Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Малко от миналата година
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Малко от миналата година
Лично за мен 2010 въобще не беше успешна от към спининга. Поствам това излетче чак сега от чист мързел
и да си припомним не чак толкова студеното време. Действието се разви през края на ноември. Реших да отида на близкото язовирче което цяла година нищо не даваше (водорасли, цъвтеж на планктон...). Пристигам с двама приятели и се насочвам към най-дълбоката част на язовира къдео лятото кълве. Редя 1 час рзлични воблери, блесни, мухи и даже удар няма, колегите я мъчат на плувка - без успех. С интерес забелязвам раздвиждане в една плитчина на около 30м:

Помислих си дребосък, и от отчаяние хвърлих един камък и тогава останах удивен. На дълбочина 10см на 1м от брега водата завря и с бурни плясъци за секунди няколко добри парчета изчезнаха
. По протежение на няколкостотин метра се простират такива плитчини и не липсваше движение в тях. Чувах приятелите как ми се смеят докато лазех до следващото такова място. На 5м от брега в приклекнала позиция заметнах най-плиткогазещето си воблерче. То цопна на 2м от брега в около педя вода. Направих няколко оборота и забелязах как се вдига вълничка към примамката. Последва мощен плясък и кефала се хвърли няколко пъти във въздуха, просто беше толкова плитко че нямаше каде да ходи. Преместих се на 15 метра патешката и заметнах отново, атаката последва почти веднага, не мога да опиша кефа от това да виждаш атаката, борбата, беше толкова плитко че кефалите скачаха във въздуха и правеха типичната за щука "свещ".
Стига съм се обеснявал ето малко снимки:

Можеби плитката вода се награвя повече от дълбочините в ненормално топлото време за ноември и затова кефала беше групиран в пличтини като тази:

Атакуваха активно чак и малко след залез слинце.

Помислих си дребосък, и от отчаяние хвърлих един камък и тогава останах удивен. На дълбочина 10см на 1м от брега водата завря и с бурни плясъци за секунди няколко добри парчета изчезнаха

Стига съм се обеснявал ето малко снимки:
Можеби плитката вода се награвя повече от дълбочините в ненормално топлото време за ноември и затова кефала беше групиран в пличтини като тази:
Атакуваха активно чак и малко след залез слинце.
кьоркефали
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Малко от миналата година
Определено се разтреперих като прочетох репортажа ти
Годината не бе чак толкова лоша , просто кефала изминалата година измени изцяло навиците си. Трудни бяха рибите, но пък победата така е по-сладка
Пустите му наводнения .. Тази година трябва да е по-силна 

Годината не бе чак толкова лоша , просто кефала изминалата година измени изцяло навиците си. Трудни бяха рибите, но пък победата така е по-сладка

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
sandista написа:Определено се разтреперих като прочетох репортажа ти![]()
Годината не бе чак толкова лоша , просто кефала изминалата година измени изцяло навиците си. Трудни бяха рибите, но пък победата така е по-сладкаПустите му наводнения .. Тази година трябва да е по-силна
И аъ се надявам да е така

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Taka е и винаги ще бъде так 

Преглеждайки архивите си попарнах на още едно излетче. Рибите са мнлко, но нека се порадваме на зеленината в тези месеци.

Бойците, жалко някой вече не са в кутията ми:

Чуканки мутанти

Бойците, жалко някой вече не са в кутията ми:
Чуканки мутанти

кьоркефали
- pacho109
- сериозен играч

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Амм.. Воблера от 1-ия излед самоделка ли е ?

мъчих се да копирам Л-миноу, някой път като не ме мързи ще ги снимам и качаFreaky.. написа:Амм.. Воблера от 1-ия излед самоделка ли е ?![]()
кьоркефали