Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Oтиде си една добра година...
Oтиде си една добра година...
М'дааа и тази година си отиде. Отлетя като един миг от вечността.
За мен бе белязана от важни събития и добри риболови. С нови запознанства с добри колеги, вече приятели, с много риби и още повече незабравими мигове прекарани край брега на знайни и незнайни реки и рекички, язовири и гьолчета.
От тях ми останаха , да топлят за в бъдеще, прекрасни спомени, които нахлуват в мен и ме връщата пак там край водата, преживявайки отново всеки миг от борбата с големите риби или наздравиците с приятели, край буйните пламъци на светещия в мрака огън, на който примамливо цвърчат разни глезотииики, каращи небцето да изтръпне и устата да се пълни със слюнка, всеки път щом разгледам снимките.
Годината ми тръгна супер успешно още от откриването.
Още в началото на януари с Ивака и Тимо направигхме един прекрасен излет в Гърция.
Излет белязан с много риби и откриване на нови места за практикуване на любимото хоби. Излет когато успях да се срещна и с добрите си приятели от Македония Сокчето и Никола. За съжаление тази година нямахме повече шанс да се срещнем, но да се надяваме през тази година нещата да се променят.
Огромните реки в гръцко не можаха да ни уплашат:

а резултата от риболова бе повече от добър:

Дойде и дългоочакваното откриване на пъстървовия риболов.
С Жечев, Сънди и JP открихме на Златна Панега:

Обилния снеговалеж и студеното време не можаха да развалят купона с приятелите от "Стари видри":

Някой от тях, като Павката примерно, се бяха вдигнали чак от Русе:

Видях се с много стари приятели и създох много нови.
Е и рибка половихме малко

На 13 февруари се сблъсках с най-важното и радостно събитие в живота си. На стръвта, заложена преди 9 месеца се улови прекрасен трофей тежък почти 4 килограма:

Отсега показва предпоставки за добър риболовец. Много се кефи на препарираните трофеи в хола. Дай боже да ме надмине.
Закрих пролетния сеззон на любимия си язовир - "Студен кладенец".

Започнах с малките риби, като тренировка:

После леко увеличих размера:

За да преминем към сериозния риболов.С брат ми се метнахме в лодката и три дни обикаляхме язовира от тъмно до тъмно редувайки тролинг, кльонкане и риболов със силикони.
Очите ми се напълниха с красоти:

Риболова не бе много добър. Една случайна бяла се качи за малко в лодката:

След което отиде обратно там, откъдето бе дошла:

Следващия улов бе по-сериозен. Лодката почти спря при удара и голямата риба започна да изтегля аванс. Рекох си, че сме хванали големия сом накрая, но:

По време на забраната трябваше да се задоволя с платените.
С Ивака, Деди, Чируса и Пабло направихме един супер сървайвърски излет на Ярловци:
Язовира ни посрещна гладък като огледало. Всеки бързаше да се настани.
Аз:

Ивака и Пабло:

Деди, нарамил колците за домати:

Чируса не забрави да нахрани и кучето:

После нещата излязоха извън контрол:

Започна перфектната буря:

За вълните би могъл да ни завиди всеки сърфист:

Наложи се да бягаме далеч от водата:

Бурята изчезна изведнъж, така както бе и дошла. Време бе за преброяване на пораженията:

И търсене на изчезналите артикули:

След което уморени полегнахме да починем:

и да погледаме майсторите;

Па накрая ми дадоха да се снимам и с рибата:

Oткриването по традиция бе на Дунава. С корифея на шишчетата Емо Василев:

гостувахме на Киро Годзилата:

Киро, Марио, Бисо и Калоян се представиха като перфектни домакини и почти не остана време за риболов:

Все пак успях да половя малко и да се отчета с една мренка:

Началото на лятото е класическото време за язовирските прахосмукачки - платиките.
Проведох няколко излета на яз. Искър и на баластиерата край Челопечене, като резултата бе много добър.
Лових ги и в слънце:

и в дъжд:

Понякога даже не ми стигаше един живарник:

На всички риби им се случи това:

Обърнах внимание и на любимия си спининг. Преходите по планински рекички ме изпълниха с блаженство и задълго зареждаха емоционалните ми батерии.
Улових няколко много добри риби:

но и по-малките не им отстъпваха по красота и борбеност:

Разбира се всички тези красавици са си пак там и ме очакват:

Успях да направя и един прекрасен уйкенд на река Тунджа.
В Елхово улових прекрасни кефали:

и за пръв път в живота си - Лупавец:

В Ямбол такива кефали липсваха, но за сметка на това успях да събера на петното си прекрасни бабушки:

Уловът ми бе гарниран и с прекрасна речна щука, първата за сезона:

след тази щука бях обсебен от риболова им. За съжаление точно тогава апарата ми се развали и не успях да запечатам повечето риби:

