Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Моля за информация за морски риболов
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Моля за информация за морски риболов
Преди 2год. на един пуст плаж на южното черноморие видях колеги да ловят риба по следния начин: замятаха въдиците на дъно на 20-30 метра навътре в морето, не видях каква стръв използваха, но на въдицата имаше някакви оранжеви топчета. Изваждаха някакви сребристи рибки с дължина 20-30 см. Разбрах, че този риболов бил успешен рано сутрин. Колегите-рибари не пожелаха да ми дадат информация каква риба ловат, на каква стръв, какви са тези цветни топчета и т.н. - може би им беше писнало от досадници.
Може би някой колега ще разбере по оскъдните ми данни за какъв риболов става дума и ще ми обясни. След десетина дена отивам на море и много бих искал да опитам този начин.
Може би някой колега ще разбере по оскъдните ми данни за какъв риболов става дума и ще ми обясни. След десетина дена отивам на море и много бих искал да опитам този начин.
- HEMINGUEI
- ще става разбирач
Видял си традиционен улов на кефалови/ иларии, платерини, кефали/. Най - често срещаните пелагични риби по българското Черноморие! Оранжевите топчета/ цилиндърчета/ имат за цел да повдигат куката на известно разстояние от пясъка за да не досаждат често попчета и т.н. Стръвта е морски червей/ познат по Южното Черноморие и като блатен/. Сутрин резултатите наистина са най - добри! Ако искаш повече инфо , в старите теми има достатъчно писано в този форум.........Наслука ако се престрашиш да опиташ!
Който може хваща!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да ама не винаги ... онез бройки 3цифрени за които ме беше питал не бяха от сутринта - като черен малак станах отдясно и 3 кожи ми паднаха от слънцето ... в муцуната изгорях със свели кръгове на очила ... надолу - да на казвам... на чорапки с маратонкиHEMINGUEI написа:.............. Сутрин резултатите наистина са най - добри! .............

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
изобщо няма да го правя ... бъди сигурен!
....нещо ме яде съмнението, че в чертите на града няма да стане хубав риболов, защото пак през уикенда ще са свободни хората. Дано не съм прав обаче защото кръчмата ще е на 300 метра само
и паркирането на колите е много удобно - на всеки колата му може да е до пръчките, кеф ти столове и маси сгъваеми!!!
Иначе през седмицата няма проблем... има 2 хубави места и то за много хора.
Та трябва да се мисли и за вариант до Варна най-много на 30+ или 30- километра -- например на Кранево има буни и ще се съберем всички - и то за различни риби - дъно, сбиро... блесни, воблери...кой както иска.
Освен това май няма да е сутрин рано - за да се докажеш като ловеца на лефери
и чернокопи - а и зарганата тогава е следобедна- почти надвечерна 16.00-19.00ч.
Имам в предвид от 15ти Септ. до 20ти Октомври периода.
Ако Жорето не снима все пак ...не съм уточнявал нищо с него още, други ще зарибя да дойдат, не мен не ми се снима - а сигурно ще съм в отпуска тогава
Това е в общи линии вс. около Опъна !!!
Ако искат състезание от редовен календар с вписване - билети, регламент , бр. пръчки и т.н. и на променливо време ...я вятър...я вълна на място ще си го решава всеки. Като се поиска билет ши'им го дам...и ти нали си купи...ко'му мислиш толкоз.
САМО РИБА да ИМА !!!!!!!!!
....нещо ме яде съмнението, че в чертите на града няма да стане хубав риболов, защото пак през уикенда ще са свободни хората. Дано не съм прав обаче защото кръчмата ще е на 300 метра само

Иначе през седмицата няма проблем... има 2 хубави места и то за много хора.
Та трябва да се мисли и за вариант до Варна най-много на 30+ или 30- километра -- например на Кранево има буни и ще се съберем всички - и то за различни риби - дъно, сбиро... блесни, воблери...кой както иска.
Освен това май няма да е сутрин рано - за да се докажеш като ловеца на лефери

