Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

МАКАРИ С 1,2,3,4,5...ЛАГЕРА,КАКВА Е РАЗЛИКАТА?
Модератор: sapuna
- зам.зам.директора
- новобранец
МАКАРИ С 1,2,3,4,5...ЛАГЕРА,КАКВА Е РАЗЛИКАТА?
Здравейте,наскоро си купих нова макара,която е с един лагер,а лелката в магазина ми говореше за модели с повече лагери.Та ако има някой който да ме светне по въпроса каква е разликата ще съм му благодарен за съвета
- зам.зам.директора
- новобранец
-
- ще става разбирач
Няма значение колко лагера има в една макара ако цената и е 20 -30 лева. Важното е от какъв материал е направена самата макара и всички части в нея + лагерите.
Ако в реномиран магазин избираш м/у макара с 10 лагера за 50 лева и някоя с 3 лагера за 100..........избери втория вариант. Няма да съжаляваш
Ако в реномиран магазин избираш м/у макара с 10 лагера за 50 лева и някоя с 3 лагера за 100..........избери втория вариант. Няма да съжаляваш

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- Local
- учете се от него
Виж колега лагер се слага на макарата на слабо място или където е предвидено че ще има голямо натоварване , разбирасе повечето лагери оскъпяват макарата , но не чак много.
Примерно един Jaxon 8 лагера е 60 лв
а едно Shimano 4 лагера е 130 лв
но разликата в самия механизъм , здравината на материала , направата им и марките е коренно различна .
Лагерите не са най-важното при избора на една макара.
Трябва да няма луфтове , желателно е да има мултистоп , заключване на скобата , и оборотното число е от голямо значение , а бе въобще си е голяма хамалогия .
Като изпочупиш 3=4 макари ще разбереш
Примерно един Jaxon 8 лагера е 60 лв
а едно Shimano 4 лагера е 130 лв
но разликата в самия механизъм , здравината на материала , направата им и марките е коренно различна .
Лагерите не са най-важното при избора на една макара.
Трябва да няма луфтове , желателно е да има мултистоп , заключване на скобата , и оборотното число е от голямо значение , а бе въобще си е голяма хамалогия .
Като изпочупиш 3=4 макари ще разбереш

Клавиатура риба не лови!!!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според мен на колегата му трябва макара с повечко лагери и по голямо предварително,все пак пише за лек риболов.Ако ловиш на тежко там не ти трябват много лагери,но макарата трябва да е стабилна и здрава,за да не се получи като преди един месец .Един колега ,който ловеше до мене се убиваше да си хвали 20 годишната макаричка,колко здрава била,а тия новите били само за и изложба.До тука добре,но по едно време ОПААА-толостолопче към 10 килца и се чу само ''колега май шпулата ми превъртя''.А на мен ми идваше да му превъртя едни словесни излияния,ама го съжалих.Така че като взимате макари по добре си купете една в годината но поне да знаете ,че ще е сигурна и здрава.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На мен за нормален риболов ми вършат работа всякакви макари,
на блеснарката ми е едно зебко от преди 7-8 години с 1 лагер.
Но за сериозен риболов не правя никакви компромиси, там не са толкова важни лагерите, а това дили червяка в макарата е метален и зъбчатките вътре, също и водещата ролка да е керамична(иначе се врязва кордата).
на блеснарката ми е едно зебко от преди 7-8 години с 1 лагер.
Но за сериозен риболов не правя никакви компромиси, там не са толкова важни лагерите, а това дили червяка в макарата е метален и зъбчатките вътре, също и водещата ролка да е керамична(иначе се врязва кордата).
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега аз си връткам с една макаричка (добро менте на МИЛО) но не е с керамична ролка и за 5години не се е врязала кордада нищо че е плетена и без покритие (което я прави яко абразивна т.е. износва всички части в които се трие) пък и водачите на колеца не са разбрали само предния се е поизтъркал но на пластмасовата втулка (между металната част и керамичното кръгче на водача) такаче май е по важно да има лагерче на ролкатаIvak написа:Но за сериозен риболов не правя никакви компромиси, там не са толкова важни лагерите, а това дили червяка в макарата е метален и зъбчатките вътре, също и водещата ролка да е керамична(иначе се врязва кордата).
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126