят , нека го направят или да споделят някоя тяхна рецепта.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- Local
- учете се от него
Фидер е подобно на пружината , само че под формата на тръгълник , цилиндърче или капка (това са видовете най-общо казано)
Има телени , има и пластмасови ( те са малки и с дупчици за бели червеи) .
В него с слага хранилката и се хвърля на дъно , удобен е доста за реките . Монира се ( аз предпочитам подвижен ) подвижно на основното влакно с къс твърд закривен шлаух , вирбел , стопер , и повод около 25 см с кука номер 12 .
По тоя начин съм лъгал мряните по Марица , та даже и по Чая , а по марица дори и лин се е обаждал.
Има телени , има и пластмасови ( те са малки и с дупчици за бели червеи) .
В него с слага хранилката и се хвърля на дъно , удобен е доста за реките . Монира се ( аз предпочитам подвижен ) подвижно на основното влакно с къс твърд закривен шлаух , вирбел , стопер , и повод около 25 см с кука номер 12 .
По тоя начин съм лъгал мряните по Марица , та даже и по Чая , а по марица дори и лин се е обаждал.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка: