Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Риболов с Кралусо-боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Риболов с Кралусо-боло
Въпросът ми е към колегите с опит в този начин на риболов. Предимствата на споменатата
плувка пред стандартната такава в риболова в бавнотечащи води. Грамажи монтаж и
тънкости при този начин на риболов. Предварително благодаря на всички отзовалисе.
плувка пред стандартната такава в риболова в бавнотечащи води. Грамажи монтаж и
тънкости при този начин на риболов. Предварително благодаря на всички отзовалисе.
Re: Риболов с Кралусо-боло
Искам само да добавя .Става въпрос за риболов с болонеза 6м. на дълбочина 2-3 м.
-
- кандидат преподавател
Важното в случая е че тези плувки /близалки / , имат посока. Трябва да се внимава , да не се сгреши. Инак нищо особено няма , освен това че се преутежняват и к тях се лови почти на задържане , като много бавно изтичаш със самото боло !
Върл Shimano фен!
Добра тема колега! Ще я следя с интерес,че съм новобранка с болонезето все още
Тази плувка боло доколкото знам се ползва при право течение.Задържането е частично.Не може да се постигне цялостно задържане. Нека тези,които са ловили с плувката да споделят малко пинизите

Тази плувка боло доколкото знам се ползва при право течение.Задържането е частично.Не може да се постигне цялостно задържане. Нека тези,които са ловили с плувката да споделят малко пинизите

Above us only sky
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Най общо казано тази плувка ти позволява пълно задържане, без течението да ти избутва плувката към брега /под върха на болонезето/. Летят изненадващо добре, впредвид формата им.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Всъщност може да се ползва за пълно задържане. Именно затова я ползвам и аз.lfc_boy написа:Добра тема колега! Ще я следя с интерес,че съм новобранка с болонезето все още![]()
Като недостатък ще изтъкна, кофти подсечките. Ако не подсичаме нагоре плувката прави едно грозно гмуркане под водата.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аз пък искам да питам как хващате дълбочината и колко се преотежняват пустите му близалки не мога да ги оправя още еи. Благодаря предварително.
-
- кандидат преподавател
Дълбочината си я мериш със сонда. Преутежнява се така , че антената почти да е под водата. Като задържаш , я държиш да се показва до корпуса на плувката , и съответно така изтичаш. Наистина , не е много лесно , но с повече тренировки се свиква.
Върл Shimano фен!
Оооох като цопна 20 пъти с тази сонда сешташ ли се какви погледи на колеги ще има от това ме е страх. Намислил съм така 25 см повод вирбел основно утежнение над вирбела така че да стърчи само антената и меря дълбочината на истичане като с буре да не качи никаде. След това вдигам основното на 30 см и преотежнявам с 1 , 2 дропера над вирбела така че от антенката да се вижда 1 см и това е. Ако е грешно ще цапам със сондата пък каквото ще да става.
-
- фен клуб-скобар
С боло и близалка си е трудна работа.
Ако не си мно...го голям инат,не се захващай.
Ако не си мно...го голям инат,не се захващай.
Ще я мятам докато не и падне боята

- Hardi
- вече хвърля и на тежко
А утежнението как се прави?
Скивайте това клипче
http://www.youtube.com/watch?v=v0epiuooOWQ

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Унгареца обяснява кога използава сърф и кога боло.За силно задържане сърфа,а за слабо и средно болото.Течението ,на което лови е право.Ако забелязвате лови с 5 метрова болонеза или боломач,а дълбочината е по голяма от въдицата.Посредством замятане от долу и от висок бряг е удачно.
Най ме накефи,когато си фиксира сърфа на желаната от него позиция и си нахвърля топките захранка.
Чиста работа.
Най ме накефи,когато си фиксира сърфа на желаната от него позиция и си нахвърля топките захранка.

Above us only sky