Рибите, разбира се си плуват обратно:

Риболовът на щука, особенно на спининг за мен е почти религия, а не безцелно скубане. Понапънах се малко и успях да зарибя с някой и друга бройка разни тайни местенца:

в края на годината по традиция се отдавам на речен риболов. В студената вода големите риби се активизират и сега се ловят трофейни екземпляри кефал, скобар и морунаж.
Направих един много хубав излет на Искър до Червен бряг, заедно със Сакси и 5кила, където ни домакинстваше Риболовчо. За съжаление , пак заради апарата, нямам снимки оттам
.
С Ивака си спретнахме и една риболовна екскурзия. Уж тръгнахме за Роман да ловим скобари, но след караница с местните апапи решихме да продължим по нататък. А именно към Дунава. Минахме през Оряхово, Козлудуй, половихме покрай Лом и в крайна сметка се озовахме чак във Видин. Кирето ни посрещна и си спретнахме супер среща:

Отчетохме се и с някоя и друга риба. От всичко по малко:

Лових и на много други реки. Малки и големи, всички те се отчетога подобаващо и ме наградиха за усърдието в студените дни:

Открих и една нова за мен стръв, която повиши значително успехите ми. МЪНИСТОТО!

Годината бе благодатна за мен. Успях да направя около 80-90 излета. Доста малко в сравнение с предходната 2009 г., когато направих около 140-150 излета, но новите ми задължения на баща ограничават времето ми за риболов и особено дългите дестинации.
Все пак няма от какво да не съм доволен. Както казах и в началото извадих добри риби, пих си ракията с добри приятели и сега остава само да се моля новата 2011 г. да ми донесе същите емоции, а защо не и по-добри.
Наслука приятели!
За мен бе белязана от важни събития и добри риболови. С нови запознанства с добри колеги, вече приятели, с много риби и още повече незабравими мигове прекарани край брега на знайни и незнайни реки и рекички, язовири и гьолчета.
От тях ми останаха , да топлят за в бъдеще, прекрасни спомени, които нахлуват в мен и ме връщата пак там край водата, преживявайки отново всеки миг от борбата с големите риби или наздравиците с приятели, край буйните пламъци на светещия в мрака огън, на който примамливо цвърчат разни глезотииики, каращи небцето да изтръпне и устата да се пълни със слюнка, всеки път щом разгледам снимките.
Годината ми тръгна супер успешно още от откриването.
Още в началото на януари с Ивака и Тимо направигхме един прекрасен излет в Гърция.
Излет белязан с много риби и откриване на нови места за практикуване на любимото хоби. Излет когато успях да се срещна и с добрите си приятели от Македония Сокчето и Никола. За съжаление тази година нямахме повече шанс да се срещнем, но да се надяваме през тази година нещата да се променят.
Огромните реки в гръцко не можаха да ни уплашат:

а резултата от риболова бе повече от добър:

Дойде и дългоочакваното откриване на пъстървовия риболов.
С Жечев, Сънди и JP открихме на Златна Панега:

Обилния снеговалеж и студеното време не можаха да развалят купона с приятелите от "Стари видри":

Някой от тях, като Павката примерно, се бяха вдигнали чак от Русе:

Видях се с много стари приятели и създох много нови.
Е и рибка половихме малко

На 13 февруари се сблъсках с най-важното и радостно събитие в живота си. На стръвта, заложена преди 9 месеца се улови прекрасен трофей тежък почти 4 килограма:

Отсега показва предпоставки за добър риболовец. Много се кефи на препарираните трофеи в хола. Дай боже да ме надмине.
Закрих пролетния сеззон на любимия си язовир - "Студен кладенец".

Започнах с малките риби, като тренировка:

После леко увеличих размера:

За да преминем към сериозния риболов.С брат ми се метнахме в лодката и три дни обикаляхме язовира от тъмно до тъмно редувайки тролинг, кльонкане и риболов със силикони.
Очите ми се напълниха с красоти:

Риболова не бе много добър. Една случайна бяла се качи за малко в лодката:

След което отиде обратно там, откъдето бе дошла:

Следващия улов бе по-сериозен. Лодката почти спря при удара и голямата риба започна да изтегля аванс. Рекох си, че сме хванали големия сом накрая, но:

По време на забраната трябваше да се задоволя с платените.
С Ивака, Деди, Чируса и Пабло направихме един супер сървайвърски излет на Ярловци:
Язовира ни посрещна гладък като огледало. Всеки бързаше да се настани.
Аз:

Ивака и Пабло:

Деди, нарамил колците за домати:

Чируса не забрави да нахрани и кучето:

После нещата излязоха извън контрол:

Започна перфектната буря:

За вълните би могъл да ни завиди всеки сърфист:

