Боли ме ръката!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Боли ме ръката!

Мнение от stoianoff »

Привет колеги,

На 3 ноември бях за риба на р.Осъм до Бацова махала. Голямо замятане падна. Лових с болонеза 6 м. и тъй като имаше течение се налагаше да задържам постоянно.
Рибата почти не кълвеше - дребни кленчета на бял червей и сладка царевица. а големите морунажи, за които бях отишъл - така и не се появиха.
По едно време така ме заболя лакътя на дясната ръка, че ако бях нормален човек трябваше да оставя въдицата и да си тръгна.
Да, ама не! Хвърлях още поне 2 часа с много силни болки, като си казвах, че ще се оправи.
Минаха вече 2 месеца - проблема се задълбочи. Ходих по разни масажисти, "народни лечители", физиотерапия и т.н. Не и не! Боли и не спира. От нищо няма ефект.
Тъй като работата ми е такава и по цял ден съм пред компютъра, започнах да работя с мишката с лявата ръка. В много случаи не мога да държа леки предмети. Сякаш ръката ми ще се счупи на две.
Прозчетох хиляди неща из интернет за този случай, дори във физиотерапията лекарката ми каза същото - епикондолитис - такава е диагнозата. Известно още като "тенис лакът".
Необходимо било време и то доста, за да мине. Препоръчват - почивка. Говорих с познати, препатили от такива неща - трае и по година дори.
Опитах да ходя за риба, държейки въдицата с лявата ръка. Ако е директен телескоп - горе-долу става.Но с макарата - все едно че съм си хванал оная работя. Рефлекси - слаби, точност на хвърляне - малка, сила на засичането - май нямам. Ясно ви е за какво става дума.

И така, принудих се и тук да напиша тези неща. Знам, че много хора са препатили от подобни рибарски болести. Ще съм брагодарен, ако някой даде ценен съвет. И дано на никой не се случва! Отвратително е, повярвайте!
Едри!
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Боли ме ръката!

Мнение от mitiogt »

Колега , съветвам те да търсиш помощ само в болниците , със здравето шега небива и не си прави експерименти ! Лекари, които са учили по 10г и имат още толкова практика, ако немогът да ти помогнат - няма кой от форумите да го направи , а най-много да те обърка и да ти навреди още повече !
Желая Ти бързо възстановяване !!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batjoro76 »

mitiogt написа:Колега , съветвам те да търсиш помощ само в болниците , със здравето шега небива и не си прави експерименти ! Лекари, които са учили по 10г и имат още толкова практика, ако немогът да ти помогнат - няма кой от форумите да го направи , а най-много да те обърка и да ти навреди още повече !
Желая Ти бързо възстановяване !!!

:smt023
Колегата ти е казал много правилно - ортопед му е майката.
Но можеш да ползваш и някакъв обезболяващ гел,поне няма да ти навреди.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Миналата година в един хубав ден...мия си ръцете и взимам кърпата да се изтрия.Кво напраих,дръпнах по-силно ли или пък си въобразявам че е от това,ама така ме заболя сухожилието на десния палец. Повече от три месеца го влачих.Много гадна болка.Викам си: Басси ...осакатях.Личния ми каза че е възпаление на сухожилието и много бавно минава.И се оказа прав.Отшумя.Ти задължително си иди на преглед,но да знаеш,ако е сухожилие се зареди с търпение.

п.п.Силно ли засичаш?
Виждал съм колеги как със засек чупят вратняка на рибата още под водата.
Изображение
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Здравей колега. Повече от година го имам и аз тоя проблем с "тенис лакета" или по медицински Латерален епикондилит. Ходил съм по всякакви лекари - лични, невролози, ортопеди, професор ортопед специализиран по лечение на горни крайници и т.н. Два курса кортикостероидни инджекции в лакетната става до сега съм минал през 6 месеца. Облекчва болката за няколко месеца и после пак се появява. И моята работа е свързана със стоене пред компютъра по цял ден. И аз пробвах с лявата ръка да работя с мишката, но след време и тя започна да ме боли. Да не те отчайвам ама все още не съм намерил решение на проблема. :( А как ми пречи на риболова просто не ми се говори, но за сега стискам зъби и продължавам да ходя за риба. Крайния вариант май е операция :cry:

Погледни тази тема на колегата manuk :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=38555
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Пиши на колегата MANUK на лс. мисля че някаде в неговите теми имаше и тел...Скорошно оздравяване.
Изображение
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

От личен опит:
1/Ортопед
2/ Физиотерапевт
3/ Три вида физиотерапии в продължение на 1 месец.
4/ 40 дена обездвижване на ръката- привързана към тялото и много мазила
5/ Болката отшумя около 30 дена след края на обезвижването

ВАЖНО: През целия период на лечението абсолютно никакво натоварване на ръката.- в най- лошия случай може да я ползваш "да го извадиш , да се изпикаеш и да го прибереш"....

Желая скорошно излекуване !!!
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Колега стискай зъби до лятото, и ела на почивка във Бургас. Има една кал дето прави чудеса. Съвсем сериозно говоря.
Изображениеима ли комат кучета много
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

YordanDanev написа:Колега стискай зъби до лятото, и ела на почивка във Бургас. Има една кал дето прави чудеса. Съвсем сериозно говоря.
Знам я тази кал, и в Бургас я има на солниците, и в Поморие. Вече 2 г.ходя в Поморие. Предвидил съм за юни пак да отида. Там ми е надеждата, но има половин година до тогава. Все пак ми се иска да взема някакви мерки още сега.
Едри!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

stich написа:....Личния ми каза че е възпаление на сухожилието и много бавно минава...
И аз преди няколко години имах този проблем, лекувах го с физиотерапия, минерални бани, може би и лечебната кал, както казва Йордан Данев, но трябва да намалиш натоварването. През цялата година спрях да ловя с пряк телескоп, от него се явява голямо усилие за дясната ръка, колкото и да е лек пръта.
Но отшумя, а не можех да преместя скоростния лост, него с лявата ръка няма как да го хванеш :D !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

При мен от около година се получи нещо подобно в китката на лявата ръка,от горната страна,където е сухожилието към палеца.От малък предпочитам да действам с лява ръка,но специално при риболова няма значение с коя ръка държа пръчката-разработил съм и дясната ръка да е с достатъчен тонус и сръчност.За това не ми пука особено.А това с лакътя,драги колега,за съжаление е проблем,с който съвременната медицина в България още не може да се справи-в смисъл на пълно излекуване.Несъмнено ще помогнат,но ще препоръчат в крайна сметка изобщо да не ползваш ръката си.Знам им акъла и възможностите,много мои близки са им сърбали попарата,особено тази на ортопедите.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

стояновгледам че си от ловеч,вдигни се и иди във велико търново-във болницата,има един ренгенолог др. Коновски ,просто ме е яд че му изгубих тела,та като го намериш тоя човек проблема ще ти бъде решен,поне така мисля,ако имаш някои познат от търново го изпрати да му вземе телефонния номер,кажи че те е пратил слав от койнаре,и после ще почерпиш
:) -поздрави
имах подобен проблем и го разреши този човек като със вълшебна пръчка,само че при мен беше във китката на ръката,болеста на пианиста,както и да е -колкото по рано толкова по добре,него го викаха в националния отбор на българия,да и намества кокалите и сухожилията,прегледа при него беше около 50 лв.
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

колега разрових се в нета и чичо гугъл ми да де ето тезо координати

http://www.mobaltarnovo.com/KDB.html

др.Иван Коновски ще търсиш

този тел може би ще ти е от помощ Тел.за контакти: 062 / 678900393 и 678900230