Имам в предвид от 15ти Септ. до 20ти Октомври периода.
Ако Жорето не снима все пак ...не съм уточнявал нищо с него още, други ще зарибя да дойдат, не мен не ми се снима - а сигурно ще съм в отпуска тогава

Това е в общи линии вс. около Опъна !!!
Ако искат състезание от редовен календар с вписване - билети, регламент , бр. пръчки и т.н. и на променливо време ...я вятър...я вълна на място ще си го решава всеки. Като се поиска билет ши'им го дам...и ти нали си купи...ко'му мислиш толкоз.
САМО РИБА да ИМА !!!!!!!!!
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
А бе кво стана с Жоревия ФИЛМ...питат ме хората...викам им, че нещо като сапунен сериал стана... хем го има...хем не сме го видяли...
Ако пак ни ползва за ДЕКОРАТИВНИ ХРАСТИ...ще му развалим рахата...ако снима...на всекиго първо КЕШ на ръка...като на статисти...и после ще се правим на маймуни пред камерата МУ....хахаха...
Ако пак ни ползва за ДЕКОРАТИВНИ ХРАСТИ...ще му развалим рахата...ако снима...на всекиго първо КЕШ на ръка...като на статисти...и после ще се правим на маймуни пред камерата МУ....хахаха...

- HEMINGUEI
- ще става разбирач
АААА аз продължавам да твърдя , че сутрин НА ДЪНО си дава най - добре! А за това което пишеш знам че си ги скубал НА СБИРО, Митко. Разбира се има изключения / когато времето е кофти , или други обективни причини/ но това само потвърждава правилото!durumov написа:Да ама не винаги ... онез бройки 3цифрени за които ме беше питал не бяха от сутринта - като черен малак станах отдясно и 3 кожи ми паднаха от слънцето ... в муцуната изгорях със свели кръгове на очила ... надолу - да на казвам... на чорапки с маратонкиHEMINGUEI написа:.............. Сутрин резултатите наистина са най - добри! .............![]()
![]()
и псевдокомбайнерски на фланелка с рязан ръкав - умираха си от ташак колегите
Който може хваща!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре, бе...добре ... и миналата година като ставах рано "да нахраня петела и кокошките"HEMINGUEI написа:
АААА аз продължавам да твърдя , че сутрин ..................!

После нашия отива да прославя капитализма с честния си труд...а те хайлазите ми звънят следобед как са я убили от 12.00 до 14.00 или от 16.00до 19.00ч. и аз си ръфам топките от яд.
...2-3 случая имах рано да стана и да вземем риба със сина ми ... ама то ставането беше заради мястото, а не заради рибата ...

Знайш'ли колко кафета и цигари съм изтръшкал Сабахлем ... имам да си връщам .... ама ако ми дръннете на GSMа поне 1 път (което не сте правили с адаша

Стига си плакал Дуруме...рано пиле ...рано пее и...рано го колят... да седна на обяд...да му хапна и пийна...па след обяда да ходя...за някакви си писалчета...
Виж за ЛЕФЧО е друго...рано - рано по изгрев....и в късния следобят дава поганеца...та ако си заслужата да походи тогава човек и след обед за риба...ама за ЗАРГАНИ...никога...
и за оная "лайнярка"...никогиш... 

Виж за ЛЕФЧО е друго...рано - рано по изгрев....и в късния следобят дава поганеца...та ако си заслужата да походи тогава човек и след обед за риба...ама за ЗАРГАНИ...никога...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Виж ко....кога "РАНО" или "КЪСНО" туй всеки сам го избира.... и кот му доди на куката... да си обменяме акъл файда няма ...кат съм решил да не е сутрин, значи че ще се наспя
рибата и без туй е слаба през Юли .... другия месец след 15ти гледай ко'става.