Наложи се да бягаме далеч от водата:

Бурята изчезна изведнъж, така както бе и дошла. Време бе за преброяване на пораженията:

И търсене на изчезналите артикули:

След което уморени полегнахме да починем:

и да погледаме майсторите;

Па накрая ми дадоха да се снимам и с рибата:

Oткриването по традиция бе на Дунава. С корифея на шишчетата Емо Василев:

гостувахме на Киро Годзилата:

Киро, Марио, Бисо и Калоян се представиха като перфектни домакини и почти не остана време за риболов:

Все пак успях да половя малко и да се отчета с една мренка:

Началото на лятото е класическото време за язовирските прахосмукачки - платиките.
Проведох няколко излета на яз. Искър и на баластиерата край Челопечене, като резултата бе много добър.
Лових ги и в слънце:

и в дъжд:

Понякога даже не ми стигаше един живарник:

На всички риби им се случи това:

Обърнах внимание и на любимия си спининг. Преходите по планински рекички ме изпълниха с блаженство и задълго зареждаха емоционалните ми батерии.
Улових няколко много добри риби:

но и по-малките не им отстъпваха по красота и борбеност:

Разбира се всички тези красавици са си пак там и ме очакват:

Успях да направя и един прекрасен уйкенд на река Тунджа.
В Елхово улових прекрасни кефали:

и за пръв път в живота си - Лупавец:

В Ямбол такива кефали липсваха, но за сметка на това успях да събера на петното си прекрасни бабушки:

Уловът ми бе гарниран и с прекрасна речна щука, първата за сезона:

след тази щука бях обсебен от риболова им. За съжаление точно тогава апарата ми се развали и не успях да запечатам повечето риби:

Рибите, разбира се си плуват обратно:

Риболовът на щука, особенно на спининг за мен е почти религия, а не безцелно скубане. Понапънах се малко и успях да зарибя с някой и друга бройка разни тайни местенца:

в края на годината по традиция се отдавам на речен риболов. В студената вода големите риби се активизират и сега се ловят трофейни екземпляри кефал, скобар и морунаж.
Направих един много хубав излет на Искър до Червен бряг, заедно със Сакси и 5кила, където ни домакинстваше Риболовчо. За съжаление , пак заради апарата, нямам снимки оттам

С Ивака си спретнахме и една риболовна екскурзия. Уж тръгнахме за Роман да ловим скобари, но след караница с местните апапи решихме да продължим по нататък. А именно към Дунава. Минахме през Оряхово, Козлудуй, половихме покрай Лом и в крайна сметка се озовахме чак във Видин. Кирето ни посрещна и си спретнахме супер среща:

Отчетохме се и с някоя и друга риба. От всичко по малко:

Лових и на много други реки. Малки и големи, всички те се отчетога подобаващо и ме наградиха за усърдието в студените дни:

Открих и една нова за мен стръв, която повиши значително успехите ми. МЪНИСТОТО!

Годината бе благодатна за мен. Успях да направя около 80-90 излета. Доста малко в сравнение с предходната 2009 г., когато направих около 140-150 излета, но новите ми задължения на баща ограничават времето ми за риболов и особено дългите дестинации.
Все пак няма от какво да не съм доволен. Както казах и в началото извадих добри риби, пих си ракията с добри приятели и сега остава само да се моля новата 2011 г. да ми донесе същите емоции, а защо не и по-добри.
Наслука приятели!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: Oтиде си една добра година...
Покъртително!
Распер?

Распер?
-
- сериозен играч
Наистина много добра година! 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Супер година Кърца,тази да е,още по готина.
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Пон Яну 10, 2011 6:20 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Николай Неделков
- учете се от него
Адмирации Кърцони 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Супер, ти си велик !

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Дааааа. 2010г по рибарския календар си беше година на щуката. Ама виждам че при тебе няма празно. Скубеш навсякъде. А туй рибе между балоните /каде си метал за него без балон
/ да ти разкаже играта в идните години.
Нямаш стигане и в риболова и с репортажа. Направо ми насълзи очите.
И таз година пак така да е, а и в повечко.

Нямаш стигане и в риболова и с репортажа. Направо ми насълзи очите.
И таз година пак така да е, а и в повечко.
- StoychevV
- разбира нещата
Наистина добра година.Евала и нека малкият да ти е жив и здрав и да те радва много 

- borislav58
- сериозен играч
Кърца мисля, че много накратко ни представи твоите годишни излети.Но и те да са
представи ни ги впечатляващо!Дано през тази година твоите излети да са повече, и да ги споделяш във форумите.Наслука!

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- danev69
- сериозен играч
Перфектен,годишен отчет. Бъди жив и здрав и ти и цялото ти семейство. Продължавай да ни радваш и през новата година с твоите перфектни репортажи. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Респект, друго не мога да измисля!