Към опитните рибари едно въпросче??

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Пон Май 22, 2006 8:15 pm
Местоположение: Варна

Към опитните рибари едно въпросче??

Мнение от Husmen1983 »

мойе ли някои да ми помогне и да ми кайе как се прави наи добрия каЧамак?колко вода с колко cаревиЧно брашно?смесва ли се с някакви други неща например като мляно куспе?долу горе колко мин се вари?някакви ароматизатори слагат ли се?благодаря от сега на всиЧки които ще ми отговорят.
за сега нямам такъв.
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 119
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 8:26 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от ElGato »

Защо ще се мъчиш да вариш качамак , като вече има толкова много захранки с различни аромати , че ве че се обезмисля варенето на качамак , също към захранките можеш да добавиш още аромати :D
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 585
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:52 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от man1966 »

Влез в СТРЪВ-там има писания по твоя въпрос. 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 450
Регистриран на: Пон Май 22, 2006 1:06 pm
Местоположение: Козлодуй-Пловдив

Мнение от краси12345678 »

Здравей колега,ще ти дам две изпитани рецепти за качамак . 1 рецепта за кубчета .Взимаш 3части вода поставяш ги в тенджера и включваш котлона на4 ислед като заври водата добавяш 2части финно царевично брашно(има разфасовки по0.5кг.в жьлта опаковка).Оставяш качамака така да ври докато започне да прьска кашица по капака на тенджерата(около 30 минути)като от време на време разклащаш сьдинката. След това поставяш ароматизатора(ванилия,евгенол или анетол който се купува от аптеката и се използва за приготвяне на мастика).Взимаш точилката и разбьркваш сместа. Поставяш качамака на масата и го омесваш бьрзо но внимавай че много пари. Сместа трябва да се омеси бьрзо да се оформи като правоьгьлник с дебелина около 3см. завива се стегнато в тензух след което се натиска много яко (аз стьпвам вьрху него а сьм 115кг.) . След като поизстине намокрям тензуха и го отлепям като изстине качамака получава една коричка която го дьржи на куката. Аз ловя основно на топлия канал на АЕЦ Козлодуй и качамака стой повече от 2часа вьв водата. Рецепта 2 за пружина .Взимаш 3части вода и след като заври добавяш 3части царевично брашно. Оставяш сместа да заври без да бьркаш 4минути добавяш ароматизатор и разбьркваш . Готовия качамак завиваш в кьрпа да изстине. Относно коментара на колегата за качамака и готовите захранки ще кажа че когато рибата е научена да взима качамак и то без да е ароматизиран отказва всякаква друга захранка(имах точно такьв случай на Дунава до Горни Цибьр).Така че колега има случай когато готовата захранка не може да замести качамака. :smt117 :lol:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Пон Май 22, 2006 8:15 pm
Местоположение: Варна

добре

Мнение от Husmen1983 »

ето пиша на кирилица.благодаря на всички които са ми писали и са ми дали савет.
Последно промяна от Husmen1983 на Вто Юли 18, 2006 1:17 pm, променено общо 1 път.
за сега нямам такъв.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Пон Май 22, 2006 8:15 pm
Местоположение: Варна

gotovata zahranka

Мнение от Husmen1983 »

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!! МОДЕРИРАНО
за сега нямам такъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”