Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Слънце, лед и рибки
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Слънце, лед и рибки
Най-хубави за риболов на леда са слънчевите, не много топли, но тихи дни с висока активност на рибите.А когато това става и в чертите на София, започваш да си мислиш, че сънуваш. Обаче житейският опит сочи, че пълно щастие няма и няма и да има. Езерото е в кв.Враждебна, малко е шумно заради летището, което е на южния му бряг, но дава доста риба , което според мен се дължи на постоянния приток на свежа вода от р.Искър. Там е и основният проблем – влизал съм сутрин, реката вдига нивото и когато реша да си ходя, няма от къде, леда е отлепен от брега. И започват едни обиколки, скачал съм, понякога и малко във водата
.
Тази събота случаят беше в обратния вариант, отидох пълен с оптимизъм за един спокоен и успешен риболов, а нивото високо, мостчето за което Бат Стан написа беше разрушено и хич, ама хич не ми се влизаше при перспективата да се чудя как ще излизам.Сетих се за едни дъски поставени върху леда от северния бряг, но и там ивица чиста вода, та домъкнахме с Краси един дънер – с него вече можеше и да се излиза, ако нивото продължи да се повишава.
Риболовът започна, рибките дърпат, като взе да се вдига и мъглата, се появиха силуетите на колеги, съсредоточени в удоволствието което предстоеше.

Слънцето проби мъглата и взе да топли без да напича. Този ден се бяхме разпръснали на голямо разстояние, никой не пречеше на околните. С Краси намерихме една дълбочина, пробихме си съседни дупки и целия ден мина в приказки, спомени и лъкърдии.

Това е един представител на по-възрастната „блеснарска” школа.

Обсъдиха с Краси последните вести за околните водоеми и колко много е давало по-миналите години
.

Риболовът беше с почти постоянна интензивност, както Краси забеляза дърпаше най-активно при кацането на Луфтханза
. Хванах петдесетина рибета, костур и бабушки.
А денят беше наистина прекрасен.

Като си тръгвахме, нивото беше спаднало и проблеми нямаше. Само да ми дадат телефоните на ВЕЦ-а в Панчарево и всички ще е наред.Наслука!

Тази събота случаят беше в обратния вариант, отидох пълен с оптимизъм за един спокоен и успешен риболов, а нивото високо, мостчето за което Бат Стан написа беше разрушено и хич, ама хич не ми се влизаше при перспективата да се чудя как ще излизам.Сетих се за едни дъски поставени върху леда от северния бряг, но и там ивица чиста вода, та домъкнахме с Краси един дънер – с него вече можеше и да се излиза, ако нивото продължи да се повишава.
Риболовът започна, рибките дърпат, като взе да се вдига и мъглата, се появиха силуетите на колеги, съсредоточени в удоволствието което предстоеше.

Слънцето проби мъглата и взе да топли без да напича. Този ден се бяхме разпръснали на голямо разстояние, никой не пречеше на околните. С Краси намерихме една дълбочина, пробихме си съседни дупки и целия ден мина в приказки, спомени и лъкърдии.

Това е един представител на по-възрастната „блеснарска” школа.

Обсъдиха с Краси последните вести за околните водоеми и колко много е давало по-миналите години

Риболовът беше с почти постоянна интензивност, както Краси забеляза дърпаше най-активно при кацането на Луфтханза

А денят беше наистина прекрасен.

Като си тръгвахме, нивото беше спаднало и проблеми нямаше. Само да ми дадат телефоните на ВЕЦ-а в Панчарево и всички ще е наред.Наслука!
Последно промяна от G.Petkov на Нед Яну 09, 2011 8:36 pm, променено общо 1 път.
- каридата
- учете се от него
Re: Слънце, лед и рибки

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- StoychevV
- разбира нещата
Браво.Много хубав излет,с много хубави риби 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Наистина много красиво
тук при нас това го няма.Веднъж на 20 години може да замразат водоемите 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- borislav58
- сериозен играч
Прекрасен риболов си направил, браво, само да се екипирам...

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- ще става разбирач
Много ми хареса репортажа,снимките са хубави а пък улова е екстра
.

Много красив излет и чудесен репортаж

Супер се е получил риболова колега.Много риПки,готино време,стари приятели...,а не е бил и много голям панаира.Браво 

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
това е истинския риболов,за който аз тази година не отделих никакво време,но има време,браво за излета

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добри рибки!Страхоотно
Ама нещо времето май ще ни развали кефа.Дълго затопляне се очертава.

Риболовът не е слука,а наука!
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво колега,хубаво сте си прекарали.Риболов и хубаво време.СУПЕР

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!