Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Към опитните рибари едно въпросче??
Модератор: bobopeli
- Husmen1983
- научил се да хвърля
Към опитните рибари едно въпросче??
мойе ли някои да ми помогне и да ми кайе как се прави наи добрия каЧамак?колко вода с колко cаревиЧно брашно?смесва ли се с някакви други неща например като мляно куспе?долу горе колко мин се вари?някакви ароматизатори слагат ли се?благодаря от сега на всиЧки които ще ми отговорят.
за сега нямам такъв.
- краси12345678
- ще става разбирач
Здравей колега,ще ти дам две изпитани рецепти за качамак . 1 рецепта за кубчета .Взимаш 3части вода поставяш ги в тенджера и включваш котлона на4 ислед като заври водата добавяш 2части финно царевично брашно(има разфасовки по0.5кг.в жьлта опаковка).Оставяш качамака така да ври докато започне да прьска кашица по капака на тенджерата(около 30 минути)като от време на време разклащаш сьдинката. След това поставяш ароматизатора(ванилия,евгенол или анетол който се купува от аптеката и се използва за приготвяне на мастика).Взимаш точилката и разбьркваш сместа. Поставяш качамака на масата и го омесваш бьрзо но внимавай че много пари. Сместа трябва да се омеси бьрзо да се оформи като правоьгьлник с дебелина около 3см. завива се стегнато в тензух след което се натиска много яко (аз стьпвам вьрху него а сьм 115кг.) . След като поизстине намокрям тензуха и го отлепям като изстине качамака получава една коричка която го дьржи на куката. Аз ловя основно на топлия канал на АЕЦ Козлодуй и качамака стой повече от 2часа вьв водата. Рецепта 2 за пружина .Взимаш 3части вода и след като заври добавяш 3части царевично брашно. Оставяш сместа да заври без да бьркаш 4минути добавяш ароматизатор и разбьркваш . Готовия качамак завиваш в кьрпа да изстине. Относно коментара на колегата за качамака и готовите захранки ще кажа че когато рибата е научена да взима качамак и то без да е ароматизиран отказва всякаква друга захранка(имах точно такьв случай на Дунава до Горни Цибьр).Така че колега има случай когато готовата захранка не може да замести качамака.

- Husmen1983
- научил се да хвърля
добре
ето пиша на кирилица.благодаря на всички които са ми писали и са ми дали савет.
Последно промяна от Husmen1983 на Вто Юли 18, 2006 1:17 pm, променено общо 1 път.
за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля